Skocz do zawartości

W głąb serwisu z Gugelbotem

lutek

Rekomendowane odpowiedzi

tak te kwiatki sa tymczasowe :D

zastapi to opis branz, wojewodztw oraz powiatow.

docelowo bedize tak ze jesli ktos wejdzie w jakas branze bedzie kombinacja opisow: wojewodztwa, powiatu, branzy - docelowo tez gminy ;)

mysle ze takie zroznicowanie wystarczy googlarce ;)

do tego ze strony sa unikalne przyczynia sie w ostatnim czasie ... czeste pady mysql'a - ale juz mam wersje tak ustabilizowana ze nie powinno byc juz z nim problemow. Dedyk skonfigurowany mysle ze juz stabilnie, chyba ze cos jeszcze wyczytam o optymalizacji mysql'a.

Hehe, niee ;)

ale fajnie widziec jak na dodajfirme kieruje szybko botka na inne strony do ktorych prowadza linki z dodajfirme ;)

poza tym... heh, czy ja wiem?

Opisy mi sie przydadza do kilku regionalnych katalogow - tak by domeny wypelnic katalogami. Poza tym - coz - duzo podstron - wieksza szansa ze ktos wejdzie na strone - nie ukrywam ze adsense sie sprawdza na takiej ilosci podstron ;) Bardzo roznorodna gama slow po ktorch ludziska wchodza na ta strone. Troche jest problem z transferem - ponad 45GB na miesiac - przy tej tylko stronie i rosnie, ale poki co limit moj miesieczny to 1000GB wiec narazie sie tym nie przejmuje;)

Dodam ze zszedlem do tej ilosci transferu dzieki kompresji. Poza tym prawie sam tekst jest...

Poza tym, zmuszam google do czestych odwiedzin w sposob.. humm, nie linki ;)

Jest malenki patent :D dzieki zastosowaniu php - zadna opcja spamu. Google patrzy na jedna ciekawa rzecz przy indeksowaniu - wystarczy go zachecic do odwiedzin. Kto odkryje co to - stawiam browarka ;)

Poza tym - coz - duzo podstron - wieksza szansa ze ktos wejdzie na strone - nie ukrywam ze adsense sie sprawdza na takiej ilosci podstron ;)

Im większa i szybciej rosnąca liczba podstron tym bardziej prawdopodobna zagłada strony w G, taka jest smutna prawda wiem to z doświadczenia.

Z pierwszej strony wyników dla jakiegoś często wpisywanego, ale mało konkurencyjnego hasełka, będzie więcej wejść niż z tysięcy podstron, które dla rozmaitych hasełek są poza Top200, a tak jest w przypadku Twojej strony. Weźmy przykładową podstronę: https://www.dodajfirme.pl/show_more-811.html

Weźmy teraz wyniki wyszukiwania: https://www.google.pl/search?hl=pl&q=Adwoka...oro%C5%BCna&lr=

Podstrona jest w cache od kilku tygodni. Wytłumacz czemu zajmuje ostatnią pozycję dla frazy, która stanowi jej tytuł i anchor text linka(z podstrony o PR2) :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności