Skocz do zawartości

Skrypt katalogu stron web-news.eu

RoKi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie do autora skryptu . Mam wykupiony skrypt z licencją i chciałem sie dowiedzieć czy moge przenieś ten katalog na inną domene?

Nie można przenieść licencji na inny adres. Można ją natomiast sprzedać razem z adresem (domeną) i skryptem.

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

• Odpowiedzi 226
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bez urazy ale w przypadku SEOkatalogu nie ma problemu z przeniesieniem licencji - wystarczy że jakiś debil dopali młody katalog SWLem i możesz dostać bana nie ze swojej winy. Wiadome, że linkowanie katalogu to także linkowanie wpisów, którego nie idzie przewidzieć. Brak możliwości przeniesienia licencji jest moim zdaniem śmieszny.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Dostępna jest już wersja 1.5.0 a w niej możliwość zastosowania pól firma. Jednym z nich jest mapa Google. Pola firmy (nazwa, adres, nip, regon) mogą być ustawione jako niedostępne, opcjonalne lub wymagane. Zawsze opcjonalne mogą być telefony i email o ile ktoś wogóle zechce go podać.

Nowa wersja jak zwylke do zobaczenia pod adresem www.black-point.eu

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

Dla mnie także pomysł z brakiem zmiany licencji jak dla mnie jest nie do przyjęcia. Lepiej podnieśc cene i oferować skrypt z pełną usługą, a nie jednorazowy skrypt. Co zrobić gdy ktoś kupi domene z banem a google nie zechec jej odbanować?

Skrypt wygląda ciekawie, może być konkurnecją dla Seokatalogu, ale to chyba strzał w kolano.

Osobiście kupowałem wiele różnych skyptów i takej metody licencjonowania jeszcze nie spotkałem.

RĘCZNE PROFILE - CO.UK oraz PL - Najlepsze linki w sieci !

Muszę zastanowić się nad techniczną możliwością przeniesienia licencji. Co do seokatalogu to pamietam jak pewnego dnia we wszystkich (lub wielu) katalogach na tym skrypcie pojawiła się informacja o nieważnej licencji bo padł serwer, na którym licencje te były sprawdzane (o ile dobrze zrozumiałem przyczynę tej sytuacji).

Rozwiązanie ze sprawdzaniem licencji na jakimś serwerze (lub nawet kilku) odpada. Co będzie jak autora skryptu powiedzmy "rozjedzie walec". Serwery niedługo potem zninką a wraz z nimi wszystkie licencje.

Jak wpadnę na jakiś pomysł to zapewne wcielę go w życie i przeniesienie licencji będzie możliwe. Możliwe, że jest jakieś proste rozwiązanie, ale jeszcze go nie znalazłem ;)

Rozwiązanie ze sprawdzaniem licencji na jakimś serwerze (lub nawet kilku) odpada. Co będzie jak autora skryptu powiedzmy "rozjedzie walec". Serwery niedługo potem zninką a wraz z nimi wszystkie licencje.

Ja tylko sprostuję że tego dnia (było to chyba pod koniec 2010 roku) poszła do wszystkich poprawka i od tej pory nawet jeśli "przejedzie mnie walec" katalogi będą działać nadal ;)

Jak wpadnę na jakiś pomysł to zapewne wcielę go w życie i przeniesienie licencji będzie możliwe. Możliwe, że jest jakieś proste rozwiązanie, ale jeszcze go nie znalazłem :)

Nie znajdziesz bo to techniczne niewykonalne bez Twojego (lub serwera) udziału.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dzięki za uwagi bardziej doświadczonego w tej materii kolegi ;) Swój skrypt traktuję bardziej hobbystycznie i chyba nie będę zaprzęgał zdalnych serwerów. Może powstanie kiedyś coś prostrzego i pewnie nie tak doskonałego. Ale nie wiem jeszce kiedy.

Tzn. broń boże nie chcę Ci udzielać żadnych rad bo ze mnie też programista amator - po prostu pamiętam że sam też się męczyłem szukając jakiegoś rozwiązania ... i nic prócz serwera licencyjnego nie znalazłem ;)

Wiem że ioncube pozwala kodować pliki pod konkretną domenę ale to też nie rozwiązuje problemu w przypadku chęci przeniesienia licencji...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Przenoszenie licencji zawsze miałem gdzieś na szarym końcu rzeczy, które chciałbym zrobić i właściwie nie szukałem żadnych rozwiązań ani tropów, więc jest to jakaś wskazówka.

Userzy pytają częściej o inne rzeczy, a już mapa google to absolutny TOP1.

• 3 tygodnie później...

Witam. Zainstalowałem nową wersje katalogu i podczas moderacji wpisu wyskakuje mi błąd . Co z tym zrobić?

Notice: Use of undefined constant GOOGLE_PR - assumed 'GOOGLE_PR' in /home/xxxxxx/domains/xxxxxx/public_html/admin/strona.php on line 92

Notice: Undefined index: data_do in /home/xxxxxx/domains/xxxxxxxx/public_html/admin/strona.php on line 141

Dane wpisu zostały zmienione. Informacja została wysłana do adresata.

Mediabox.net.pl - Darmowy katalog stron

Rzeczywiście kilka drobnych błędów i dlatego powstała dzisiaj wersja 1.5.1. Ze wszystkimi zauważonymi problemami zapraszam do pisania mailem.

W związku z założeniem firmy kupujący skrypt otrzymają fakturę vat. Nowa cena pojedynczej licencji to 54 zł brutto (50 zł + 8% vat). Instalacja sktyptu to 61,50 zł brutto (50 zł + 23% vat).

Ceny pakietów:

3 licencje - 140 zł netto ( 151,20 zł brutto )

5 licencji - 200 zł netto ( 216,00 zł brutto )

10 licencji - 300 zł netto ( 324,00 zł brutto )

20 licencji - 500 zł netto ( 540,00 zł brutto )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności