Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 i szacunek dla właścicieli katalogów

Darek82

Rekomendowane odpowiedzi

Wstęp:

Posiadam starą stronę ( strona A ), którą ręcznie dodawałem do wielu katalogów, zresztą nadal dodaję. Jakiś czas temu stworzyłem nową stronę ( strona B ), o bardzo podobnej tematyce i z wyglądem na miarę 2010 roku.

A. Co chcę zrobić:

1. wykonać przekierowanie 301 ze strony A na stronę B

2. docelowo chcę zrezygnować ze strony A na rzecz strony B, oczywiście domena A będzie przedłużana aby nie stracić linków.

B. Moje pytania:

1. Czy takie przekierowanie będzie w porządku wobec właścicieli katalogów? W regulaminie często zaznaczone jest, że dodawana strona nie może przekierowywać na inną. Czy takie przekierowanie które chcę zrobić, będzie złamaniem tego postawienia regulaminu?

2. Ewentualnie, jak inaczej można przenieść moc linków ze strony A na stronę B?

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Dzięki chłopaki, teraz przynajmniej wiem na czym stoję.

a nie wolalbys byc rowniez 'w porzadku' wobec google i nie lamac jego regulaminu? :)

Napisałem im maila z przeprosinami i podałem listę katalogów, których dotyczy problem. Myślę że wszystko będzie ok i google wybaczy.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności