Skocz do zawartości

Zainteksowana niezaindeksowana?

Zeppelin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jest świeża strona Era Astrologii, która pojawiła się w internecie zaledwie kilka dni temu. 2 dni temu dodałem ją do narzędzi dla webmasterów google, ale wciaz jak wchodze w zakladke "Linki do Twojej witryny" albo "Słowa kluczowe" to widzę "brak danych". Na logikę wg mnie oznacza to, ze google jeszcze jej nie zaindeksowało, ale w wynikach wyszukiwarki pojawia sie, a także reaguje na site:eraastrologii.pl oraz cache:eraastrologii.pl. Czy ktoś wie może dlaczego jest brak danych w narzedziach dla webmasterów lub wie jak to sprawdzic? Bylbym wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki.

Dzięki.

Nie martw się, tu jeszcze dochodzi kwestia synchronizacji DC. Ja np. miałem sytuację taką, że dla site: (na różne sposoby i z różnymi dodatkami) nie pojawiała mi się nowa podstrona, ale przy wyszukiwaniu pojawiała się dla kilku słów kluczowych w wynikach.

Dzięki za odpowiedzi.

Fajnie, że jest zaindeksowana, ale dlaczego widnieje "brak danych" w narzedziach dla webmasterów google w jakichkolwiek informacjach? Np. brak danych o linkach do mojej strony, a na 100% wiem, że takie są.

Albo np. na seochat wyskakuje mi błąd jak chcę użyć narzędzia "Keyword Density", ale to chyba inna bajka(?).

Pozdrawiam

Fajnie, że jest zaindeksowana, ale dlaczego widnieje "brak danych" w narzedziach dla webmasterów google w jakichkolwiek informacjach? Np. brak danych o linkach do mojej strony, a na 100% wiem, że takie są.

A kto G rozumie :) Nie ma co się tym przejmować. Najważniejsze, że jest zaindeksowana. A jak masz na stronie mapę strony lub rss to dodaj tam, by indeksowało.

Albo np. na seochat wyskakuje mi błąd jak chcę użyć narzędzia "Keyword Density", ale to chyba inna bajka(?).

Nie wiem jaki błąd wyskakuje, ale to narzędzi służy do sprawdzania ilości (poziomu) występowania wpisanej przez ciebie frazy na danej stronie (podstronie). Jeżeli np. pozycjonujesz na frazę "ala ma kota", to w ten sposób sprawdzasz czy pozycjonowana strona zawiera takie frazy i jak się to ma w stosunku do innych słów (fraz) tam występujących. Krótko mówiąc: to narzędzie pomocnicze.

A kto G rozumie :) Nie ma co się tym przejmować. Najważniejsze, że jest zaindeksowana. A jak masz na stronie mapę strony lub rss to dodaj tam, by indeksowało.

Acha, czyli to kwestia czasu ;) A po jakim czasie moge sie martwic, ze cos jest nie tak, gdy nadal nie bedzie linkow? Kilka tygodni?

Nie wiem jaki błąd wyskakuje, ale to narzędzi służy do sprawdzania ilości (poziomu) występowania wpisanej przez ciebie frazy na danej stronie (podstronie). Jeżeli np. pozycjonujesz na frazę "ala ma kota", to w ten sposób sprawdzasz czy pozycjonowana strona zawiera takie frazy i jak się to ma w stosunku do innych słów (fraz) tam występujących. Krótko mówiąc: to narzędzie pomocnicze.

Wiem do czego służy to narzędzie, natomiast dziwi mnie, że nie czyta tresci. Czy seochat w ogole opiera sie na zaindeksowanych stronach google czy ma swoje roboty do odczytywania tresci? Wiesz moze?

Dzieki za wskazówki.

Jak masz zaindeksowane po komendzie w G typu site:{twojadomena}, to bym się w sumie nie przejmował wskazaniami w G webmaster tools.

Co do seochat, to chyba masz coś nie tak z konstrukcją strony. Wejdź: https://www.webconfs.com/search-engine-spider-simulator.php wpisz adres swojej strony i zobaczysz co widzą boty. Wynik nie jest zbyt ciekawy. Treści prawie w ogóle nie chwyta. Meta keywords masz jak psów, ale to jest mniej ważne, a może nawet mało ważne. Ważniejsze, by te keywords zawarte były w treści strony.

Nie pytaj dlaczego tak boty widzą, bo to jest kwestia konstrukcji i kodu twojej strony. Mi kiedyś nie czytało połowy strony przez jeden głupi błąd w składni, choć na stronie wszystko było widać.

Nie zwracaj oczywiście uwagi na krzaczki zamiast polskich liter na webconfs

Jak masz zaindeksowane po komendzie w G typu site:{twojadomena}, to bym się w sumie nie przejmował wskazaniami w G webmaster tools.

Co do seochat, to chyba masz coś nie tak z konstrukcją strony. Wejdź: https://www.webconfs.com/search-engine-spider-simulator.php wpisz adres swojej strony i zobaczysz co widzą boty. Wynik nie jest zbyt ciekawy. Treści prawie w ogóle nie chwyta. Meta keywords masz jak psów, ale to jest mniej ważne, a może nawet mało ważne. Ważniejsze, by te keywords zawarte były w treści strony.

Nie pytaj dlaczego tak boty widzą, bo to jest kwestia konstrukcji i kodu twojej strony. Mi kiedyś nie czytało połowy strony przez jeden głupi błąd w składni, choć na stronie wszystko było widać.

Nie zwracaj oczywiście uwagi na krzaczki zamiast polskich liter na webconfs

Pojawia sie tresc, ktora jest widoczna tylko jak wejdzie sie na strone z IE, bo na razie wersja dla IE "się robi", moze dlatego tak to wyglada. Ale nie powinienem sie chyba tym martwic, bo jak wpisuje cache:{adres} to mi pojawia sie kopia strony, wiec google widzi jak git.

Jak tak chcesz to niech tak będzie. Twoja sprawa. A ja nie używam IE, ale Firefoxa, a boty tym bardziej - przeglądarki tekstowe. A że są zaindeksowane strony to nic nie ma wspólnego z pobierana treścią. A to zawartość strony jest kluczowa. Zresztą - rób jak chcesz, to twoja sprawa. A z drugiej strony to jakaś dziwna koncepcja, żeby robić osobne wersje strony dla przeglądarek. Powinna być przystosowana do każdej. I to byłoby na tyle. Wnioski sam wyciągaj i przejrzyj to forum, poczytaj i wyciągnij wnioski.

Zeppelin PRZESTAŃ CYTOWAĆ BEZ POWODU CAŁE POPRZEDNIE WYPOWIEDZI :)!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak tak chcesz to niech tak będzie. Twoja sprawa. A ja nie używam IE, ale Firefoxa, a boty tym bardziej - przeglądarki tekstowe. A że są zaindeksowane strony to nic nie ma wspólnego z pobierana treścią. A to zawartość strony jest kluczowa.

Hmmm jestem przekonany, ze czyta tresc przeznaczona dla ie. Ale pomijajac to - bo wkrotce bedzie normalna tresc dla ie - dziwne, ze nie czyta polskich znaków. Zmienilem skrypt php tymczasowo (omijajac zaleznosc od przegladarki) i czyta mi juz tresc strony normalnie, ale kurcze bez polskich znakow. Normalnie mam utf-8, wszedzie jest ok, a czyta z bez, tzn. omija polskie znaki diakrytyczne, jak jest "słoń" to odczytuje "s on". Czy to jest standard?

Miałem już nie odpowiadać, bo wszystko co dotyczy pytania podstawowego zostało powiedziane. Ale już na prawdę na koniec :):

1. Jeśli jesteś przekonany, pomimo tego co pokazuje symulator bota, to nie ma sensu dalej dyskutować.

2. Pozostałe pytanie nadają się do forum webmasterskiego, bo to ewidentnie jakieś błędy w kodzie strony, albo złe kodowanie w bazie na przykład.

3. Nie opieraj się na swoich przekonaniach (życzeniach) - sprawdzaj, słuchaj, czytaj i analizuj. Bez tego to d..a zbita. A na razie z tym widzę problem.

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności