Skocz do zawartości

Skrypt katalogu stron web-news.eu

RoKi

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko instalator został zmieniony? Bo nie wiem czy jest sens bawić się w aktualizację katalogu skoro oprócz instalatora nie ma żadnych innych istotnych zmian.

Jeśli z poprzedniej wersji 1.2.2 to nie warto.

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 226
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy po ostatnich zamieszaniach G trzeba zmienić sprawdzanie PR?

Stare: toolbarqueries.google.com/search – nowe: toolbarqueries.google.com/tbr

W którym pliku i czy nie jest on zakodowany?

Parametr ten można zmienić w plikach class.googlepr.inc oraz class.googlepr2.inc, które są w w katalogu panelu administracyjnego.

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

Specjalnie dla użytkowników forum gratis w postaci dodatkowej skórki do mojego skryptu. Całość bazuje na darmowym templacie strony znalezionym w necie. Podobnie jak ikonki. W zestawie instrukcja i prosty skrypt aktualizujący bazę.

Przy okazji jak ktoś chce zrobić skórkę na podstawie istniejącej strony lub templatu może do mnie pisać. Nowego nie wymyślę, ale z dostosowaniem nie będzie problemu.

Katalog ma całkiem przemyślany układ i przy odrobinie inwencji można ciekawie przerobić defaultowe skórki dostarczone w paczce z instalatorem. Przykład: Katalog stron - nic specjalnego, ale przynajmniej nie wygląda jak wszystkie inne. :)

Który plik muszę edytować aby zmienić liczbę ostatnio dodanych wpisów na stronie głównej? :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Katalog ma całkiem przemyślany układ i przy odrobinie inwencji można ciekawie przerobić defaultowe skórki dostarczone w paczce z instalatorem. Przykład: Katalog stron - nic specjalnego, ale przynajmniej nie wygląda jak wszystkie inne. :)

Który plik muszę edytować aby zmienić liczbę ostatnio dodanych wpisów na stronie głównej? :)

Liczba najnowszych wpisów jest taka sama jak ilość dziennie zatwierdzanych wpisów, którą ustawia się w panelu administracyjnym. Jest to parametr, który służy jedynie do zmiany ilości najnowszych wpisów na stronie głównej oraz do wyliczaniu czasu oczekiwania na wpis bezpłatny. Ilość rzeczywiście zatwierdzanych dziennie wpisów zależy tylko od moderatora i parametr ten w niczym nie przeszkadza.

Ilość wyświetlanych wpisów można też zmienić modyfikując skrypt index.php, który odpowiada za budowę strony głównej. Zmienia się zapytanie SQL.

Od kilku dnie nie działa dostawca miniaturek shrinktheweb w wersji darmowej więc można zmienić go na Thumbshot lub Pagepeeker wpisując w panelu administracyjnym:

https://pagepeeker.com/thumbs.php?size=s&url=[adresstrony]

Pojawiła się wersja 1.4.0 a w niej najważniejsza nowość czyli multikody. Wprowadzenie multikodów pozwala na łączenie katalogów w grupy i sprzedawanie wpisów do nich wszystkich. Można oczywiście łączyć w grupy katalogi na różnych skryptach.

Multikody mogą działać bazując na usługach Dotpay (przelew lub SMS) lub na podstawie działających na tej zasadzie innych operatorów. Chodzi o rozwiązanie, w którym po dokonaniu zapłaty kupujący otrzymuje kod z wcześniej wczytanej do katalogu listy. Większość forumowiczów wie o co chodzi więc nie będę się rozpisywał. Można też sprzedawać kody baz żadnego operatora. Trwa to wówczas dłużej, ale bardziej się opłaca.

Multikody można stosować łącznie z wcześniejszymi metodami płatności Dotpay, albo zamiast nich. Miltikodów nie można wykorzystywać do zakupu punktów.

Inna nowość w wersji 1.4.0 to zmiana kodu statystyk Google Analitics na nowszy umieszczany w sekcji head.

Zapraszam po nowe licencje ;) i do aktualizacji też.

Mi osobiście potrzeba opcji z banowaniem adresów stron. Niektórzy ciągle się upierają, przy tym, żeby opublikować swoje zaplecze w moim katalogu. Jeszcze przydałaby się opcja masowej akcji na potwierdzanie dodanych wpisów. Teraz trzeba osobno wchodzić do każdego wpisu, wybierać "tak", zapisywać. Strasznie długo z tym schodzi.

Mi osobiście potrzeba opcji z banowaniem adresów stron. Niektórzy ciągle się upierają, przy tym, żeby opublikować swoje zaplecze w moim katalogu. Jeszcze przydałaby się opcja masowej akcji na potwierdzanie dodanych wpisów. Teraz trzeba osobno wchodzić do każdego wpisu, wybierać "tak", zapisywać. Strasznie długo z tym schodzi.

Od jakiegoś już czasu jest opcja masowej akceptacji (bez powiadamiania na razie). Masowa akceptacja trochę kłóci się jednak ze skryptem pod zadbany katalog, bo jak dbać wtedy o jakość wpisów i stron nie przeglądając ich?

Jeśli chodzi o inne uwagi i propozycje wcześniej lub później są wprowadzane do skryptu. Banowanie jest dosyć prostą opcją więc jest szansa na szybkie wprowadzenie.

Parametr ten można zmienić w plikach class.googlepr.inc oraz class.googlepr2.inc, które są w w katalogu panelu administracyjnego.

Witam u mnie przy wersji 1.3.2 raz pokazuje PR a raz nie, próbowałem zmieniać w plikach class.googlepr.inc oraz class.googlepr2.inc ,ale to nic nie dało, Proszę o Pomoc.Pozdrawiam

Katalog Stron Czeka na twój wpis

Witam u mnie przy wersji 1.3.2 raz pokazuje PR a raz nie, próbowałem zmieniać w plikach class.googlepr.inc oraz class.googlepr2.inc ,ale to nic nie dało, Proszę o Pomoc.Pozdrawiam

Jeśli nie zawsze działa to, możliwe że odpytywany serwer google ma zapisany 0 PR dla danej strony lub wyczerpał się limit sprawdzeń dla Twojego IP. Brak mi innych pomysłów na wytłumaczenie tej sprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności