Skocz do zawartości

Czarnobialy.pl

jesu

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze tu sie ocenia przede wszystkim layout, kod, poprawnosc przegladarkowa a nie jakies tam troche przerobione wordpressy ale mam nadzieje ze zrobicie maly exception. Od jakiegos czasu (lipiec 2010) prowadze bloga poswieconego pokojówkom i służącym w ujęciu "kulturowym". Znaczy się filmom, serialom itp w których występują. Od razu mówię - w ujęciu nieseksualnym. Takie materiały zbieralym od okolo sześciu lat, mam prawie 3000 zdjec (podkreslam raz jeszcze - nie sexy/french maids, gdybym to zbieral mialbym 1000 razy tyle) i prawie 40 godzin unikalnych materiałów video.

Czy uwazacie ze taka tematyka moze zainteresowac kogokolwiek oprocz mnie? Strona nie jest w ogole pozycjonowana, mam 10-15 unikalnych wejsc dziennie. Prowadze nonprofit, nie ponosze zadnych kosztow poza domena, serwer mam w zamian za podziekowania. W wyszukiwarek wchodza na hasla niemal w 100% pokrywajace sie z trescia (np "uniformy pokojowek w hotelu") ale jestem ciekaw czego osoby trafiajace na taka strone tak naprawde szukaja. Bądź co bądź przyznacie tematyka nietypowa (dziwna). I o ile sie orientuje jedyny taki blog w Polsce

www.czarnobialy.pl

Prosze o jakies komentarze co do wyzej wspomnianych kwestii, mam nadzieje ze mój maly swiat sie wam spodoba :)

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Świetna strona! Do takich rzeczy jest przeznaczony internet. Pewnie sam bym jej nigdy nie znalazł więc powiem po spamersku "thanks for sharing".

Znalazłem mały błąd na stronie Dlaczego: "jestem zafascynowany aspektami przyszłości".

Na stronie głównej moim zdaniem lepiej by było publikować same wstępy (dłuższe lub krótsze) do notek z odsyłaczem "Czytaj dalej".

Zapewne większość internautów wpisując frazy z pokojówkami szuka czegoś takiego albo tego , dobrym pomysłem na skierowanie wartościowego ruchu do Twojej strony byłyby odnośniki na stronach / forach akademickich, myślę że wielu przyszłych filmoznawców, kulturoznawców, socjologów itd. znalazłoby na stronie wiele wartościowych informacji.

Chętnie poczytałbym o pokojówkach w filmach Bergmana (np. "Fanny and Alexander" robi wielkie wrażenie).

Nie można się zamykać w przeszłości symboliczna postać pokojówki ma się całkiem dobrze czego dowodem poniższy obrazek:

sweep_banksy_1031.jpg

i mały edit filmowy:

https://www.youtube.com/watch?v=QDWGk8-Twd8

itd.

Dzięki za pozytywny odzew

Filmy Bergmana znam :) Pokojówki nie pojawiają się jednak tylko w Fannym.. także np w "Uśmiechy nocy letniej". Pokojówkami zafascynowany był także Luis Buñuel ("Dziennik panny służącej ", "Dyskretny urok burżuazji" czy też "Mroczny przedmiot pożądania").. w ujęciu seksistowskim były także motywem wielu włoskich filmów z lat 50-70

A co do osób odwiedzających.. przeglądnąłem od lipca frazy.. nikt seksownych sprzataczek nie szukal ;) Za to najwiecej trafia wpisujac oczywiscie "czarno biały", ale często pojawiają się również zapytania typu "czarna sukienka z białym kołnierzykiem" czy pytania o telenowele. Może stronę reklamować na forach kobiecych? (wizaz.pl kafeteria?)

A tak w ogole to jak uwazasz czy to strona jest skierowana dla kobiet czy mezczyzn? ;)

P.S. obrazek znam, świetne graffiti ;)

treść strony jest wartościowa dla osób szukających informacji o postaci pokojówki w różnych aspektach kultury, póki co sporo piszesz o X muzie ale warto skierować swoje zainteresowania także w stronę literatury czy malarstwa to bardzo bardzo ciekawe miejsca do eksploracji.

wątpię aby paniusie z kafeterii mogły odnaleźć się w tej tematyce ale możesz spróbować, kto wie?

moim zdaniem można wrzucić adres strony na fora czy strony o prezentacjach maturalnych z języka polskiego, temat jest ciekawy i może kogoś zainteresować

Skuteczna dieta ketogeniczna - KetoDietetyk.pl - Joanna Łysak

Salon masażu tajskiego i balijskiego Tajski Raj Warszawa

Podnosimy.pl - usługi dźwigowe i wynajem dźwigów Warszawa

Świetna strona! Do takich rzeczy jest przeznaczony internet. Pewnie sam bym jej nigdy nie znalazł

Kiedyś to może i był , teraz strony pasjonatów są trudne do odkopania w tym marketingowym kuble na odpadki jakim się stał internet.

Trochę za bardzo strona wygląda jak WordPress , popracował bym nad tym.

Powodzenia

Tematyka trochę pojechana, ale strona wykonana jak na mój gust bardzo estetycznie - trochę się przez tą estetykę i porządek kojarzy z tematyką. Widać, że Ci się chce... Poza tym uświadamia, że ta funkcja jest bardzo mocno osadzona - szczególnie w kinie i sztuce filmowej.

Ubezpieczenia Legionowo PZU, Ergo Hestia, Uniqa, Generali, InterRisk

Psycholog Legionowo pomoc psychologiczna

Cygara, cygara kubańskie, humidory, akcesoria do cygar

Tematyka trochę pojechana

Hihi, dziękuję :) Kodowo to jest zwykły wordpress który celowo ma wyglądać "spokojnie", uporządkowanie. Nie chcę tu fajerwerków, super layoutu itd - liczy się co jest na stronie (a o ile wiem nikt nie zrobił do tej pory o tym strony www)

Fajnie że mam ciągle wejścia z PiO, widać temat intryguje :)

• 2 tygodnie później...

Teraz mi cały czas chodzą po głowie pokojówki z różnych filmów. Głównie w kryminałach pełnią szczególnie istotne funkcje. No i chyba w serialach - też mają wielki wpływ na przebieg akcji :D

Ubezpieczenia Legionowo PZU, Ergo Hestia, Uniqa, Generali, InterRisk

Psycholog Legionowo pomoc psychologiczna

Cygara, cygara kubańskie, humidory, akcesoria do cygar

Teraz mi cały czas chodzą po głowie pokojówki z różnych filmów. Głównie w kryminałach pełnią szczególnie istotne funkcje. No i chyba w serialach - też mają wielki wpływ na przebieg akcji :soczek:

Ale że jak chodzą po głowie... z powodu mojej strony ? Wciągnąłeś się ? Bo ktoś tu mi ostatnio przegląda bloga od A do Z :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności