Skocz do zawartości

Skrypt katalogu stron web-news.eu

RoKi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może robi szablony do takiego skryptu? Można prosić o jakieś strony które tym się zajmują, albo może ktoś z forum robi takie rzeczy?

EDIT

widzę że właściciel serwisu może wykonać indywidualną grafikę, więc wysyłam PW:)

• Odpowiedzi 226
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Grafikę do mojego katalogu robiła firma www.webnode.pl więc najlepiej pytać o projekt grafiki bezpośrednio u nich. Aktualnie tworzą jedną dla mnie dla katalogu www.black-point.eu. Jak tylko będzie gotowa dam znać.

Jedna z fajniejszych skórek do skryptu jest na https://prezentos.pl/, ale nie znam autora grafiki. Trzeba by pytać właściciela katalogu.

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

• 2 tygodnie później...

Właśnie rozbudowuję skrypt o opcje importu danych z innych katalogów. Jeśli ktoś jest chętny zmienić skrypt swojego katalogu na mój może liczyć na pomoc w przeniesieniu danych ze swojego dotychczasowego. Pionierzy dostaną gotową przeniesioną bazę.

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

• 2 tygodnie później...

Katalog pokazowy www.black-point.eu zyskał właśnie indywidualną skórkę i logo.

Wśród robiących własną grafikę zauważyłem, że zostawiają domyślną faviconkę. Myślę, że też warto ją zmienić lub całkiem usunąć. Domyślne logo i faviconka to jakieś przypadkowe pliki znalezione w necie.

1.PNG

Zapraszam do pobierania.

Skórka może nie wyszła super ale chciałem trochę się zapoznać z owym skryptem.

Teraz już więcej wiem i następna skórka będzie lepsza :D

<download>

skórki seokatalog

edit/ Ci którzy ugadali się z autorem o usunięciu stopki mogą to zrobić w pliku

funkcje.inc w folderze inne,

linia 164 tam można sobie zmienić stopkę -- ZA ZGODĄ AUTORA SKRYPTU!

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Właśnie pojawiła się wersja 1.1.5 skryptu. Nowością w wersji jest możliwość zastosowania zabezpieczenia reCaptcha jako alternatywy dla domyślnego podawania słownej nazwy dnia tygodnia. Przy wybraniu jedynie wpisów płatnych zabezpieczenia te są automatycznie wyłączane.

Dodatkowo naprawione zostały dwa błędy powodujące nieprawidłowe adresy w mapie strony sitemap.xml oraz w kanele rss.

W skrypcie pojawiła się możliwość importu danych z katalogu Arfooo. Na razie tylko kategorie i wpisy, ale jak ktoś będzie chciał przejść to może liczyć na pomoc. W bazie Arfooo, którą miałem nie było np. żadnych słów kluczowych a tabele takie istnieją.

Przypominam, że jest też import z otwarty mini. Przenoszone są także linki w treści opisów.

• 2 tygodnie później...

Nie odpowiem Ci czy miało by to sens bo z jednej strony zyskujesz kasę za sprzedaż linków a z drugiej masz więcej linków wychodzących ze strony więc wartość katalogu spada.

Nie wiedzę na stronie instrukcji instalacji (pewnie widzą tylko zarejestrowani), ale zapewne musi być to dosyć proste. Gdyby nie było proste odstraszyło by to wydawców. Jak będziesz chciał wstawić to pisz.

Pojawiła się wersja 1.1.6 skryptu a w niej opcja Lucky One, która pozwala każdej stronie wstawić bezpośredni link na stronę główną katalogu. Administrator wybiera na jaki minimalny okres (liczony w minutach) link ten jest ustawiany. Administrator może też ograniczyć prawo do korzystania z tej opcji tylko do stron, które uzyskały pewną minimalną liczbę punktów. Jak ktoś ma za mało punktów zawsze może sobie dokupić ;)

Opcja ma na celu zachęcenie użytkowników do odwiedzania katalogu. Opcję Lucky One można oczywiście całkowicie wyłączyć. Nową wersję jak zawsze można zobaczyć w pokazowym katalogu stron Black Point.

Jako zabezpieczenie przed automatami można stosować Captche lub nazwę dnia tygodnia.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam, właśnie pojawiła się wersja 1.2.0 skryptu. Nowości w skrypcie to:

• możliwość ustawienia linków w treści opisów stron
  • przeniesienie tekstów do osobnych plików - dzięki temu można łatwo zindywidualizować katalog a nawet stworzyć inną wersję językową katalogu
  • ustawienie tekstu nad kategoriami na stronie głównej

Aktualna wersja skryptu dostępna jest pod adresem www.black-point.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności