Skocz do zawartości

Seoki wylatują z indexu

jun_dymek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

D_S, skoro o tym wspominasz, to zależy Ci na dodaniu serwisów do tych "śmieci". Sprawa jest prosta, ktoś utrzymuje te "śmieci" i to on dyktuje warunki dodania.

Co do zbanowanych, to zmiana domeny i uczynienie w nowej odsłonie jak najbardziej unikalnego serwisu, da większe bezpieczeństwo. Warto też się zastanowić nad sensem dodawaniem seoków do dużych spisów katalogów.

bany banami a co z filtrami? sporo katow dostalo po du**e

z czasem wyjdą ale to już nie będzie to samo. własnie to jest algo mayday - innych dotknęło teraz , niektorych w czerwcu/

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

I tak już od jakiegoś czasu widać tendencję do pobierania wpisu od początku powstania katalogu na świeżej domenie, nielinkowanego. Właściciele pewnie wychodzą z założenia, że skoro zapłacili za skrypt to należy im się gruba kasa akceptowanie wpisów.

Lesiu: a może to po prostu sposób żeby się przed dopisaniem delikwent zastanowił czy dodaje SPAM i czy opis prezentuje jako taki poziom? Jeśli komuś żal 1 czy 2 zeta za dodanie wpisu, który w końcu ktoś musi zmoderować, domena katalogu też nie jest za darmo, serwer też....

Choć z drugiej strony sam lubię darmowe SEOKI :peace:

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Jeżeli ktoś jest w stanie wydać kilka stów albo i więcej na wpis w PF lub PKT to czemu nie miałby dać kilkuset złotych za dodanie do kilkuset katalogów? Efekt marketingowy, nie mówiąc o pozycjonerskim bez porównania większy.

Choć ja nie ukrywam, że póki co raczej jadę na darmowych.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

rubis, skoro "jedziesz na darmowych" to dlaczego porównujesz efekt dodania do płatnych katalogów do czegokolwiek?

Swirus, domena nie jest za darmo, ale katalogi są również stawiane na subdomenach. Serwery nie są za darmo, ale ja pisałem o przypadkach, gdzie raczej nikt nie kupuje osobnego hostingu do katalogu tylko wykorzystuje obecnie posiadane. Dlatego też wspomniałem o koszcie związanym jedynie z licencją skryptu.

rubis, skoro "jedziesz na darmowych" to dlaczego porównujesz efekt dodania do płatnych katalogów do czegokolwiek?

Swirus, domena nie jest za darmo, ale katalogi są również stawiane na subdomenach. Serwery nie są za darmo, ale ja pisałem o przypadkach, gdzie raczej nikt nie kupuje osobnego hostingu do katalogu tylko wykorzystuje obecnie posiadane. Dlatego też wspomniałem o koszcie związanym jedynie z licencją skryptu.

Widzisz - osobiście stawiam katalogi na domenach głównych - choćby regionalnych - ale jest coś na .pl, jest na .eu, jest na .net, i każdy na innym hostingu (fakt że dzielonym z moimi stronami ale zasada - 1 hosting (ip)=1 katalog żeby nie było, że na jednym ipku mam 10 katalogów bo to nie ma sensu).

Katalogi linkuję (kataloguję, precluję zarówno ręcznie jak i publikerem) od początku - tak więc czy te 1,22 lub 2,44 zeta za wpis to dużo? Fakt używam jak na razie darmowych skórek... ale to dla googlacza nie jest aż tak istotne.

Pozdrawiam

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Po pierwsze nie wiesz co dla "googlacza" jest lub nie jest aż tak istotne. Po drugie to mówisz o kosztach za domenę, a co to za koszty w przypadku regionalnych domen? Poza tym co to są za domeny tak na dobrą sprawę? Skoro linki pochodzą tylko z katalogów/precli, w dodatku korzystasz z darmowych skórek i stosujesz domeny regionalne to dla wielu osób te 1.22 PLN to dużo za dodanie wpisu. Szkoda nie tylko kasy, ale też czasu poświęconego na zgłoszenie wpisu... oczywiście nie twierdzę, że wszystkim.

Poprostu google wzial sie za sprzatanie z powodow zblizajacych sie wyczerpan protokolu IPv4 i wyrzuca smieci. Ponoc system ipv4 moze skonczyc sie w 2011 roku a na system ipv6 nie jestesmy jeszcze gotowi technicznie. Z calego swiata tylko jeden procent internautow z francji moze skorzystac z protokolu ipv6. Ciekawy jestem dlaczego pomineli numer 5. Artykul tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności