Skocz do zawartości

Sprzedaż linków na Allegro - legalne?

eh69

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli co, jak ktoś ma stronę komputerową i stronę o bieliźnie, nie może na tej pierwszej napisać "Zapraszam na inną moją stronę o bieliźnie: xxx.pl"? To by było chore.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Czyli co, jak ktoś ma stronę komputerową i stronę o bieliźnie, nie może na tej pierwszej napisać "Zapraszam na inną moją stronę o bieliźnie: xxx.pl"? To by było chore.
Ile komputerowców kupi sobie bieliznę? Chyba, że swoim kobietom ale dziewczyny Informatyków z reguły chodzą w bokserkach (joke). No niby tak ale dla mnie to się nie klei.. to tak jakbyś w sklepie z wędlinami dał standa "zapraszamy do dobrego mechanika samochodowego przy ul.." poza tym nie twierdzę, że Google za to karze, ale takie "swojskie strony" nie będą wysoko jak te dbające o szczegóły i tematyczność wymiany..

ale wiem, w SERPach jest syf dlatego ta teoria to pobożne życzenia :)

Bzdura. W takim razie reklam innych niż Google AdSense mieć nie można? Jak masz AdKontekst i wylosuje ci reklamę nietematyczną to dostaniesz filtr/bana? Moim zdaniem nie ma się czego obawiać :)

Wlasnie google adsense nakazuje w regulaminie dopasowac reklamy tematycznie do tematyki strony.

Jezli link jest doffolow to predzej czy pozniej zostanie trafiony. Jezeli jest noffolow to nie jest wart nawet zlotowki takze i tak zle i tak niedobrze. Google za linki doffolow naklada sankcje, za linki noffolow niedopasowane tematycznie sankcji nie naklada ale je poprostu zlewa i strona nie zyskuje wartosci. Lepsze jest kilka dobrych linkow niz tysiace badziewiarskich.

Link zeby mial wartosc to moze byc tez noffolow ale dopasowany tematycznie. Jezeli jest linkiem doffolow ( lepiej) to tylko dopasowany tematycznie zeby nie ryzykowac sankcji ze strony google itd. Jezeli dwoch kumpli posiada serwis o tej samej tematyce i ze strony wychodzi tylko kilka linkow doffolow zgodnych z wymogami google to jest to idealne rozwiazanie na wymiane linkow. Kupowanie linkow na aukcjach za kilka zlotych i umieszczanie ich na stronach nie majacych nic wspolnego z nasza tematycznie jest glupota. Nie wazny jest page rank strony tylko czy ta strona jest odpowiednia dla naszej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności