Skocz do zawartości

esCat micro - nowa skuteczna dodawarka, automat do pozycjonowania

Sylwin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 927
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co do samego dodawanie to na standardowej bazie 1523/5122 co oznacza, że przy przefiltrowanej bazie dodawanie było by 3 razy szybsze.

Niestety większość tego typu narzędzi cierpi na brak dobrego zarządzania bazą adresów sam moduł dodający jest stosunkowo prosty i praktycznie każdy jest w stanie go napisać jeżeli chodzi o filtrację i manipulację adresami już nie. Dlatego tak dużą popularność zdobył scrapebox. dodawarką jest średnia ale jak chodzi o manipulację adresami jest świetny niestety z racji konstrukcji pliku bazy do escat w tym wypadku mało przydatny(za dużo kombinowania).

Zwrócę uwagę na wydajność i obciążenie serwera jakie generuje esCatMax (w moim przypadku: Kei.pl pakiet Biuro Extra z 5% limitem). EsCatMax kupiłem i pierwszy projekt uruchomiłem wieczorem w poniedziałek 2011.01.10 - reszty można się domyśleć z obrazka:

serwer_kei_esCat.gif

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

@Sylwin Od tygodnia czekam na Twoją odpowiedx na PW, a jeszcze bardziej na aktualizację bazy. Na czystej domenie ostatnio: na 1039 webmini dodało do 513. Chciałem podpingować, okazało się że w raporcie znalazłem tylko 88 adresów prowadzących do 'moich' wpisów. Na dziś, po tygodniu Yahoo widzi 2 bl. Trochę.. skromnie.

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

@Fix - posiadasz wersję MAX? Wtyczka filtrująca bazę będzie po prostu zapisywała w osobnym pliku katalogi do których można dodać wpis i jeśli użytkownik esCat'a będzie chciał będzie mógł po prostu wstawić przefiltrowaną bazę :)

@Fix - posiadasz wersję MAX? Wtyczka filtrująca bazę będzie po prostu zapisywała w osobnym pliku katalogi do których można dodać wpis i jeśli użytkownik esCat'a będzie chciał będzie mógł po prostu wstawić przefiltrowaną bazę ;)

nie. mam wersję micro. i niezaktualizowaną od początku bazę

@Fix - posiadasz wersję MAX? Wtyczka filtrująca bazę będzie po prostu zapisywała w osobnym pliku katalogi do których można dodać wpis i jeśli użytkownik esCat'a będzie chciał będzie mógł po prostu wstawić przefiltrowaną bazę :)

nie. mam wersję micro. i niezaktualizowaną od początku bazę

@Sylwin. kolejny dzień minął, a aktualizacji bazy jak nie było.. tak nie ma. info o wtyczce do filtrowania bazy pokazuje niewątpliwie, że narzędzie rozwijasz, jednak nie podnosi poziomu obsługi klienta. btw. czy ręcznie, czy wtyczką efekt byłby raczej podobny. Na filtrowanie nie narzekam - mam co kupiłem, ale chciałbym pracować na aktualnych danych.

przeanalizowałem trochę wyniki dodawania i samą bazę danych... nie dało by się tego tak ogarnąć żeby chociaż dodawał wpisy zaczynając od strony głównej i przechodzić do kategorii, bo w przypadku otwartymini jest tak, że w bazie są od razu linki do jakiś podkategorii gdzie sypie wpisy, a pewnie zdarza się tak, że te podstrony nie działają...

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności