Skocz do zawartości

W głąb serwisu z Gugelbotem

lutek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak to jest z indeksacją serwisu posiadającym dużą ilość podstron (powiedzmy > 10.000)? Czy Googlebot sam się zagłębi w niego po jakimś czasie (jeśli tak to po jakim u was zaindeksował większość), czy im więcej linków prowadzących do samego serwisu tym więcej będzie łykał, czy może receptą będzie google sitemaps? Nie potrzebuję teorii, chcę wiedzieć jak to jest w praktyce, na waszych konkretnych przypadkach.

Pozdrawiam,

:)

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Obecnie na jednym serwisie mam okolo 40.ooo podstron. Trwalo to jakies 3 miesiace ale bez wpomagania linkami w/g mnie nie da rady sitemap nie uzywalem. Glownie katalogi i kilka zaprzyjaznionych sewrwisow okolo 10 % calosci. Przypuszczam ze tak calkiem naturalnie to bedzie trwalo wieki. W ostatnim czasie uzylem systemu i to dopalilo indeksacje w duzym stopniu.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

dmoz generuje ok. 1000 podstron więc z kąd niby miało by się wziąść 40.000 ;)

95367[/snapback]

Dziwne, bo ja na swoim dmozie przy generowaniu mapy przerwałem po 11.000, a byłoby tego o wiele więcej: "5,177,451 sites - 70,160 editors - over 590,000 categories".

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Humm,

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...e:dodajfirme.pl

zaniedlugo ludziska ktorzy uzupelniaja opisy branz, wojewodztw i powiatow skoncza prace - tak by strony byly bardziej unikalne - wtedy odtworze jeszcze branze - bo teraz linluja tylko te ktore maja cos w srodku - jakis wpis.

Docelowo ma byc ok 2 mil wpisow, dosc unikalnych.

Beda opisy - bedzie nowy kod, ktory poprawi wyglad tego (teraz taka prowizorka).

Bedzie nowy wyglad, funkcjonalnosc - fkoncu rusze z tym na dobre :)

Poki co to jest wersja robocza. Kodu nie udostepniam - jak ktos kce niech sobie sam napisze :)

Docelowo jak beda te opisy - google poindeksuje (pewnie w dluzszym czasie) ok 4 mil podstron.

Poki co juz taka liczba sie trzyma bardzo dlugo i rosnie - google nic nie wywala - wiec robie to dalej - niebawem bedzie wersja oficjalna :(

Co do spamu - powiedz gdzie tutaj widzisz spam - ze brzydki wyglad?

To jest powod do tego by to nazwac spamem?

BArdzo szczegolowy katalog - masz duzy wybor branz i lokalizacji. Dojda jeszcze gminy tylko opisy porobie.

Nic nie jest ukrywane przed userami, google widzi to co bot - co tutaj nazywasz spamem?

To ze dobrze to napisalem i google bardzo ladnie to indeksuje to juz jest powod do tego zeby to nazywac spamem? Moim zdaniem nie. Nie zamierzam tego odsprzedawac, udostepniac tego kodu wiec nie bedzie to powielane, zwlaszcza ze z opisami bedzie bardzo unikatowe. Dodanie opisow do branz, wojewodztw, powiatow i gmin to wydatek ok 15 tys zl, wiec nie wiem czy kazdego bedzie stac. Niestety nie mam czasu wiec palce ludziom za robienie opisow - i to nie beda opisy pobrane z wiki. Kazdy opis ma byc robiony wlasnymi slowami - na tyle ile sie da wiec...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności