Skocz do zawartości

Komentarze a pozycjonowanie

Mus

Rekomendowane odpowiedzi

Czego należy się wystrzegać: stałej powtarzalności danych słów.

Przykład: blog o rowerach. Nie dopuść do tego aby w komentarzach była masa takich samych fraz, np kilkadziesiąt słów "rowery" - to już będzie uznane jako spam.

To juz glupoty wymyslasz :) Po pierwsze to bys musial moderwoac kazdy komentarz i ograniczac takie slowa, a sam nie masz wplywu na to co ludzie pisza. Poza tym jest masa przykladow, ze cos takiego nie jest traktowane jako spam - na tym forum, prawie co drugi post ma slowo 'pozycjonowanie' i nic mu sie zlego nie dzieje. Jest masa for/blogow o grach, gdzie sa setki komentarzy w stylu 'super gra' / 'swietna gierka' itp. i nic wiecej i sie strony trzymaja w topach :)

Takie komentarze to jak juz cos to beda traktowane pozytywnie, bo google widzi nasycenie danego slowa, zwiazanego scisle z tematyka serwisu.

Co do duzej ilosci komentarzy i pomocy w pozycjonowaniu. Nie zapominajcie o tym, ze jak jest blog popularny i ma duzo komentarzy to najczesciej tez jest dobry merytorycznie, ma stalych czytelnikow i oni czesto na swoich stronach / w sygnaturkach daja linka do tego bloga i stad tez ta sila w wysokiej pozycji. Czyli jednym slowem naturalne linkowanie tak lubiane przez google ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Treść jest ważna, ale nie w sensie lepszej czy gorszej kategorii.

Pisząc o gorszej kategorii miałem na myśli raczej to czy fakt że są to treści z komentarzy a nie z wpisów podstawowych bloga nie czyni ich mniej wartościowymi.

Widywałem ciekawsze komentarze od wpisów.

Dla Google'a ważne jest to, żeby przy kolejnych wizytach bota były nowe treści. To pomaga w pozycjonowaniu.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności