Skocz do zawartości

Czy jest jeszcze jakiś ratunek dla mojego forum?

StreamStudio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na forum hejdz.pl mam 9073 zarejestrowanych użytkowników, 43754 postów i 6313 tematów. Pozycja w Google fatalna, wręcz zerowa. Domena ma już roczek (była dwa razy rejestrowania z powodu problemów tzn. dojście kto jest jej właścicielem). Myślę że strona jest "spider friendly", lecz nie wiem w czym problem. Ruszyć jej za "chiny" nie mogę, a dziennie tylko 400 unikalnych wizyt.

Myślę że keywords w tematach, na stronie głównej, title są dobrze dobrane i zoptymalizowane. Chmura tagów, dłuższe meta tagi no cuda już robiłem i nic. Z resztą zajrzyjcie sobie do kodu źródłowego strony.

Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc i miałby dla mnie cenne rady proszę o wypowiedź w tym temacie/PW.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam!

Database backup in progress please wait few seconds.

:crazy:

Bardzo mało linków prowadzących do witryny, a jeszcze mniej do podstron.

Sugeruję przejrzeć tematy o long tail, oraz zacząć w ten sposób pozycjonować. Ew zrobić forum o czymś, a nie o wszystkim ;-)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

A ja się doczepie sa to serwery counterstrike czy forum wielotematyczne bo myślę ze jak zapytam tam o coś innego niż cs mało kto mi odpowie...

Co do pozycji polecił bym zdobyć kilka linków tematycznych na początek a później precle i katalogi jak Gogole zauważy ze strony o podobnej tematyce do Ciebie linkują(najlepiej nie jakieś gówniane) to zdobędziesz plusa

A ja się doczepie sa to serwery counterstrike czy forum wielotematyczne bo myślę ze jak zapytam tam o coś innego niż cs mało kto mi odpowie...

Co do pozycji polecił bym zdobyć kilka linków tematycznych na początek a później precle i katalogi jak Gogole zauważy ze strony o podobnej tematyce do Ciebie linkują(najlepiej nie jakieś gówniane) to zdobędziesz plusa

Dzięki za zainteresowanie tematem :).

Co do pierwszego pytania to powiem tak. Gdyby forum dotyczyło tylko moich serwerów Counter-Strike to "zdechlibyśmy" tam z nudy, a tak to pokierowałem to w stronę forum wielotematycznego :).

Mógłbyś mi przybliżyć to pojęcie linków tematycznych, precli oraz co i jak z tymi katalogami? Do Googla wklepałem katalogi stron i tego tu masa. Chciałbym wiedzieć gdzie warto dodawać, a gdzie nie.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam!

To wklep w Google "lista katalogów" albo "lista precli" oraz "katalogowanie". Powinno pomóc mniej więcej zorientować się w temacie, podobnie jak dział "katalogi i precle" na tym forum.

[reklama] Możesz też spojrzeć w moją stopkę - parę rzeczy powinno Cię tam zainteresować :)

Więc tak linki tematyczne to ze stron np o counter strike forum counter strike serwery counter strike z doświadczenia wiem ze większość takich stron prowadzą dzieci i linki za kilka groszy można kupić(oczywiście nikogo nie obrażając).

Co do katalogów to standardowa lista mara a co do precli spis seonetu kilka linków tematycznych kilkaset katalogów i kilkaset precli i będzie co do artykułów do precli polecam siebie:)

Masz stałych użytkowników forum ?

Dajesz im reklame do umieszczenia na innych portalach/forach o tematyce CS. Takich for w Polsce jest dużo. Ale nie musisz ograniczać się do Polski.

Pozycjonowanie forum o CS jest dosyć łatwe.

Łatwiej Ci będzie wskoczyć na TOP1 na frazy związane z CSem, niż na forum o wszystkim i o niczym.

Sama optymalizacja może dużo dać. Użytkownicy na forum też pomogą.

Long Tail, robisz 1000 fraz związanych z CSem do top3 i masz jakieś 10k UU dziennie.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie

Stałych użytkowników mam :). 10k UU dziennie to dla mnie totalny kosmos. Cieszyłbym się tylko z 1k UU dziennie :P. Zależy mi na nowych użytkownikach, którzy zostaną na dłużej.

Dziękuję za rady i proszę nie zamykać tematu. Zapewne będę miał jeszcze parę pytań.

Pozdrawiam!

PS.: Hosting ma znaczenie? Mam serwer WWW w unixstorm.org

@kilkasek: tak wygląda konfiguracja chmurki:

tags_ahxppx.png

Pozwolę sobie odświeżyć i poinformować Was że nastał CUD! Dostałem się do top10 pod frazą serwery counter-strike.

Teraz mam jeszcze jedno pytanie. Czy description strony głównej ma duże znaczenie w pozycji? Jego zmiana może wpłynąć negatywnie na pozycje WWW?

Pozdrawiam!

Z tego co ja wiem, to nie ma praktycznie żadnego, daje tylko opis strony kiedy wyświetla się w przeglądarce (to co widzisz pod linkiem do strony)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności