Skocz do zawartości

SYGNATURA

Jakub M

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Takie fora można łatwo znaleźć, wpisujesz w google forum [tu branża]. Wchodzisz na 10 pierwszych for jakie wypluje G, patrzysz na regulamin i jakiś temat gdzie jest wiele wypowiedzi, zawsze się znajdzie ktoś z linkiem w stopce. Sprawdzasz czy ma nofollow, jak nie to jazda :placze:

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Szukając odpowiednich for dyskusyjnych warto na samym początku sprawdzić jaki status mają linki w postach. Nieraz mi się tak zdarzyło, że rozpisywałem się na jakimś forum a potem zobaczyłem, że linki mają nofollow :)

• 1 miesiąc temu...

Witam

A czy dopuszczalne jest umieszczanie 2 linków w sygnaturze do tej samej strony? dajmy:

skuteczna reklama -> reklama-3w

agencja reklamy -> reklama-3w

Widziałem iż tak robią niektóre osoby na forum, czy aby system pozycjonujący wyszukiwarki nie odczyta tego jako spamu, obok siebie dwa linki do tej samej strony?

a być może dobrym rozwiązaniem było by umieszczenie w sygnaturze dwóch linków do tej samej strony, ale innych podstron. Czy takie linkowanie będzie dobre z punktu widzenia pozycjonowania i soe?

pozdrawiam Tomasz Trofimiuk

agencja reklamy, skuteczna reklama - skuteczna reklama wspierająca model biznesu "3W" - wygrywasz Ty, Twój klient i My

• 2 tygodnie później...

tak pytałem o dwa linki w sygnaturze, prowadzące do tej samej strony www, w moim przypadku z reklamą i pozycjonowaniem

agencja reklamy, skuteczna reklama - skuteczna reklama wspierająca model biznesu "3W" - wygrywasz Ty, Twój klient i My

...

- ile postów dziennie piszecie i jakie są tego rezultaty (odwiedzin strony itp.) ?

Dodam tylko, że pisanie na PiO w nadmiarze, zakładanie wielu kont a także cytowanie całości wypowiedzi kończy się tak samo: pacjent dostaje banana.

Tym samym upraszam o rozsądne stosowanie cytatów.

Z ciekawości, czemu tak nie lubicie tych cytatów? Kierujecie się względami SEO czy szkoda miejsca na dysku?

Co do pozycjonowania przez sygnaturę

Ma to sens, dobrze jeśli forum jest powiązane tematycznie, poza tym nie ma sensu pisać dużej ilości postów, wszystkie one i tak pochodzą z tej samej domeny i IP.

Trzeba jednak pamiętać że jest to trochę niewdzięczna robota, sam się dobrze o tym przekonałem na własnej skórze.

Posty na bieżąco lecą w dół i tracą tym samym na wartości, trzeba pisać je systematycznie, żeby była moc, co na dłuższą perspektywę jest nieopłacalne, są lepsze miejsca na zamieszczanie linków niż fora dyskusyjne, jak już ktoś wspomniał.

Tak więc jeśli forum jest tematycznie powiązane ze stroną, to jest to moim zdaniem opłacalne, ponieważ teoretycznie linki mają większą moc, oraz sygnatura generować może sporo wejść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności