Skocz do zawartości

Mieszanie tekstów

Splif

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym poruszyć tutaj temat mieszania tekstów. A mianowicie:

Jak daleko idące zagnieżdżenia robicie? (czy zdarzają się 3-4 poziomowe)

Czy da się za pomocą jakiegoś wzoru obliczyć ile unikalnych może powstać z jednego tekstu?

Czy opłaca się bardziej zrobić 5 tekstów dobrze zmieszanych, czy jednego kolosa na __set opcji.

Z jakich programów, stron korzystacie?

Oraz wasze sposoby na skuteczne mieszanie :).

Bo ja na przykład potrzebuję 1500 unikalnych tekstów, i główkuję od rana, jak to zrobić :D

Zapraszam do dyskusji!

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Unikalnych ale w jakim sensie ?

Czy chcesz z jednego tekstu utworzyć 1500 czy też 1500 różnych tekstów na bazie 1500 różnych źródeł ?

Co drugie-trzecie słowo ma synonim , jak będziesz w stanie sprytnie wyszukiwać takie synonimy to już masz dość spore możliwości,

dodatkowo można zrobić rozbiór logiczny każdego zdania i stosować zamienianie pewnych zwrotów, umiejąc wyszukać pojedyncze zdanie w zdaniu złożonym można zamienić je miejscami. Potem jeszcze algorytm sprawdza gramatykę i prawie da się to czytać.

[reklama] Do zabaw z synonimami coś tam znajdziesz w mojej stopce

Unikalnych ale w jakim sensie ?

Tak, aby Google uznało je za unikalne, tematyka jest ta sama.

Potem jeszcze algorytm sprawdza gramatykę i prawie da się to czytać.

Właśnie teksty czytać będą ludzie :) Dlatego musi to być ładnie zrobione.

Ze swoimi tekstami póki co robię 2-poziomowe zagnieżdżania i podzieliłem na 10 osobnych tekstów. Przy tym założeniu 1 tekst musiałby starczyć na 150 razy.

O synonimku słyszałem, jednak póki co ręcznie mieszam. Ale nie chcę też tutaj rozwiązywać mojego "problemu", tylko pogadać o mieszaniu, sposobach mieszania i nowych pomysłach. :)

Myślę że mieszanie tekstu Google już 100 lat temu opracowało w algorytmach (w sumie jest na to banalne rozwiązanie) i rzeczywiście efekty przynoszą teksty do strony których nie ma w indeksie lub są 2-3 razy góra. :)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

No nie widziałem wcześniej tego filmu. Naświetla fajnie temat.

A wczoraj robiłem obliczenia na próbnym tekście, i wychodzi, że tekst 4-zdaniowy - około 400 znaków da się przemieszać 4,2 miliarda razy, bez powtórzenia w tekście 2 tych samych zdań. A szansa na powtórzenie najmniej złożonego zdania jest 1 na 1700 (najbardziej złożonego 1/76000)

Jednak szukam innych kryteriów, które określą "unikalność", bo mogą zdarzyć się 2 zdania, które różnią się jednym słowem, a wtedy tekst unikalnym nie jest. Macie jakieś propozycje?

Stopień unikalności możesz oszacować tworząc prosty skrypt. Zakładając, że ilość zdań jest taka sama w obydwu treściach, rozbija on np. tekst na zdania, i porównuje ilość wystąpień tych samych słów w tekście oryginalnym i zmielonym, następnie daje wynik w procentach. Do tego dałbym chyba wyjątki, aby np. krótkich wyrazów (i, z, do,...) nie brać pod uwagę przy porównywaniu. Chyba będzie to najszybszy sposób na oszacowanie unikalności (podobieństw) treści wyplutych przez wszelakie skrypty typu mieszacz treści.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności