Skocz do zawartości

Musicie iść na wybory

matematyk

Rekomendowane odpowiedzi

A na moje, to ten cały rząd powinni wywalić, a budynki zrównać z ziemią, pewnie to byłby ogromny krok w przód. Patrząc, na to co się dzieje w Polsce, i polskim rządzie, mam wrażenie, że bez niego byłoby zdecydowanie lepiej, niż jest teraz, ale to są moje prywatne odczucia :)

Dla mnie to zredukować urzędasów do 20%, a liczbę zatrudnionych w administracji do 40%. Pozamykać część instytucji, scalić w jedno, przecież żeby zastąpić kilkunastu urzędników potrzeba serwer, okienka i 1-2 urzędników. Obliczając emerytury brać pod uwagę ilość dzieci (ci co mogą mieć), zmienić strukturę wydatków (np. emerytury wojskowych przesunąć do ZUS). Założenie jest takie aby każdy organizm państwa generował zyski, a nie długi (szpitale, przedsiębiorstwa państwowe itp.) - mój sposób na Polskę :), poza tym wiem, że nie na temat troszkę. Pijany może i był albo na survivalu grzybki wcinał ;).

Płock - dawna stolica Polski, dziś stolica północnego mazowsza. - Ogłoszenia Płock, Szukasz pracy? Praca Płock.

Obliczając emerytury brać pod uwagę ilość dzieci (ci co mogą mieć),

normalnie super, czyli ktoś kto płaci na zus zarabiając 20 tys. miesięcznie, bezdzietny, ma mieć mniejszą emeryturę od gościa zarabiającego 1000zł.

ale mającego 6 dzieci ? niby dlaczego ? bo ten co ma tą 6 dzieci "dorabia" jeszcze na socjalu, czyli tak a propo to te jego dzieci utrzymuje

ten który zarabia 20 tys. ? i dlatego jeszcze na dodatek ten gość co "utrzymywał, leczył, kształcił" cudze dzieci to na starośc ma mieć mniejszą emeryturę?

jak czytam takie opinie to jestem przeciw demokracji w tej formie, nie wiem, ale głos w wyborach nie powinien być tak samo ważny dla KAŻDEGO,

czyli specjalista, naukowiec = żul, gość/kobieta bez kwalifikacji = 1 głos - tak nie powinno być bo to nie jest wcale sprawiedliwe,

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Zauważ, że ten co zarabia 20 tyś sobie odłoży. Po drugie co z tego, że zarabiał 20 tyś, ale nie miał dziecka, ten co miał ich trojkę będzie nie tylko sam zasilał budżet, ale i jego dzieci, wnuki itd.

"utrzymywał, leczył, kształcił"
, ale nie pozostawił potomstwa, przez to jesteśmy jednym z najszybciej wymierających narodów w Europie, nie będzie potrzeba wojny, za 50-60 lat Polska nie da rady zmobilizować tylu żołnierzy co w 1939r. bo będzie masa ludzi w wieku 60-80 lat w stosunku do ludzi 18-40 - wystarczy przejrzeć Prognozę Demograficzną Polski opracowaną przez GUS.

Płock - dawna stolica Polski, dziś stolica północnego mazowsza. - Ogłoszenia Płock, Szukasz pracy? Praca Płock.

Dla mnie to zredukować urzędasów do 20%, a liczbę zatrudnionych w administracji do 40%. Pozamykać część instytucji, scalić w jedno, przecież żeby zastąpić kilkunastu urzędników potrzeba serwer, okienka i 1-2 urzędników.

Jeśli piszesz, że z kilkunastu powinien zostać 1-2, to skłaniałbym się raczej ku redukcji o 90-95%, a i tego byłoby chyba za dużo...

Ubezpieczenia Legionowo PZU, Ergo Hestia, Uniqa, Generali, InterRisk

Psycholog Legionowo pomoc psychologiczna

Cygara, cygara kubańskie, humidory, akcesoria do cygar

• 2 tygodnie później...
Dla mnie to zredukować urzędasów do 20%, a liczbę zatrudnionych w administracji do 40%. Pozamykać część instytucji, scalić w jedno, przecież żeby zastąpić kilkunastu urzędników potrzeba serwer, okienka i 1-2 urzędników.
Jeśli piszesz, że z kilkunastu powinien zostać 1-2, to skłaniałbym się raczej ku redukcji o 90-95%, a i tego byłoby chyba za dużo...

Tego typu wypowiedzi cieszą, że ludzie widzą, że to jest nie normalne. Przyrostu nie ma a biurokracja rośnie, widzi to część ludzi i dyskutuje, ale sądzę że większa część jest zbyt głupia by to zrozumieć i przyklaskuje temu, bo przecież powstają miejsca pracy itd. Rządzący z kolei wolą dbać o 80% głupich niż 20% rozgarniętych bo wiadomo - słupki rosną. JKM mówił, że demokracja jest ustrojem złym, bo wiadomo, że zawsze więcej jest głupich niż mądrych ;) Coś w tym jest...

A filmik ewidentnie zwolniony, po oklaskach słychać. Bardziej w ucho wpadła "manipulacja" Jarka ;p

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

wszyscy wiemy ze demokracji w tym kraju nie ma;)

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności