Skocz do zawartości

Filtr na podstronę?

kris248

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zabrałem się za delikatne linkowanie podstrony na jednej z moich witryn. Fraza łatwa, powiedzieć można nawet, że bardzo łatwa. Na przestrzeni 2miesięcy google zaindeksował około 15linków do podstrony. Niestety po wpisaniu frazy podstrona nie znajduje się nawet w top100. Dodatkowo po wpisaniu zapytania "fraza site:adres_strony.pl" google wyrzuca najpierw cztery inne podstrony, linkowana podstrona jest dopiero na piątym miejscu. Warto zauważyć, że tylko na linkowanej podstronie fraza znajduje się w meta-tagach, również treść zawarta na podstronie jest bardzo adektwatna do frazy. Jestem niemal pewien, że to filtr. Spotkaliście się z filtrem na podstronę? Jak sobie z tym poradzić?

• 4 tygodnie później...

Znalazłeś może sposób rozwiązania tego problemu? Miałem podobną sytuacje z podstronami, po pewnym czasie pojawiły się w indeksie. Jeśli to faktycznie filtr to może wystarczy zmienić url podstrony i podlinkować od nowa :) Tylko tym razem trochę wolniej.

Jak oszczędzać - zarządzaj swoimi pieniędzmi

Darmowy i moderowany katalog stron informatycznych

Miałem tak ze stroną główną serwisu zniknęła na 2 tygodnie później pojawiła się dużo wyżej na 3 dni później znowu znika żeby się pojawić po tygodniu a teraz jest tylko lepiej, nie powiem serwis zarabiał już pieniądze i w takich momentach ręce opadają - ma się różne myśli.

praca, darmowe dokumenty - listy motywacyjne

ogłoszenia - praca oferty

oszczędzasz na lokacie - najlepsze lokaty

• 3 tygodnie później...

A co do podstron...

Ostatniej nocy Google wyrzuciło z indeksu kilka moich ważniejszych podstron.

Podstrony 3 letnie.

Po wpisaniu komendy site: url-strony --> dostaje komunikat ,że nie znaleziono

I teraz nie wiem ,czy to filtr ,ban(nie wiem czy istnieje ban na strony) czy też zwykłe google dance.

*Dodam ,że na jedną z tych podstron przyłozyłem ostatnio

kilka mocnych backlinków(PR4/5/6)

Sama podstrona ma P2

*Na inną podstronę przyłożone było przekierowanie 301 z mocnej podstrony która już nie była używana

Oczywiście na frazy na które były pozycjonowane te podstrony, pozycje pospadały o 120 miejsc

A odszukując 120ste miesjce widzę tam inną podobną podstronę(co by się zgadzalo bo podstrona wyleciała z indexu)

Pytanie jest: o co tu chodzi?

-Mam linkwać dalej i czekać?

-Przekierowywać?

-Czy pisać do Googla.

Dzięki za wszelkie sugestie

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

• 3 tygodnie później...
Miałem tak ze stroną główną serwisu zniknęła na 2 tygodnie później pojawiła się dużo wyżej na 3 dni później znowu znika żeby się pojawić po tygodniu a teraz jest tylko lepiej, nie powiem serwis zarabiał już pieniądze i w takich momentach ręce opadają - ma się różne myśli.

mam taka sama sytuację, przymierzalem sie do ciekawej kampani i nagle strona glowna po roku na 1 miejscu wyleciala i wogole jej nie ma. Nie linkuje wiec kwestia zbyt duzej ilosci linkow czy linkow ze stron spamerskich nie wchodzi w gre? troche to dziwne , zreszta strona wyleciala na fraze z ktorej sklada sie domena i tu tez pytanie czemu ?

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

U mnie również strona główna wyleciała nie ma jej już od tygodnia. Ale w tym momencie nie pozostaje nic innego jak poczekać jeszcze troszkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności