Skocz do zawartości

Zmiany w Google Maps

boby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zobaczycie, wcale bym się nie zdziwił chwili w której GM będzie płatne - w jednym kierunku to idzie. Wycięcie pozycjonowania na słowa zregionalizowane i kasowanie za GM jak za Adwordsy to kolejny krok do komercjalizacji Google. Brawo Google! Czekamy na Blekko.

Dla przykładu:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=pi...q=&gs_rfai=

3 wyniki organiczne :) Google

beznadzieja! Pływające mapka po prawo mnie osobiście kojarzy się z reklama i skutecznie odrywa moją uwagę od organicznych wyników wyszukiwań... no właśnie organicznych? Sam nie wiem! Teraz wyniki z mapek przemieszane mam z "normalnymi" stronami. Jeden wielki meksyk...

mnie to się kompletnie nie podoba. Ale tak jak niektórzy słusznie zauważyli:

- GM dotychczas traktowane było bardzo często z przymrużeniem oka, teraz zapewne wzrośnie znaczenie tego narzędzia...

- przemieszane GM z wynikami organicznymi, zdecydowanie ograniczy Nasz wpływ na pozycję w top10

- wielce prawdopodobne że GM zmierza w kierunku pobierania płatności - już nie tylko za pozycję na mapie, ale także za miejsce "w TOP10". Kto wie, może za X czasu pozycjonowanie regionalne stanie się kompletnie nieopłacalne. Trudno wymyśli się coś innego :)

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Piszmy może wszyscy w jednym wątku, będzie lepiej i mniej maili w skrzynce :)

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry763949

Przeciwine, tamten wątek już dawno należało rozdzielić na kilka tematów, bo poruszono tam kilka różnych kwestii i wszystko wymieszało się w suzm informacyjny, jeden pisze o mapach, drugi pisze o swlach, trzeci pisze ze mu po spadku o 50 pozycji już rośnie o dwie, a jeszcze inne pisze o wierceniach. Potem nic o niczym tam nie można znaleźć.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Najdziwniejsze w tych wynikach z mapkami jest to, że jeśli dana domena na konkretne zapytanie pojawia się w mapkach, to nie mam jej już w naturalnych wynikach. Wcześniej było tak, że była na mapce i w naturalnych lub tylko w naturalnych. Obecnie tylko na mapkach, trochę kiepskawo :|

Jakieś metody na pozycjonowanie w mapkach google znacie ?

Rootowanie telefonów, zmiana systemów operacyjnych (Cyanogenmod, LineageOS), wymiana dotyku, naprawa tabletów, laptopów: https://LepszySerwis.pl Poznań

Zauważyłem że faworyzowane są wyniki, które są zaznaczone na mapie google. Przykładowo - strona, która była na 13 miejscu, wskoczyła nagle na 3, tylko przez to że jest zaznaczona na mapie. I jes teraz wyżej od mojej, a wcześniej była zawsze około 10 miejsc dalej. To mnie najbardziej przeraża - że strony "z nikąd" nagle wskakują przed pozycjonowane strony które nie mają mapy.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Nie lubie tej zmiany:) Też byłem zdania że wyniki mapkowe zostają zintegrowane z organicznymi, w wyniku czego powstaje link do mapy google z opisem strony z serpów. I tak dzisiaj odpowiadałem klientom na zapytania co sie dzieje:)

A tu nagle sprawdzam kolejne frazy i okazuje sie ze nie jest to 100% ze znikaniem stron mapkowych z organicznych wyników.

Tutaj dowód:

https://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...29a3456a5ab8644

www.fotoszyk.pl

1wsza pozycja z balonem i organiczna bez balona:)

Już zdębiałem i nie wiem o co kaman, chyba znowu zacznie się nowa era rozkminiania kolejnego mechanizmu google i setki nowych ofert typu POZYCJONUJEMY MAPY TANIO I SKUTECZNIE:):)

Szkoda że nie ma możliwości komentarzy na oficjalnym blogu google. Chętnie bym im podziękował za tak zbędne moim zdanie udogodnienie:)

Pozdro All

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności