Skocz do zawartości

PubliCleaner - przyśpiesz swojego Publikera

verSuS

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem dość istotny problem. Otóż wystarczy niepowodzenie w łączeniu z proxy i natychmiast w bazie otrzymuje ono error na 1 i status na 0 co powoduje, że proxy zostaje wyłączone.

Korzystam jeszcze ze skryptu w cronie, który co godzinę aktualizuje listę proxy: https://www.promolabs.pl/tools/checkproxy.zip

Nie miałem okazji teraz przetestować - korzystam z innej struktury bazy niż ta w skrypcie, ale powinien działać. (Jak nie działa to znaczy, że albo ścieżki do plików są nieprawidłowe, albo pola z bazy inaczej się nazywają - dajcie znać.)

Na weekendzie dam uaktualnioną wersję z tym + powinien być już minipanel ze statystykami postępów i dodawaniem proxy, żeby nie trzeba bylo do phpmyadmina wchodzić.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Muszę przyznać, że przydaje się :) Ktoś pochwalił się ile wyrzucił i miał to być dowód na bylejakość bazy Publikera. Jednak pytanie jakie parametry ustawił. :rofl:

Ale też mam jedno pytanie. Zaimportowałem katalogi i precle. Wczytał wszystkie, a teraz sprawdzam i czyszczę, a właściwie to cron to robi :). Ale gdy będzie pobranie nowych adresów, to importów znów będzie dotyczył wszystkim katalogów/precli w bazie i w konsekwencji - sprawdzanie wszystkiego i czyszczenie od nowa?

Ale gdy będzie pobranie nowych adresów, to importów znów będzie dotyczył wszystkim katalogów/precli w bazie i w konsekwencji - sprawdzanie wszystkiego i czyszczenie od nowa?

Pisząc to miało to działać tak:

Raz pobierasz wszystkie, które są w publikerze aktywne i usuwasz zbanowane.

Jak ponownie importujesz z publikera to bierze tylko nowe, aktywne.

Kolejny raz jak sprawdza to sprawdza wszystkie oprócz tycz zaznaczonych do wyłączenia bo operuje tylko na aktywnych.

Więc w założeniach jest najlepiej jak może być, bo zbanowanego katalogu raczej nie odbanują - stąd sprawdzanie tylko aktywnych. A z kolei trzeba sprawdzać okresowo wszystkie aktywne, bo bany przychodzą cały czas.

Oczywiście ręki nie dam sobie za to uciąć, że jest jak chciałem, bo nie jestem programistą, to tylko moje hobby. Jednak kilka instalacji publikera już przeleciało i póki co żadnych niespodzianek nie było.

Edit:

Przypomniała mi się jedna wada. Nie usuwajcie po linkach w Yahoo. Odpytywanie tam nie idzie przez proxy i mogą się szybciej blokady pojawić. Też wrzucę Yahoo przez proxy na weekendzie, powinno pomóc.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

Sławomir Siudek+

u mnie site sprawdzonych i zbanowanych katalogów ustawia jako -1

Przez ostatnie minuty bawię się tym skryptem. Także zauważyłem, że u mnie nie ustawia 0 tylko -1 dla site=0

Nic to jednak chyba nie zmienia.

Edit:

Skrypt powinien sprawdzać tylko katalogi starsze niż np miesiąc. Tak jak jest teraz - deaktywuje nowe katalogi, które ktoś dodał do spisu a nie zdążyły się zindeksować.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Przez ostatnie minuty bawię się tym skryptem. Także zauważyłem, że u mnie nie ustawia 0 tylko -1 dla site=0

Nic to jednak chyba nie zmienia.

Tak, wstawia -1 i tak było planowane. Jak strona nie pojawia się w indeksie, to funkcja zwraca -1. Źle był ustawiony tylko warunek przy deaktywacji bez podanego parametru site. Ustawienie go na 0 czy -1 załatwia sprawę bo to jest <= a nie =

Zapisałem do poprawienia, a póki co do deaktywacji zbanowanych katalogów korzystajceie z:

/cleaner/index.php?action=deactivate&site=0

Sławomir Siudek+

Czy będzie ktoś łaskaw odpowiedzieć mi na pytanie? :)

Jak skończę to Ci napiszę.. ale już widzę że około 50% wyleci.

Czekamy na aktualizacje.

Widzę, że aktualizacja do Publikera jest już praktycznie gotowa, więc z moją aktualizacją wstrzymuje się do momentu, aż sprawdza jak oficjalne rozwiązanie działa. Być może Publicleaner nie będzie już potrzebny.

Zamiast tego postaram się w tym czasie coś ciekawego do Omniadd przygotować.

Sławomir Siudek+

Czy będzie ktoś łaskaw odpowiedzieć mi na pytanie? :)

Skończyłem już parę dni temu sprawdzać bazę, dziś deaktywowałem

tak wyglądają staty.

łącznie - aktywne - nieaktywne

18035 - 7246 - 10789

Prawie skończył, więc zapodaje wyniki:

WordPress

4804

1934

2869

#

Otwarty Mini

2887

1444

1443

#

qlWeb

3845

2070

1775

#

Mocne Linki

358

235

123

#

Hurricane

335

213

122

#

FreeGlobes

507

324

183

#

WebMini

5693

2658

3035

#

EasyDir

787

504

283

#

Wszystkie

19216

9382

9833

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności