Skocz do zawartości

esCat micro - nowa skuteczna dodawarka, automat do pozycjonowania

Sylwin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 927
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Proszę przesłać dane instalacyjna na nasz adres email - na pewno rozwiążemy ten problem.

Informacje na temat terminów aktualizacji będą dostępne na stronie internetowej produktu: https://www.escat.pl

escat.png

chyba jednak nie będa dostępne na stronie

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

Czytam wątek od jakiegoś czasu i w końcu muszę coś napisać,

hosting ionic.pl nie pozwala na aplikacje typu adder, publiker dodawarki etc. (o czym informujemy w ofercie), nie wiem skąd

informacje że nasz hosting jest najlepszy pod w/w aplikację :)

Z informacji jakie sam zebrałem, oraz jakie przekazali mi administratorzy aplikacja potrafi zużywać nawet do 100% rdzenia CPU co kończy się naturalnie blokadą konta - proponuję aby firma która napisała aplikację przeanalizowała swoje poczynania i zoptymalizowała kod / sposób działania.

Przykład wyciąg zwykłego TOP;

25628 NAZWA_KONTA 20 0 26732 7564 3780 R 71% 0.2 152:30.43 php-cgi

I nie jest to kwestia tego, ze serwer się zawiesza, a przyjętych w firmie zasad.

Wszystko zależy od ustawień. Jeśli są problemy polecam ustawić crona nie co 1 minutę tylko np. co 10 minut - wtedy zadania nie będą się nakładały a co za tym idzie obciążenia procesora będą mniejsze. System jest elastyczny - wiele zadań jednocześnie moim zdaniem jest dobrym rozwiązaniem ale przy równoczesnym wykonywaniu 100*x procesów może faktycznie obciążać serwer.

nie wiem skąd informacje że nasz hosting jest najlepszy pod w/w aplikację :D

pewnie dlatego ze niektorym przez ponad pol roku dzialal dobrze i na wielu preclach i katalogach wasze ip bylo niezbanowane

ale coz sielanka nie mogla trwac wiecznie :)

Wszystko zależy od ustawień. Jeśli są problemy polecam ustawić crona nie co 1 minutę tylko np. co 10 minut - wtedy zadania nie będą się nakładały a co za tym idzie obciążenia procesora będą mniejsze.

dodawarki powinny byc tak projektowane aby crony mogly byc uruchamiane co 1 min i pracowac 24h/dobe

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

dodawarki powinny byc tak projektowane aby crony mogly byc uruchamiane co 1 min i pracowac 24h/dobe

Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że dodanie strony do jednego katalogu to co najmniej 4 wywołania Curla (dodanie strony, pobranie wyniku, pingowanie, pobranie innych danych, złamanie tokena). esCat pozwala na taką pracę jednak w zależności ilości stron/dziennych dodań wpisów odpowiednio obciąża serwer.

nie wiem jak to wyglada tutaj, ale omniadd swietnie sobie radzi jadac na ***** (fakt, czasami z jakiegos powodu potrafi sie zapletlic i zajechac serwer ale sam mialem taka sytuacje tylko jeden raz od lipca - trwala kilka dni wiec pewnie polaczenie z jakims katalogiem tak zazynalo- tak zgaduje sobie), tymczasem ty odradzasz uruchamianie crona na ***** u siebie?

czy w takim razie zadania nie powinny byc jakos kolejkowane i dzielone aby program mogl dzialac pelna para i nic nie zajezdzac?

pytam jako potencjalny klient szukajacy dodawarki tylko pod webmini

a do dotychcaszowych userow mam pytanie:

na sharedzie omniaddem wyciagalem grubo ponad 10k wpisow do webmini na dobe przez proxy (z pingowaniem rzecz jasna)

ile mozna wyciagnac tym narzedziem?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności