Skocz do zawartości

PubliCleaner - przyśpiesz swojego Publikera

verSuS

Rekomendowane odpowiedzi

Dodałem do tabeli tak jak napisaliście, zrobiłem import i poszło 778 aktywnych, następnie check i dostałem ERROR: NO ACTIVE PROXY.

Skąd taki błąd?

A czy nie można programu wyposażyć, w zewnętrzne proxy, żeby się przez nie łączył?

Czy uważacie, że przeniesienie publikera na lokalny serwer domowy z łączem 2Mb i sprawdzenie tej bazy to dobre rozwiązanie?

Lub może przenieść tylko tabelę na której pracuje PubliCleaner publiker_as_targets na lokal i się pobawić, co o tym sądzicie?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odgrzebałem na dysku skrypcik, który napisałem dość dawno (pod koniec 2010). Nie wiem czy działa na bieżącej wersji Publikera bo już z niego nie korzystam.

Deaktywuje on precle/katalogi na podstawie przygotowanej listy adresów. Rozwiązywałem sprawę tak, że eksportowałem wszystkie adresy katalogów/precli z Publikera, Scrapeboxe'm sprawdzałem, które adresy jeszcze żyją, a te które padły zapisywałem w pliku (dlist.txt).

Następnie wystarczy otworzyć plik deactivator.php, wpisać dane do bazy publikera, zapisać zmiany, wysłać oba pliki na serwer i uruchomić deactivator.php w przeglądarce.

Skrypt wczyta wszystkie adresy z listy dlist.txt i wyłączy je w bazie publikera.

https://www.speedyshare.com/files/28282032/PDA.rar

Ps. Nie odpowiadam za zniszczenia :)

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

@My4tic, albo ja ślepy jestem albo jakiś ułomny... Jak wyeksportowałeś bazę z publikera?

@#$$% nie widzę tam żadnej opcji eksportu katalogów a niedawno zaopatrzyłem się w okulary...

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

W Publikerze takiej opcji nie masz. Trzeba to zrobić przez PMA. Uruchamiasz PhpMyAdmin, przechodzisz do bazy publikera, przechodzisz do tabeli 'publiker_as_targets', na górze klikasz 'eksport', wybierasz typ eksportu: CSV, zapisujesz jako plik.

Z pliku CSV wybierasz sobie same URLe i sprawdzasz w Scrapeboxie wtyczką 'alive check'. Niedziałające adresy zapisujesz do pliku, każdy adres w nowej linii (tak jak w przykładowym pliku z paczki zip). Wrzucasz to razem z moim skryptem na serwer i odpalasz plik deactivator.php.

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności