Skocz do zawartości

Pozycjonowana fraza w domenie z 301

buczek

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo, że przekierowując domenę domena1.pl na domena2.pl z kodem 301, pewne atrybuty domena1.pl, takie jak wiek czy moc linków są, przynajmniej częściowo dziedziczone przez domena2.pl. Zastanawiam się jednak czy przekierowanie domena1.pl na domena2.pl wpływa na pozycję domena2.pl dla hasła 'domena1'. W większości przypadków tak będzie, jeśli tylko do domeny 'domena1.pl' istnieją linki z anchor textem zawierającym nazwę tej domeny. Zakładając jednak, że takich linków nie ma, czy takie przekierowanie może mieć istotny wpływ na pozycję dla frazy domena1?

301 to obecnie już tylko coś co służy do przindekowania stron a nie przenoszeniu mocy - kiedyś tak teraz to już marny pył

serio?Przykładem tego ze się mylisz jest TOP1 na pozycjonowanie IT, Myślisz ze jaki cudem domena która ma tak malo BL wskakuje w TOP1 na frazę pozycjonowanie Google,czary-mary?

Ostatnio z pomocą 301 wsadziłem w TOP10 (dzisiaj top 6) świeżą stronę na "pozycjonowanie xxxx" (miasto w Polsce ),tak dla testu.U mnie działa,testowalem

Potwierdzam to co MaxPan i aniec2 pisali. Ja też dla testu zrobiłem sobie przekierowanie 301 z pewnej domenki na całkowicie nową, dopiero co zarejestrowaną i wsadziłem ją do TOP 15-20 poprzez 301 po kilku dniach na pewne średnie frazy. Dodam, że nowa domena nie była w ogóle linkowana na samym początku. Nie zaprzeczam, że teraz troszkę spadła stronka w serpach, ale te pozycje 19-50 są praktycznie z niczego :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności