Skocz do zawartości

Kolejna lista katalogów

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mając chwilę czasu zaktualizowałem swoją prywatną listę katalogów, powiększyłem ją do 495 sztuk solidnych katalogów i postanowiłem się nią podzielić. Jak się komuś przyda to fajnie, jak nie to trudno !!! Charakterystyka:

* Lista 495 ogólnotematycznych, moderowanych, sprawdzonych i naprawdę solidnych katalogów stron, aktualna na dzień 19 października 2010.

* 389 katalogów darmowych i 106 katalogów płatnych, wartych swojej ceny (łączna cena wpisów ? 210,98zł).

* Zdecydowana większość (ok.90%) katalogów opartych na skrypcie SeoKatalogu

* Możliwość sortowania alfabetycznego, według PR lub według ceny wpisu.

>>>Spis katalogów<<<

Uwagi, sugestie, propozycje mile widziane. Postaram się to aktualizować, w miarę możliwości. Życze miłego korzystania.

pozdrawiam

Michał

freebie.pl ma pr5 ? jako własciciel jestem zaskoczony !!!

zgred.pl tylko pr4 ;)

normalnie ukryj te PR-ki ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Szczerze to nie rozumiem udostępniania takich list. Autorzy chyba mają za dużo wolnego czasu. Katalogi tak szybko się zmieniają, że cała praca traci sens. Rozumiem, jakby lista była aktualizowana raz dziennie (nie wyobrażam sobie tego robić ręcznie w czynie społecznym). Jak kolega wyżej wspomniał część tych katalogów jest już zbanowana, kolejne być może to czeka. Nie to, że nie doceniam tej listy i Twojego zapału, ale uważam, że to troszkę taka syzyfowa praca.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Niektóre z seokatalogów na tej liście ostatnio dostało bana.

Ano dostało. Nic na to nie poradze, że Google banuje dobre katalogi. Słusznie czy nie słusznie, ban dostały np. katalogi z grupy Lagata.pl, które uważałem za ścisła czołówkę świata katalogów.

Jak będzie okazja to wywale zbanowane katalogi.

freebie.pl ma pr5 ? jako własciciel jestem zaskoczony :)

zgred.pl tylko pr4 :(

normalnie ukryj te PR-ki :P

No dobra przyznam się - część PR po prostu skopiowałem z poprzedniej listy, szczególnie w przypadku katalogów na skryptach innych niż SeoKatalog ;) Poza tym, PR - jak wiadomo - nie ma znaczenia ;)

Fajna lista, planujesz ją rozbudowywać ?

W miarę możliwości będę starał się dodawać nowe katalogi i wywalać te, które się zepsuły. Jeśli chodzi o rozbudowę o nowe funkcjonalności to czekam na propozycję, chociaż nie ukrywam, że za nie znam się na worpdressie i za wszystkie nowinki muszę zapłacić :(

Szczerze to nie rozumiem udostępniania takich list. Autorzy chyba mają za dużo wolnego czasu. Katalogi tak szybko się zmieniają, że cała praca traci sens. Rozumiem, jakby lista była aktualizowana raz dziennie (nie wyobrażam sobie tego robić ręcznie w czynie społecznym). Jak kolega wyżej wspomniał część tych katalogów jest już zbanowana, kolejne być może to czeka. Nie to, że nie doceniam tej listy i Twojego zapału, ale uważam, że to troszkę taka syzyfowa praca.

Mam mnóstwo zajęć (studia, praca, nauka pozycjonowania), ale że listę akurat miałem w .xls to zapłaciłem i pewien jegomość wrzucił ją na bloga. Są tam stare, mocne katalogi i jestem pewien, że 70 - 80% z nich jeszcze długo utrzyma wysoki poziom (np. katalogi Zgreda ;)). Zmieni się co najwyżej PR, ale to raczej niewielka zmiana.

Wy macie porządny spis, ja mam wejścia na bloga i dobry uczynek - wszyscy są zadowoleni ;)

ja podobnie, nie lepiej moderować katalogi w SEO Lighcie czy SEO Bohatrze? Tam są aktualizacja na bazie moderacji ze strony setek użytkowników programu, wg mnie to najlepsze rozwiązanie.

Zgadzam się z Hicarian. Dobra robota, przyda się :D

Pozycjonowanie Częstochowa - bezpieczne pozycjonowanie stron Częstochowa

Impulsik.pl - darmowy, moderowany precel

Katalog firm Częstochowa - katalog tylko dla Częstochowskich stron i firm ( ewentualnie okolice czyli śląsk )

Przyda się przyda, ale przydałyby się linki do tych katalogów (a nie czysty tekst) i jakiś podział na strony (tyle katalogów na jednej?)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Przyda się przyda, ale przydałyby się linki do tych katalogów (a nie czysty tekst) i jakiś podział na strony (tyle katalogów na jednej?)

Zrezygnowałem z linków, bo nie wiem jak Google zareagowało by na 500 linków wychodzących. Proponuję skopiować sobie do excela i tam można zrobić klikalne linki.

Podział na strony zburzyłby z kolei sortowanie, więc także nie zamierzam go wprowadzać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności