Skocz do zawartości

esCat micro - nowa skuteczna dodawarka, automat do pozycjonowania

Sylwin

Rekomendowane odpowiedzi

obexus -> nie chcę tu wnikać w politykę firmy sprzedającej escata(sam go mam...), ale nie zgodzę się z tym o czym piszesz.

Może zrobię trochę offtopa, ale:

Jeśli było by tak jak mówisz - tak naprawdę 80% oprogramowania można było by odsprzedawać - a tak nie jest(choćby z seo - publiker/adder). Jeśli ktoś to robi - robi to wbrew licencji:

licencja adder

licencja publiker

Dodatkowo, wykroczmy poza PL - licencja z PhotoShop CS2:

4.4 Zakaz zbywania. ZABRANIA SIĘ WYPOŻYCZANIA, DZIERŻAWIENIA, SPRZEDAŻY, SUBLICENCJONOWANIA, CEDOWANIA I PRZENOSZENIA PRAW UŻYTKOWNIKA DO OPROGRAMOWANIA ORAZ ZEZWALANIA NA KOPIOWANIE JAKIEJKOLWIEK CZĘŚCI OPROGRAMOWANIA DO KOMPUTERA NALEŻĄCEGO DO INNEJ OSOBY FIZYCZNEJ LUB PRAWNEJ, Z WYJĄTKIEM PRZYPADKÓW, W KTÓRYCH NINIEJSZA LICENCJA NA TO ZEZWALA. Użytkownik może jednak przelać wszystkie prawa Użytkownika do Oprogramowania na inną osobę fizyczną lub prawną pod warunkiem: (a) dokonania jednoczesnego przeniesienia na taką osobę (i) niniejszej umowy, (ii) numeru seryjnego (numerów seryjnych), Oprogramowania i innego oprogramowania lub sprzętu komputerowego połączonego z Oprogramowaniem, znajdującego się w jednym opakowaniu lub połączonego wcześniejszą instalacją z Oprogramowaniem, wraz ze wszelkimi egzemplarzami, rozszerzeniami, aktualizacjami i wcześniejszymi wersjami, oraz (iii) wszystkich egzemplarzy oprogramowania czcionki przekonwertowanego na inny format; (:) wydania wszystkich rozszerzeń, aktualizacji i kopii, w tym kopii zapasowych i kopii zapisanych w komputerze; i ? przyjęcia przez stronę otrzymującą Oprogramowanie warunków niniejszej umowy oraz innych warunków i zasad, będących podstawą nabycia ważnej licencji na Oprogramowanie przez Użytkownika. NIEZALEŻNIE OD POWYŻSZYCH POSTANOWIEŃ, ZBYCIU NIE PODLEGA OPROGRAMOWANIE DLA PLACÓWEK OŚWIATOWYCH, WERSJA ZAPOZNAWCZA ANI KOPIE OPROGRAMOWANIA NIE PRZEZNACZONE DO SPRZEDAŻY. Spółka Adobe może zażądać aby przed zbyciem Oprogramowania, Użytkownik oraz nabywca potwierdzili na piśmie fakt przestrzegania warunków niniejszej Umowy, przedstawili informacje na swój temat oraz zarejestrowali użytkowników Oprogramowania. Procedury związane ze zbyciem mogą trwać od 4 do 6 tygodni. Więcej informacji znajduje się na stronie https://www.adobeceea.com/support oraz w Dziale Obsługi Klienta spółki Adobe.

Aczkolwiek, zdanie "Tłumaczenie, że ktoś wypozycjonuje stronę i sprzeda program" -> faktycznie jest nie do końca poprawne/logiczne. Z drugiej strony - przykładowo Adder udziela licencji na pozycjonowanie tylko swoich stron - de facto, w jaki sposób są komuś w stanie udowodnić, czy to faktycznie strona tej konkretnej osoby ? A tutaj jestem na 99% pewny że ich licencja jest OK(sam pytałem kiedyś znajomego prawnika).

Powiem od siebie, że przydała by się faktycznie jakaś większa zmiana w escacie, bo szczerze mówiąc rewelacji nie ma obecnie.

Dodawanie kuleje w porównaniu z konkurencją.

Tak naprawdę, mi nie potrzeba żadnych nowości(dodatkowych skryptów) - wystarczy że będzie działać poprawnie dodawanie do tego co już jest(chodzi mi o ilość, bo obecnie skuteczność mam jakieś 800 dodań, gdzie omni/donlinkage mają jakieś 2tys.)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 927
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Użytkownik może jednak przelać wszystkie prawa Użytkownika do Oprogramowania na inną osobę fizyczną lub prawną pod warunkiem: (a) dokonania jednoczesnego przeniesienia na taką osobę (i) niniejszej umowy, (ii) numeru seryjnego (numerów seryjnych),...

Z tego fragmentu wynika, że jednak można odsprzedać (przenieść prawa Użytkownika) na inną osobę/firmę z zachowaniem pewnych warunków co jest oczywiście jasne.

Nie wiem jakie są licencje innych programów bo staram się korzystać z własnego softu bądź od poważnych firm. Kupiłem escata w określonym celu i spełniał swoje zadanie do czasu przejścia na programy wielowątkowe, znając podejście firmy do tematu nie liczyłem na wiele w przyszłości. Jednak pewnie kilku prawników mogło by się z taką licencją nie zgodzić. Jak pisałem żeby zapewnić sobie stały zysk z takiego skryptu wystarczy zrobić płatne dodatki, abonament na captche podłączoną do rumaka czy chociażby abonament na sam skrypt. Pomysłów które nie odstraszają i nie wnerwiają userów jest wiele, jawne ograniczenie możliwości zbycia zakupionego produktu do nich nie należy.

Qbexus -> nie wiem skąd zaczerpnąłeś ten cytat, przeczesalem 2 wymienione przeze mnie licencje i nie znalazłem takiego zdania - być może źle szukałem.

Jak pisałem żeby zapewnić sobie stały zysk z takiego skryptu wystarczy zrobić płatne dodatki, abonament na captche podłączoną do rumaka czy chociażby abonament na sam skrypt.

Co do tego zdania zgadzam się w 100%, wystarczy przecież nazwać skrypt inaczej(byle nie numerkiem), przykładowo "escatmax super" i już aktualna licencja nie ma do niego odniesienia.

Zresztą, na tygodniu będę u prawnika w swojej sprawie, więc postaram się zapytać go także o wymieniony tu problem(ale czuję że ilu prawników tyle będzie interpretacji).

Pozdrawiam.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

System nazywa się esCat v4 nie esCat max v4. Pisałem już dawno, że aktualizacja będzie za drobną opłatą. Dodawarka do WP przerodziła się w system zarządzania zapleczem i będzie sprzedawana prawdopodobnie oddzielnie ze zniżką dla posiadaczy systemu esCat. Jak wszystko będzie dopięte na ostatni guzik damy znac co i jak. Wersja 3.6 działa - bazy można aktualizowac i filtrowac samodzielnie pisałem o tym wiele razy - jeśli ktoś chce miec v4 już teraz proszę pisac na maila - otrzymacie informacje jak zamówic.

Połowa bazy jest martwa, z tego co żyje połowa to śmietniki.

Sam skrypt nie jest zły, ale bez aktualnej i odfiltorwanej bazy jest mało skuteczny.

Wiem, że każdy może sobie sam posprzątać ale cała praca idzie w diabły jak się chce zrobić aktualizacje bo syf powraca :)

www.soft-serwis.eu - Profesjonalny serwis elektroniki

Pisałem już dawno, że aktualizacja będzie za drobną opłatą.

50zł to jest ta drobna opłata? Trochę dużo jak na dodatki które małe co wnoszą. Przy dodawarkach najważniejsza jest skuteczność dodawania co za tym idzie dobra baza.

Profesjonalna agencja eventowa Everal

Skuteczne pozycjonowanie https://xseox.pl/pozycjonowanie-stron/

Fotobudka 360 Go4Photo

I co z tymi Preclami ?

Bo niby strony z preclami działają w bazie ale nie dodaje do nich wpisów

Generuje raport, że niby wpis dodany a jak sie wejdzie - wpisu brak, mimo działającej strony.

Na 100 precli doda może do 20 mimo wygenerowanego raportu.

@wmp3 - wejdź do danego presell pages, spróbuj dodać wpis ręcznie i zobacz jaki będzie link do wpisu

@marek216 - dlatego jak aktualizujesz bazy samodzielnie nie wracaj do baz z serwera chyba, że dostaniesz informację o tym że ja zaktualizowałem bazę

@flower224 - sprawdź ceny konkurencyjnych systemów do pingowania, nie jest to jedyna nowość w v4

• 2 miesiące temu...

esCat v4 to nic innego jak escat max z poprawionymi błędami a wypuszczasz go jako nowy soft ;] i oczywiście trzeba znowu placici, a za 3 miesiące zrobić updata nazwiesz go escat v5 i znowu kasa;] nonsens, jedynym logicznym wyjściem jest zapomnienie o escat gdyż jka widac każdy update bedzie platny ;] a funkcjonalność podawarki sie nie zmiana;]

• 2 tygodnie później...

Obiecywali aktualizację a tu co du*a...

Robią na szybko narzędzia, żeby zarobić pare groszy, a potem zamiast ich udoskonalać to nie...

Owszem udoskonalają, dodadzą jedną funkcję i aktualizację bazy i zaraz płatna aktualizacja...

Straciłem 59zł bo przeszedłem na escat v4 i co się z nim dalej dzieje nic..!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności