Skocz do zawartości

Cholernie drogie przedłużenie, a konto e-mail..

satin0

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż sprawa jest taka, mam domenę [domena].pl , a na niej konto pocztowe [konto]@[domena].pl. Na tym koncie e-mail mam zarejestrowane wiele kont na portalach , forach itd. , ale to są przeciętne konta. Hasła spamiętać raczej mogę, a jak nie, to sobie na pewno sam przypomnę. Do zapłaty niedługo przyjdzie rachunek 122 zł, za kolejny rok. Domena niezbyt wartościowa, pr 1 jest, ale naprawdę domena sama w sobie nie pasuje kompletnie do fora wielotematycznego. Chciałbym zmienić 'domenodawcę' na netmark (tam są tanie domeny), no ale szkoda mi tego e-maila.. co warto byłoby zrobić?

Kasę by się uzbierało, no ale przedłużać niezbyt wartą domenę to jednak szkoda trochę kasy.

Jak już pisałem, konta zarejestrowane na ten e-mail nie są zbyt wartościowe, no ale na większości mam takie same hasło, no cóż.

Stary, to weź się pospiesz i przenoś domenę do netmark. Możesz to zrobić bodaj do 7 dni zanim Ci się kończy ważność domeny, później już nie przeniesiesz. Przeniesienie jest gratis. No i jak już przeniesiesz domenę do netmark, zmieniasz dns'y na serwer, który będzie obsługiwał tę domenę. To tyle, adresu email musisz przenosić tylko wtedy, kiedy przenosisz się na inny HOSTING.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Uzyskaj authinfo od obecnego rejestratora i z nim się udaj do nowej firmy wtedy zapłacisz u nich za przedłużenie.

Transferu możesz dokonać najpóźniej na 6 dni przed końcem ważności domeny lub po jej wygaśnięciu.

Niech zgadnę, masz wziętą domenę w az.pl, czy w home? Bo tylko oni mają takie kosmiczne ceny, za przedłużenie domeny pl

(podana cena z vatem)

No właśnie sęk w tym, że mam w nazwie, i za domenę płaciłem tam chyba 12 zł z groszami. A to była promocja , więc wątpię że udostępnią możliwość przeniesienia.

Właśnie piszę na livechat do pomocy , może jednak da radę uzyskać taki kod.

No więc raz musisz przedłużyć u nich (taki regulamin).

No prawda..

NetArt: Kod AuthInfo udostępniany jest na pisemną prośbę przesłaną faksem, zeskanowany i przesłany e-mailem lub pocztą na adres korespondencyjny. W przypadku, gdy Abonent domeny posiada status prawny "Firma" - wniosek powinien zawierać czytelny podpis oraz pieczęć firmową. Jeżeli Abonentem jest osoba fizyczna - wystarczy czytelny podpis na wniosku. Jeśli domena nie była jeszcze przedłużana, przed transferem konieczne będzie jej przedłużenie.

Cóż, przedłużę za te 122 zł, a później to już wyemigruję gdziekolwiek, byle taniej. Bo w netmarku mogę przedłużyć za dwa lata domenę, a tu za rok.

Skoro już wątek raczej został zakończony, to mogę podać tą niewartościową domenę - randevouz.pl .

W nazwie juz nie zdazysz. Oni jak widza, ze zostal miesiac do konca to celowo przedluzaja, a w tydzien to mi jeszcze nigdy kodu authinfo nie przyslali.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności