Skocz do zawartości

Czy wysypiacie sie ?

ErnestM

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zaleca się aby minimum 2 godziny przed snem nie korzystać już z komputera

by ograniczyć promieniowanie ,które utrudnia zdrowy sen.

Chodzą plotki,że podobno się to komuś udało :)

A co do naturalnych wspomagaczy:

uzupełnianie magnezu czyni cuda.

(szczególnie zalecane kawoszom)

Używałem tego: https://www.sklepnazdrowie.pl/product_info....roducts_id=2450

Daje kopa już po tygodniu.

Normalnie po określonej dawce snu mamy wstawać rzeźcy jak Janosik

Jeśli tak nie jest tylko potrzebujemy dopalaczy by się dobudzić , to znak ,że czegoś brak.

Mi pomógł ten naturalny magnez Nigari

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

ja śpię od 3-4 rano do 11-12 tej w południe zazwyczaj, czyli 8 godzin. To jest moje minimum bo czasami mi się zaśpi i wstaję o 14tej, jak pośpię 10 godzin to czuję, że jestem wyspany, przy 8 to tak ledwo, ledwo :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Biore tez citalopram na depresje, wiec moje ogolne samopoczucie jest rowniez posowodwane przez depresje ktora mam od paru lat a od niedawna zaczalem sie lezczyc.

No to to wiele tlumaczy! Ja na depresje chorowalem 17 lat i zaburzenia snu byly jednym z jej objawow. Wyleczylem depresje i skonczyly sie problemy ze snem. Oczywiscie miewam incydentalne problemy ze snem, ale zdarzaja sie one bardzo rzadko. Zazwyczaj odowiada za to wypita wieczorem herbata, a nie jakies problemy na tle nerwowym.

No coz - wylecz depresje to i problemy ze snem samoistnie ustapia.

W depresji raczej dużo się śpi;)

Jak sie ma depresje to czestym jej objawem jest zaburzenie snu. Moze sie objawiac bezsennoscia jak i nadmierna sennoscia, a czasami na przemian w roznych okresach czasu.

Po co od razu psychiatra?

Ja bym zaczęła od rozmowy z najlepszym przyjacielem, bo prawda taka: musimy mieć się komu wygadać:)

Nieprawda. Depresja to choroba, ktora sie leczy i to skutecznie. Ja jestem tego zywym przykladem.

Myślę, że niektórym sprawia, dużą satysfakcję powiedzenie: Idź do psychiatry! Jesteś chory psychiczny!

Nieprawda. To nie kwestia satysfakcji, a doswiadczenia. Po drugie - depresja jest choroba NERWOWA a nie jak sugerujesz - PSYCHICZNA.

Nieprawda. Depresja to choroba, ktora sie leczy i to skutecznie. Ja jestem tego zywym przykladem.

Brales leki ? jak dlugo to trwalo w Twoim przypadku, to leczenie ?

Tak, bralem i to bardzo dlugo i bardzo duzo. Oczywiscie nie na raz, a po kolei. Dopiero ktorys z kolei mi pomogl. tak więc łącznie leczyłem się 5 lat. Natomoast najbardziej pomogl mi pobyt w szpitalu. Wyszedlem z niego po 6 tygodniach pobytu. Ostrzegano mnie, ze zaraz po wyjsciu znowu moj stan sie pogorszy., ale jak sie poprawi to juz taki pozostanie. No i pozostal :)

Widzisz... leczenie depresji jest procesem skojarzonym. Oprocz lekow stosuje sie psychoterapie, muzykoterapie, psychoedukacje, terapie rysunkiem (nie pamietam juz jak to sie fachowo nazywa), relaksacje itp.

Mi pomoglo za pierwszym razem. Ale niestety sa tacy, ktorzy wracaja wielokrotnie. Ale moja przyjaciolka, ktora w szpitalu byla z 10 razy tez sie wyleczyla.

Ja ten pobyt wspominam bardzo milo. Zupelnie jakby to byl pobyt w sanatorium.

Jak chcesz, to na priv podam Ci dokladne namiary. Kazdy moze sie zglosic na konsultacje i ewentualnie kwalifikacje.

Pozdrawiam

Tomek

Hartowanie i jeszcze raz hartowanie.

Jeden z moich kolegów pracuje teraz przy uchylonym oknie (a jest 8`C) 8 godzin dziennie i tak od kilku lat i nie pamiętam aby chorowal, na sam widok mam dreszcze - lecz jemu to odpowiada

Jak sam kiedys stwierdzil - jak nie otworzy okna na noc - to sie nie wysypia - hardcore normalnie...

Nie wiem skąd się wzięła teoria, że jak wyjdzie się w zimę ubranym jak na lato to się zachoruje. Tak samo sprawa tyczy się spania przy otwartym oknie.

To ja Ci powiem skad. Ubierz sie w zime w krotkie spodenki i t-shirt i idz sobie pochodzic troche po dworze i zobaczysz jaki bedzie tego efekt :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ja nikomu nie zabraniam chodzić do psychologa:)

Chcesz to chodź...

Chesz to bierz leki...

Twoja decyzja!

Tylko, że każdą chorobę na tle nerwowym, można wyleczyć w gronie dobrych przyjaciół:)

Zastanów się: Dlaczego tak jest?

Bo tabletkę zawsze łatwo połknąć:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności