Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na www i http

mascot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wyszukiwarka nie gryzie, ale uporczywie nie pozwala mi wpisywać fraz 3 literowych !!!

Serwis pozycjonowany był przez dwie osoby. Jedna pozycjonowała na wzór www.domenajakas.pl, druga przez https://domenajakas.pl.

I choć domena pojawia się tam sama na oba zapytania, jej "moc" rozdzielona jest na dwie.

Moje pytanie brzmi, czy można jakoś zespolić te dwie siły pozycjonujące, czy należy zrezygnować z jednej metody i pozycjonować tylko na www?

A może cały czas ciągnąć na dwa sposoby, aby nie utracić pozycji domeny?

Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi.

Małgorzata Litwin Copywriter Seo Wrocław. Profesjonalny copywriting dla firm.

O, dziękuję. Myślałam, że 301 stosuje się tylko do domen prowadzących na inne adresy.

A tak subiektywnie napiszecie czy w przyszłości lepiej reklamować się na www czy bez?

Z tego co czytałam www wychodzi z mody :)

Poniżej zamieszczam skrypcik do .htaccess. Jest to przekierowanie adresów bez www na z www.

To czy będziesz używał adresów z czy bez www, jest bez różnicy prawie. Kwestia wygody. Ja osobiście wole z www.

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena.pl$ [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.pl/$1 [R=301,L]

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Wybierz taki zapis adresu, który Tobie najbardziej pasuje.

Czy stosujesz w adresie "www", czy też nie - nie ma to wpływu na pozycje strony w wyszukiwarkach (oczywiście najpierw należy podać w panelu Google Webmasters, który zapis adresu wybierasz jako domyślny + 301).

Dziękuję ślicznie. Już 301 zrobione.

O tym www piszę dlatego, iż dana strona jest często opisywana i polecana w internecie, a ludzie częściej wybierają wstęp z www.

Tak wyglada to w narzedziach google dla webmasterow. Posiadasz trzy pola do wyboru

Preferowana domena

Nie ustawiaj preferowanej domeny

Wyświetlaj adresy URL jako www.twojadomena.pl

Wyświetlaj adresy URL jako twoja domena.pl

Zeby skorzystac z narzedzi nalezy najpierw stworzyc konto w narzedziach dla webmasterow od google, nastepnie dodac i zweryfikowac witryne.

a nie przypadkiem 5 lat i 7 miesięcy temu?

onet, wp, interia, gazeta itd. muszą być bardzo staroświeccy skoro adresy ich głównych stron zaczynają sie od www...

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

oczywiście, że tak, myślę, że to mogło być 5 lat i jednak 8 miesięcy temu, masz rację. WWW używa się dla typowego zorientowania, w celu kojarzenia wśród laików sieci adresu ze stroną internetową.

Ps. co do GW, czy firma komucha Michnika kiedykolwiek wyznaczała trendy? ;D

Zdobywając linki w sposób, nazwijmy to "tradycyjny" będziesz dodawał stronę do spisów/katalogów itp. Bywa, że wymuszają one adres z www lub wręcz bez tego nie przyjmują. W odwrotną stronę raczej się nie zdarza. Zalecam nie zwracanie uwagi na modę ;)

Rzucanie palenia - czyli pewien test.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności