Skocz do zawartości

Nagły spadek inlinks w Yahoo

Asver

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zanotowałem drastyczny spadek wartości inlinks w site explorerze Yahoo. Z 69 spadł do 23 w ciągu jednej doby. Wyindeksowane linki nie prowadza z żadnego swla ani nic, jedynie precle i katalogi dość zróżnicowane. Poleciały linki z zumi albo jakiś anglojęzycznych stron, ale też takie z polskich katalogów.

Co jest grane, jaka może być przyczyna i czy strona spadnie cholernie mocno?

Prawdopodobnie jakieś zawirowania w Yahoo, bo mam to samo - z 6500 na 1200 i z 600 na 130.

Ktoś jeszcze potwierdzi?

EDIT: tutaj dyskusja na ten temat https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st=0&"

To miło, bo od wczoraj w lekkim szoku byłem - wszystko co możliwe poleciało mi z 80% w dół.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Tak właśnie też zauważyłem, że linki dzisiaj powróciły. Ale nie wiem czy zauważyliście, że chyba zaczynają się bronić przed automatycznymi zapytaniami i to może z tego powodu był taki spadek? Osobiście jakiś czas temu napisałem taki skrypt, którymi mi codziennie bada strony czy też podstrony. I dzisiaj rano zauważyłem, że skrypt sie wysypywał. Zauważcie, że podczas każdego wpisywania ręcznego teraz w adresie url doklejany jest unikatowy klucz w postaci "search;_ylt=A0oG7zX4yMZM9A8AVrldhMkF". Widocznie może z tego powodu linki przestały znikać i to w dużych ilościach. Mam nadzieje, że to o to chodziło i narazie nie będą się zdarzać takie akcje.

XRContent.com - pozwól swojemu XRumerowi generować miliony unikalnych treści codziennie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności