Skocz do zawartości

PubliCleaner - przyśpiesz swojego Publikera

verSuS

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam! Kiepsko ogarniam PHP i MySQL, czy znalazł by się jakiś dobroczyńca i pomógł mi z konfiguracją tego skryptu? :)

może okaże się że teraz ten srypt do publikera będzie zbyteczny oczywiście pod warunkiem dokonania updatu do v2 bo z nowym silnikiem do sprawdzania katalogów

w pierwszy dzień wyleciało mi z 16k do 9k ale za to po wymianie z systemowym serwerem po kilku dniach doszło do 13k

• 1 miesiąc temu...
No i pozostaje pytanie czy czekać na zapowiedzianą aktualizację Publikera czy zrobić to we własnym zakresie póki co...

Może rozwieje Twoje wątpliwości ostatni komentarz do skryptu: :)

(...)po dwóch tygodniach pracy mam efekt lepszy od korzystania z bazy publikera 2.0

(...)narzędzie (Publiker - przyp. verSuS) zaczyna być duzo bardziej przydatne niż wcześniej.

(...)obecnie po wyczyszczeniu bazy prędkość dodawania wzrosła ponad 2 razy polecam skrypt i raz jeszcze dziekuje

Zapraszam do pobierania i regularnego czyszczenia baz na podstawie zadanych parametrów site i links:

PubliCleaner

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Table 'user_publiker.cleaner_targets' doesn't exist' in /home/login/domains/domena.pl/public_html/cleaner/database.class.php:74 Stack trace: #0 /home/login/domains/domena.pl/public_html/cleaner/index.php(58): Database->select('SELECT publiker...') #1 {main} thrown in /home/login/domains/domena.pl/public_html/cleaner/database.class.php on line 74

A u mnie to wyskakuje jak chce zaimportować katalogi?

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Czy może ktoś w jakiś prosty i przystępny sposób wyjaśnić, jak dodać 5 proxy do tego skryptu?

Ogólnie, to jego instalacja dla laików php i mysql nie jest prosta.

https://slawomirsiudek.pl/php-publicleaner/ - nie rozumiem punktu 4.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Curl to biblioteka, którą musisz mieć zainstalowaną na serwerze. Plik proxy-123.php korzysta z tej biblioteki dlatego jest wymagana.

Po prostu musisz wgrać plik na serwer i tyle, a w phpmyadmin dodać link do niego (tzw. proxy php - ruch będzie kierowany przez plik proxy-123.php).

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

a w phpmyadmin dodać link do niego (tzw. proxy php - ruch będzie kierowany przez plik proxy-123.php).

Dobrze, wgrałem pilki na serwer, ustawiłem połączenie do bazy, wgrałem plik sql dołączony do paczki i stworzył dwie tabele:

cleaner_proxie

cleaner_targets.

Teraz zapewne chodzi o to, żeby napisać jakieś polecenie w phpmyadminie? Ale jakie?

W instrukcji jest napisane:

Wgrywamy pliki ‘proxy-123.php’ na serwery z obsługą curla – im więcej tym lepiej.

(Sprawdziłem, curl jest.)

Czyli mam zrobić z tego pliku 5 plików proxy-1.php ... proxy-5.php?

Gdzie umieścić ip i port proxy - w tych plikach jakoś?

Ale to zakręcone...

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Teraz zapewne chodzi o to, żeby napisać jakieś polecenie w phpmyadminie? Ale jakie?

Uruchom phpMyAdmin, przejdź do tabeli cleaner_proxie, po prawej stronie w PMA będzie w górnej części storny 'dodaj'. Klikasz i wypełniasz pola:

"“https://www.domena.pl/proxy-123.php”, status = 1, errors i success = 0, hasło – na razie nie jest jeszcze obsługiwane, więc wpisujemy co chcemy"

Czyli mam zrobić z tego pliku 5 plików proxy-1.php ... proxy-5.php?

Raczej nie. Na serwerze masz jedno IP więc będziesz musiał wrzucać pliki na różne serwery. Jeśli wrzucisz to na jeden i powielisz pliki to i tak każdy będzie odpytywał z jednego IP (chyba, że w tym php proxy jest obsługa wielu IP na jednym serwerze - a tego nie wiem bo ze skryptu nie korzystam ;

)).

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Te pliki z proxy wrzucasz na różne serwery. Nazw plików nie musisz zmieniać. Im więcej masz do dyspozycji różnych hostingów, vpsów tym lepiej.

Jest to "udawane" proxy, które idzie po http, więc żadnych portów nie musisz definiować.

Do bazy dodajesz ścieżki do tych plików np. https://www.twojadomena.pl/plikproxy.php (nie pamiętam czy trzeba https:// dawać na początku czy nie, raczej tak.)

To jak pliki z proxy się nazywają, nie ma żadnego znaczenia. Ważne, żeby do bazy dodać ich prawidłową ścieżkę.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

4. Wgrywamy pliki ‘proxy-123.php’ na serwery z obsługą curla – im więcej tym lepiej.

czyli im mamy więcej proxy (czyt. IP) tym lepiej :)

5. Adresy do proxy dodajemy za pomocą phpmyadmina do bazy w postaci: “https://www.domena.pl/proxy-123.php”, status = 1, errors i success = 0, hasło – na razie nie jest jeszcze obsługiwane, więc wpisujemy co chcemy.

Proxy dodajesz poprzez phpmyadmin do tabeli "`cleaner_proxies`" czyli wchodzisz do phpmyadmin, wybierasz bazę danych z publikerem (wgrywasz plik database.sql o ile jeszcze tego nie zrobiłeś), wybierasz tabele `cleaner_proxies` i klikasz Dodaj.

Pojawi Ci się formularz do którego wklepujesz proxy.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności