Skocz do zawartości

Seoki wylatują z indexu

jun_dymek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeżeli chcesz używać translatora "legalnie" to daj noindex.

Wtedy kat nie zarobi tego co zarabia teraz.....

M

Doskonale o tym wiem Mario ale trzeba się zdecydować czy robisz katalog stron, który będzie miał solidne podwaliny i kilkuletnią stabilną domenę. Bierz wtedy za rozpatrzenie nawet i 10-20zł.

Albo robi się spamiarki pod Adsensa gdzie wpisy dostarczane przez ludzi są tylko pożywką dla translatora ;].

https://www.google.com/adsense/support/bin/...mp;answer=48182

Poza tym tworząc strony sprzeczne z wytycznymi dla webmasterów narażasz się też na bana w Adsensie. Zawsze można się w takim wypadku spodziewać rano emaila z nieciekawą informacją od Adsensa. Jest dobrze póki jest ale paragraf też jest i nie warto ryzykować.

katalog da na sobie zarobić bez adsensa :) tylok trzeba do tego 3-4 letniej cierpliwości :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

katalog da na sobie zarobić bez adsensa :) tylok trzeba do tego 3-4 letniej cierpliwości :D

dokładnie tak, ale niestety 99% seokatalogów nie jest na to nastawionych.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

To chyba domena nie tylko właścicieli seokatalogów. Większość ludzi chce szybko, łatwo i przyjemnie zarabiać kasę. I to najlepiej dużą.

EDIT:

Niestety w Polsce zawsze bardziej się hołubiło romantyzm niż pozytywizm.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

przegladam sobie zbanowane katalogi, za niektore placilem za wpis, wiec troche jestem wkurzony ze poszla kasa na premium i dostal bana i wydaje mi sie ze prawie wszystkie co zauwazylem ze maja bana maja tysiace linkow z jakis zagranicznych forum. ja mam sporo freeglobes i easydir itd i zaden nie poszedl ostatnimi czasy, a seokatalogi niby takie porzadne, zadnych linkow wychodzacych spamerskich a dostaly po glowie. moze to za spamowanie? moze google jakos bierze pod uwage ze jest nagly przyrost linkow i to nie jest "naturalne"?

pozycjonowanie - interwencja

Nie czytałem całego wątku, z tego co czytałem pisaliście nie wprost o tym, że poleciały za to że właściciele się połakomili na site.

Teraz ja zapytam wprost o waszą opinię (być może nie o to Wam chodziło) o seokach ale i tak zapytam :)

Czy wsadzając na stronę translator tak, że pod adresami adres.pl/it adres.pl/de adres.pl/fr itd. itd. są kopie strony w innych językach leciały właśnie bany? Mam coś takiego na wprdpressie i szkoda mi trochę żeby poleciał przez to. Zdejmować?

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Lagata najbardziej dostała po tyłku w tym całym zamieszaniu, tyle katalogów poszło do żyda..

Nowoczesne mieszkania w dobrej lokalizacji w Pabianicach - https://zisinvestgroup.pl/oferta-wynajem-mieszkan.html

Dachy płaskie są idealnym rozwiązaniem w przypadku stawiania dużych obiektów przemysłowych. Więcej przeczytasz na https://www.dachy-zrbzawadzki.pl/oferta-dachy-plaskie.html

nigdzie nie jest powiedziane ani udowodnione iz bany polecialy za translatora. ta wtyczke uzywaja tysiace stron i sie trzymaja dobrze. mi nie zbanowalo zadnej strony z automatycznymi tlumaczeniami.

za to polecialy strony w ktore byly napiepszane blasty. zbieg okolicznosci czy google sie bierze za porzadki ze spamem?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

to nei google bierze się za walkę ze spamem - to po prostu ktoś (firma?) donosi używajac przykrywki współpracy z wielkim G po cichaczu.... rąsia rąsie myje "rysiu mordo ty moja"

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to nei google bierze się za walkę ze spamem - to po prostu ktoś (firma?) donosi używajac przykrywki współpracy z wielkim G po cichaczu.... rąsia rąsie myje "rysiu mordo ty moja"

Akurat w przypadku takich translatorowych tworów to niezadowolonych mogło być wiele osób i to z wielu krajów.

Spam raporty poszły prawdopodobnie od wielu normalnych ludzi.

https://www.alexa.com/siteinfo/elsto.pl Dużo się tu ostatnio ludzie pieklili jakie to są kiepskie wyniki wyszukiwania.

Taki łotysz, litwin, portugalczyk, indonezyjczyk, arab czy inny człowiek widząc "fachowe" tłumaczenie polskiego lania wody

pewnie też się wpienił widząc to w wynikach u siebie. Spam raporty są rozpatrywane przez Guglersów wg ilości zgłoszeń oraz mocy domeny i jej poziomu widoczności w serpach a jak sobie posprawdzacie wg alexy niektóre z tych katalożków zdobywały niezłą popularność w niektórych krajach.

Co by nie było to nabijanie site'u translatorem czy w jakikolwiek inny automatyczny sposób jest sprzeczne z wytycznymi i Guglarze ostrzegali ,że grozi za to całkowite wykluczenie z wyników. To że komuś jeszcze nie poleciało nie znaczy ,że może spać spokojnie bo to pewnie kwestia czasu nim przekroczy odpowiedni pułap i zainteresuje modów. Nawet jeżeli to była całkowicie ręczna moderacja to jeżeli takie praktyki staną się popularne to należy się spodziewać wprowadzenia poprawek do algorytmu, które będą spamowanie translatorami banować z automatu.

za to polecialy strony w ktore byly napiepszane blasty. zbieg okolicznosci czy google sie bierze za porzadki ze spamem?

W sumie niewielka kwota na kilka blastów i po konkurencji....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie sądzę, żeby było możliwe iż Google będzie słuchać jakiejś jednej firmy/osoby i posłusznie wywalać z indeksu domenę bo ta osoba/firma raczyła złożyć na nią raport. Już raczej tak jak napisał Dido - jeżeli jest wiele raportów na domenę od różnych, mało powiązanych ze sobą osób, to znaczy, że strona wywołuje negatywne odczucia u użytkowników i należy ją wywalić z indeksu.

Zresztą google to tak skomplikowany mechanizm, że prawdopodobnie moderator google dostaje informacje o sprawdzeniu danej strony wtedy kiedy różnorodne (albo jeden) negatywne czynniki przekraczają masę krytyczną - dlatego trudno czasem jednoznacznie określić za co jest ban bo na jednej stronie był translator, na innej nie a obydwie wyleciały z indeksu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności