Skocz do zawartości

Skrypt katalogu stron web-news.eu

RoKi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 226
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W nowej wersji skryptu skracanie urli do domeny będzie można wyłączyć w panelu administracyjnym. Ta już niebawem.

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

Ja niestety mam problemy z zaakceptowaniem stron. Po przejściu do zgłoszenia, następnie edycja. Zawsze przeglądałem daną stronę a potem przydzielałem punkty i akceptowalem lub odrzucalem, niestety wszystko mi się zwiesza. Myśle że jest jakiś problem ze skryptem od ilości błędów w html. Cały czas jest ta ikonka ładowania następnie zwiesza się i cała przeglądarke szlak bierze. Niestety myślałem że to pojedynczy przypadek wiec odrazu strona przy ktorej mialem problem zostala usunieta. Otwierając edycje zupełnie innej strony znów powstał ten problem, niestety nie tylko przeglądarka mi się zwiesiła lecz także cały komputer. Aktualnie zaprzestałem edycji i akceptacji stron i czekam na jakieś rozwiązanie mojego problemu.

wyłącz sprawdzanie PR

czekam na jakieś rozwiązanie mojego problemu.
sam musiałeś się domyśleć ze duża ilość zapytań, będzie blokować tobie skrypt. To nie wina skryptu katalogu.

Wystarczę wyłączyć sprawdzanie PR i nie przydzielać wcale punktów za PR strony.

wyłącz sprawdzanie PR
czekam na jakieś rozwiązanie mojego problemu.
sam musiałeś się domyśleć ze duża ilość zapytań, będzie blokować tobie skrypt. To nie wina skryptu katalogu.

Wystarczę wyłączyć sprawdzanie PR i nie przydzielać wcale punktów za PR strony.

Tylko ze ja sprawdzam max 10 stron dziennie, najczesciej sprawdzam 5 dziennie.

Myśle że jest jakiś problem ze skryptem od ilości błędów w html. Cały czas jest ta ikonka ładowania następnie zwiesza się i cała przeglądarke szlak bierze.

Jeśli nie działa sprawdzanie poprawności html, proszę jeszcze raz wgrać na serwer pliki z katalogu admin a jeżeli to nie pomoże wyłączyć na czas jakiś automat sprawdzający poprawność kodu.

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

Po długiej przerwie powstała wersja 1.7.0 skryptu a w niej trochę zmian:

Odzielona została grafika i powstał prosty system templatek. Większość danych przekazywana jest jako stringi lub tablice. Templatki zapisane są jako normalne pliki php. Na razie stworzone są tylko te templatki, które były dotychczas, ale spokojnie można zrobić w toperze slider. Dane najwyzej ocenionych stron przekazywane są jako tablica. Ich ilość oraz dostęność opisu i mianiturki można utawić w pliku konfiguracyjnym templatki. Zwiększona też została możliwość ustawień manu z panelu administracyjnego (kolejność elementów i wybór ikonek).

Skrypt posiada wersję angielską (nie dotyczny panelu administracyjnego, który jest tylko po polsku). Do jej uruchomienia potrzebne jest przełączenie języka w panelu sterowania (zwroty słownika są przeze mnie przetłumaczone, ale uwaga nie jestem profesorem od angielskiego) oraz przetłumaczenie zmiennych części katalogu takich jak np. regulamin czy tekst powitalny na stronie głównej. Dodatkowo trzeba stworzyć własne, angielskie drzewo kategorii.

Kolejna zmiana, o którą wielu pytało to możliwość wyłączenia konieczności potwierdzania wpisów mailem.

W nowej wersji zablokować można dodawanie podstron do kategorii głównych.

Dodatkowo administrator może pozwolić na dodawanie do katalogu podstron.

Wszystkich, którzy chcą zaktualizować skrypt zapraszam do kontaktu na mój adres @ na WP.PL

Pwena zmiana nastąpiła też w zabezpieczeniach. Metodę zabezpieczeń "Dni tygodnia" edytuje się w panelu administracyjnym. Zmieniając kolejność dni można wymagać podania jutrzejszego lub wczorajszego dnia tygodnia. Można również stosować pewne modyfikacje samych nazw dni: wpisanie nazwy na wspak lub pominiecie samogłosek. Wszystko zależy od pomysłowości administratora katalogu.

Aby poinformawać użytkowników o tym co mają wpisać wyedytować trzeba frazę ENTER_WORDS_PRESENT_DAY_OF_WEEK w pliku dictionery/pl/dodaj-strone.inc

• 4 tygodnie później...

Dostępna jest wersja 1.7.2 a w niej nastąpiło dodanie osobnego parametru odpowiedzialnego za ilość najnowszych wpisów na stronie głównej (dotychczas ilość ta była równa ilości dziennie zatwierdzanych wpisów) oraz kilka mniejszych poprawek. Poprawnie działają statystyki google, które popsuły się w wersji 1.7.0.

• 2 tygodnie później...

Dostępna jest wersja 1.7.4 skryptu, a w niej nowa templatka bluslider. Bazuje ona na wersji blue, ale ma zastosowany slider i niceo zmieniony układ elemantów strony - przeniesiony formularz wyszukiwania oraz zamienione kolumny lewa z prawą. Nowa templatka ma pokazać możliwości zmiany wyglądu katalogu bodowanego na skrypcie. Po darmową aktualizację jak zwykle proszę pisać na moje konto @ na WP.

blueslider.jpg

• 4 tygodnie później...

Witam, dostępna jest wersja 1.7.6 skryptu a w niej naprawa kliku błędów:

- naprawa wyświetlania reklam na stronie dodawania wpisów

- naprawa wyświetlania nagłówków w skecji head na stronach kategorii

- naprawa sortowania strona w panelu administracyjnym

Ważna uwaga: po każdej aktualizacje proszę wykonać na nowo mapę strony w panelu administracyjnym. (konieczne jest to tylko wtedy kiedy podmianiany jest plik mapy, ale jeśli nie masz pewności czy był podmianiany - wykonaj)

• 3 tygodnie później...

Witam, skrypt wzbogacił się o funkcję importu danych z katalogów omniadw 3.4 oraz 3.5. Na innych wersjach bazy danych nie był testowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności