Skocz do zawartości

Zmiany w Google Maps

boby

Rekomendowane odpowiedzi

Śmietnik jest epicki przez te mapy. Na niektóre frazy to albo trzeba pozycjonować do top3 albo w mapkach. Takie coś może generować problemy w relacjach z klientami, którzy są na pozycjach poniżej 3. Mimo, że pozycje znakomite to trzeba przewinąć stronę aż za wyniki z mapy, masakra!

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z moich obserwacji wynika że wpisy w spisach firm nie wpływają na pozycję w mapach.

Witryna firmowa z prawdziwym adresem i wpisach w spisach firm a nawet wklejoną mapką google na witrynie jest dużo dużo niżej niż witryna z wymyślonym adresem heh paranoja!

a moich wynika, że wpływają :lol:

Ale teraz piszesz o samych GM czy skonsolidowanych wynikach? Jeśli o połączonych to Google pisało, przeczytajcie ich wpis na blogu ze zrozumieniem:

Dynamicznie łączymy informacje z milionów stron internetowych z informacjami o milionach miejsc.

ale nie PF, chodzi mi o te nasze firmówki

Ps. PF daje kopa, Google od nich czepie dane przecież

Gratuluje genialny pomysł. Lepiej zabulić kilka setek i mieć stronę w top 7 przepraszam top10 i niczym się nie martwić.

Ja jednak wolę ruszyć głową i mieć top bez inwestowania takiej kasy w mapki.

Nowe mapki są ohydne, ale moje strony poszyły w górę. Wyniki z mapki mieszają mi się z naturalnymi. Trzeba się trochę przyjrzeć, aby dojść do tego co jest co. Baloon.

Wyniki naturalne nie mieszczą się na jednej stronie . Przez wyniki z mapek pokazuje mi tylko 4 strony, a nie 10. .:D

Czy ktoś wie jak wyłączyć "automatyczne" rozpoznawanie mojej lokalizacji? Bo to głupie google twierdzi ze jestem w Krakowie podczas gdy jestem w Szczecinie. Oczywiście nie chcę informować google gdzie jestem wpisując w odpowiednie pole "szczecin", chciałbym całkowicie pozbyć się tych wyników lokalnych, bo za przeproszeniem h** mnie strzela jak czegoś szukam.

Google pomieszał wyniki mając na celu popularyzację AdWords. Nic tak nie utrudni lokalnego pozycjonowania jak śmietnik który zrobili. Klient na pewno chętniej wybierze linki sponsorowane niż wynik organiczny z pierwszej strony. Odnoszę wrażenie że coraz częściej będą odwiedzane drugie strony wyników ze względu na przyzwyczajenia użytkowników do dawnego schematu. Ja widzę w tym tylko monopol AdWords, ale to moje zdanie.

jeśli nic się nie zmieni to trzeba będzie pozycjonować dla pewności to i to, ceny wzrosną o 40%, masa pseudo pozycjonerków z Allegro zginie. Wzrośnie m.in. znaczenie katalogów firmowych, ponieważ one bardzo pomagają pozycjonować wpisy w mapach.

O jakich katalogach mówisz ? Możesz podać przykład ?

Rootowanie telefonów, zmiana systemów operacyjnych (Cyanogenmod, LineageOS), wymiana dotyku, naprawa tabletów, laptopów: https://LepszySerwis.pl Poznań

...

To nie jest prawdą. Google kiedyś kupiło od nich bazę i to wszystko. Cwaniaczki z pf.pl wciskali ludziom ciemnote, że mają układy z G bo pokazywało sie gdzieś tam logo pf przy wynikach. Sprzedaż tej bazy to był GIGANTYCZNY błąd ze strony pf. Po wprowadzeniu usługi "Google Miejsca" już niedługo PF i inne pójdą się paść, po tym jak G zgarnie wszystkich klientów z rynku.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

...

To nie jest prawdą. Google kiedyś kupiło od nich bazę i to wszystko. Cwaniaczki z pf.pl wciskali ludziom ciemnote, że mają układy z G bo pokazywało sie gdzieś tam logo pf przy wynikach. Sprzedaż tej bazy to był GIGANTYCZNY błąd ze strony pf. Po wprowadzeniu usługi "Google Miejsca" już niedługo PF i inne pójdą się paść, po tym jak G zgarnie wszystkich klientów z rynku.

Dokładnie, idą w tym kierunku.. masakra będzie, dominat 100% obecne zmiany dają do myślenia, że trzeba robić wpis dla firmy i to wiarygodny, następuje lawinowy wzrost dodawania danych o firmach.. reszta jest oczywista..

Nie wiem jak WY, ale ja chyba będę miał dwa cenniki: jeden dla firm i klientów, którym można na legalu dodać wpis, i drugi dla witryn "nie firmowych". Dostałem odp. od pracownika Google, który napisał mi, że w przypadku np. portali, jeśli nie ma się biura - firmy to nie można dodawać wpisu, lepiej nie ryzykować bo tu nie chodzi o wpis tylko już o domenę ;)

ale dlaczego napisałeś nie prawda to nie wiem, przecież te wpisy firm, które nie widziały nawet swojego wpisu, były pobierane z pf.pl

teraz dane pobierają z innych portali, nie mówiąc o opiniach itp. np. Tupalo

Były, ale już nie są. Musieli od czegoś zacząć. Dzisiaj ludzie sami dodają swoje wpisy.

A jeśli chodzi o dominacje G, to obejżyjcie sobie filmik: https://www.fairsearch.org/presentations/the-google-ita-deal - chodzi o przejęcie przez G systemu rezerwacji lotów.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności