Skocz do zawartości

Działa Wam pigowanie z WordPressa do G

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni zauważyłem, że G nie indeksuje mi błyskiem (a tak było wcześniej) artów dodawanych do WordPrass'a. Wczorajsze jeszcze się nie zaindeksowały, a wcześniej ten serwis był dodawany dość szybko. Wam dodaje?

Możliwe rozwiązania tego problemu, jakie przychodzą mi do głowy:

- google zmienił zasady i już tak szybko nie dodaje ale to chyba mało prawdopodobne

- obrazil się na ten konkretny serwis i już nie ma tak dobrze

- mi się coś zwaliło w pingowaniu

działa. precle indeksuje mi w ok 5-10 minutek :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ha, i ciekawostka, popatrzyłem jak wyglądają najnowsze, indeksowane wpisy w G. z tego serwisu i ... niepingowane są już w indeksie, pingowanych wcześniejszych i późniejszych nie ma - mowa o ostatnich 24h

Wygląda więc to tak, że G. uznał część serwisu za ważniejszą, mimo że niepingowana, a część za mniej ważną ... mądraliński, bo słusznie uznał :)

Ja zauważyłem, że starsze blogi na Wordpress w których nowe wpisy indeksowane były momentalnie (dosłownie: momentalnie) teraz mają opóźnioną indeksację, ale wpisy na WP nowszych, np. dwutygodniowych mają indeksację szybszą niż dawniej bywało na takich nowych WP.

hehe niebawem algorytm osiągnie masę krytyczną i zacznie być samoświadomy a wtedy będzie już po nas biggrin.gif

Mialem ostatnio okazje rozmawiac 'off the record' z trzema programistami z googla zajmujacymi sie m.in. projektami/projektem rozpoznawania i porównywania obiektów (np jestes we wloszech robisz zdjecie koloseum albo tez jakiegos mniej znanego 'obiektu' i google podaje cie wyniki na temat tego obiektu/miejsca. pod warunkiem ze znajdzie cos podobnego).

Podobno algorytmy stojace za takim 'wizualnym' porownywaniem czegos z reszta ktora jest juz w 'bazie' zaindeksowana moga sie uczyc i sie ucza. Sa nawet w stanie rozpoznawac tekst na obrazkach nawet mocno znieksztalconych...

Zartowalismy troche i bylo milo.

Po rozmowie po glowie chodzila mi jedna mysl-> Google=Skynet :)

A ja mam wrażenie że kiedyś było to szybciej. Tak jak zgredowi mi też Google indeksowało wpisy szybko... A teraz? Wpisałem chyba z kilkadziesiąt jak już nie ponad setkę adresów do pingowania a tu kicha i kaszana. Wpisy w ogóle nie chcą się zaindeksować. Dlaczego zgred ma tak dobrze a inni nie mają?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności