Skocz do zawartości

Opinie o Procreate.pl

lojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Po 3 miesiącach współpracy dla 7 z 9 pozycjonowanych słów kluczowych strona klienta obecna jest w pierwszej dziesiątce wyników wyszukiwania w Google.pl

Tylko jakie to frazy... o to chodzi, żeby obydwie strony były zadowolone - klient, że ma z fraz ruch i zarobek, pozycjoner, że ma klienta i zarobek. Jeśli jedna ze stron nie będzie zadowolona to taka umowa i tak się rozpadnie - siłą klienta można zatrzymać tylko na okres wypowiedzenia i tutaj właśnie polega Wasz zarobek, na tych 6 miesiącach z 4500 klientów można nieźle wyżyć, zważywszy że za frazę za którą normalnie wzięłoby się 50-150 zł Wy bierzecie powyżej 300 zł, tylko niestety smrodek zawsze pozostanie.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Szanowni forumowicze jest "hak" na Procreate (sami go dali)

Zapewne chodzi o zapis w umowach:

"NINIEJSZA UMOWA WCHODZI W ŻYCIE W DNIU OTRZYMANIA PRZEZ PROCREATE PODPISANEGO PRZEZ ZLECENIODAWCĘ EGZEMPLARZA UMOWY."

..który można odpowiednio wykorzystać, tylko trzeba wiedzieć jak i zachować ostrożność (skorzystać z pomocy dobrego prawnika). W większości przypadków Procreate NIE MA oryginału umowy (faks, skan to nie oryginały).

Nawet bez takiego zapisu w umowie, Procreate może mieć problem z udowodnieniem iż umowa została zawarta (np. nie została sfałszowana, załącznik z wyrażeniami kluczowymi jest taki a nie inny).

Witam ponownie

Jestem zdecydowanie za skonsolidowaniem sił osób które są poszkodowane Jest o co walczyć.

Jednak branża tu też się może wykazać. Takie firmy jak ta zdecydowanie psują wam rynek a chyba nie po to pracujecie aby "grupa cwaniaków" pozbawiała was dochodu.

Fakt że wiele osób skorzystało z wszechmocnego słowa "promocja" nie świadczy o ich złych intencjach a o zwykłym ludzkim odruchu do tego by oszczędzić.

Jednak przekonanie i skojarzenie pozycjonowanie = oszustwo pozostanie. Musicie sobie zdawać sprawę że większość z tych ludzi wykonuje jakieś zwoje najzwyklejsze zawody i nie ma zielonego pojęcia o pozycjonowaniu stron. Pewnie tak jak wy nie macie pojęcia o większości zawodów które są wykonywane przez pokrzywdzonych. Dlatego może warto pomóc innym w dobrej sprawie. Bo pomijając kwestie prawne to jest jeszcze kwestia etyczna i taka ludzka przyzwoitość. Jeśli teraz zareagujemy i pozbędziemy się "cwaniactwa" to jutro tego rodzaju nieprzyjemności oszczędzimy waszym matkom ,żoną czy dziewczyną albo dzieciom (POBIERACZEK.PL) Dlatego proszę fachowców z branży o pomoc i sugestie w sprawie tej firmy.

Wczoraj dałem pierwszą wypowiedzi na forum ,dzisiaj jak otwarłem to się zdziwiłem Takich firm jest wiele. W jedności siła. Już jest propozycja o ostrzeżeniu na bilbordach LCD w kilku miastach. Rozgłos na cały kraj firma ma pewny zobaczymy tylko czy postrzeganie jej wyczynów będzie przez pryzmat Pani Joasi z telemarketingu czy może trochę inne.

Szukamy osób które mają kontakt z redaktorami popularnych gazet ogólnopolskich nie chodzi tu o SZPILKI a o gazety które czytają przedsiębiorcy Chcemy ich tą sprawą zainteresować i niech czytelnicy (potencjalni klienci firmy) rozsądzą aspekty prawne ,moralne sam sposób funkcjonowania firmy. Moja firma współpracowała z dwoma wiodącymi stacjami TV i również staram się ich zainteresować tą sprawą Wszystko toczy się dosyć szybko ale nie można odpuszczać.

Proszę wszystkich kto może jakoś pomóc o kontakt

robert@rcuolkusz.pl

Ps

Celem działania nie jest doprowadzenie do jakiegokolwiek uszczerbku na dobrym imieniu przedmiotowej firmy czy jej majątku a tylko rzetelne poinformowanie opinii publicznej w tym potencjalnych klientów o sposobie jej funkcjonowania i uniknięciu ewentualnych sporów. :aniolek:

Wpis nadaje się do gazety i chyba warto rozwijać ten temat z nadzieją, że chociaż część użytkowników przed skorzystaniem z usług tej firmy, przeczyta o ich podejściu do klienta. Firma Microsoft zatrudnia sporo więcej pracowników, a jakoś nikt nie słyszy o ich kruczkach w umowie więc obrona w postaci wielkości firmy nie jest moim zdaniem solidnym argumentem.

Najbardziej to szkoda mi uczciwych firm pozycjonerskich, które nie posiadają takiego sztabu pracowników i każdego dnia walczą o zadowolenie swoich klientów. Niestety 1 negatywna opinia odbije się większych echem na usłudze pozycjonowania niż 20 pozytywnych - człowiek bardzo krótko pamięta dobre chwile, a wspomina złe (ludzka natura).

Wybór wielu słów kluczowych z niskim współczynnikiem wyszukiwań to już jest robienie klienta w "żabę", bo po darmowym 3 miesięcznym okresie będzie płacił za słowa kluczowe, które nie przyniosą firmie zysków czy choćby dochodu pokrywającego ceny za pozycjonowanie.

Będę śledził ten wątek w nadziei na jego jak najlepsze zakończenie dla poszkodowanych firm. Z racji na liczbę papierków sądowych, które otrzymali "zapominalscy" klienci również wstawię sobie:

Ps

Celem działania nie jest doprowadzenie do jakiegokolwiek uszczerbku na dobrym imieniu przedmiotowej firmy czy jej majątku a tylko rzetelne poinformowanie opinii publicznej w tym potencjalnych klientów o sposobie jej funkcjonowania i uniknięciu ewentualnych sporów.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Witam

Proszę was o opinie jeszcze w jednej sprawie która mnie nurtuje po przeczytaniu waszych wypowiedzi.

Mianowicie :

Zgodnie z założeniami okres promocyjny jest przeznaczony na przetestowanie usługi. Tak przynajmniej tłumaczy się zarząd firmy. ”Naszym zdaniem najlepszym sposobem przekonania o skuteczności naszej metody jest darmowy okres próbny pozwalający na przetestowanie naszej usługi.” Piękne stwierdzenie ,ładnie wyrażone tylko dlaczego to bełkot skierowany tylko po to by robić wrażenie ,typowa zagrywka marketingowa. Bo: Jak określa to firma „naszym zdaniem optymalny jest przynajmniej 6-cio miesięczny okres, jasno sformułowany i widoczny w umowie” Idąc tym chorym tokiem myślenia z punktu widzenia klienta okresem na pełne stwierdzenie czy ta cała usługa jest fachowo zrobiona i efektywna jest czas 6-miesięcy. W związku z tym wszystkie osoby które podpisały umowy zostały wprowadzone w błąd. Bo: Tak telemarketerzy jak i cała firma na swych stronach tłumaczy że okres „promocyjny” trzeba traktować jako okres gruntownego sprawdzenia działania usługi i podjęcia decyzji o ewentualnej współpracy. Jeśli firma za okres „optymalny” uważa 6 miesięcy to nie dała takiej możliwości swoim klientom a jest to podstawa całej „akcji promocyjnej” Co za tym idzie? Nasuwa się wniosek że firma kłamie podczas informowania o usłudze oraz że podstawa zawarcia tej umowy czyli promocyjny okres próbny jest skonstruowany tak że klient nie jest w stanie określić skuteczności usługi. A taka praktyka podlega już pod UOKIK. Co na ten temat sądzicie.

Robert

robert@rcuolkusz.pl

Już ja widzę te konsolidacje .... będzie tak jak z klientami Sunrise System :) , a i tak samo w temacie poparcia wyrypanych klientów , większość firm z branży palcem nie ruszy, bo jak zacytuje jeną opinię o takim postępowaniu "podoba mi się ich model biznesowy" ...

Kodeks SEO w tym światku nie powstanie nigdy bo większości firm nie jest on na rękę i zawsze będą szukać dziury w całym i wykłócać się o miejsce na piedestale ...

Taka jest smutna prawda Panie i Panowie :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No muszę powiedzieć kolego że się mylisz. Fakt jest taki że już są ustawione spotkania osób zainteresowanych ,sprawa jest rozgrywana w kilku wątkach, jesteśmy w kontaktach telefonicznych. Jak na trzy dni to jest bardzo dobrze Z tej napompowanej marketingiem piłki zaczyna uciekać powietrze. Fakt że wiele osób nie chce się wypowiadać na forum z różnych względów. I to prawda że czekamy na mocniejsze zaangażowanie ze strony branży bo ich ten problem też dotyka i jedna taka czarna owca może popsuć opinie wielu osobą które normalnie i na normalnych zasadach wykonują swoją robotę.

znalazłem kilka linków do tego wątku na PIO w Polsce :D znaczy się że akcja jest szeroko zakrojona... firma na P jest juz skończona - zwłaszcza w SEOświaku.

WItam

Mam nadzieję że firma jest już albo będzie skończona proszę czytajcie i jeśli są tu osoby poszkodowane to wykorzystajcie ten post.

Tu podaję link - https://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,114383,0,0,99999

Szanowni Państwo

Biorąc za wytyczną to że przedmiotowa firma ma ewidentny problem z przekazaniem warunków swoich umów dla potencjalnych klientów (co sama przyznaje na swoich stronach). I wiele z osób czuje się poszkodowanymi. Wyszliśmy z inicjatywą dodatkowej medialnej informacji o całej sprawie.

Celem akcji jest uniknięcie nieporozumień z powyższą firmą podczas zawierania ewentualnych umów. Działania mają charakter społeczny i nie mają na celu wprowadzenia jakiegokolwiek uszczerbku na wizerunku firmy a jedynie poinformowanie w sposób ogólny o konieczności zwrócenia szczególnej uwagi na treść zawieranej umowy. Co istotne informacja ta jest zupełnie bezpłatna. Zasada polega na wykorzystaniu zaprzyjaźnionych firm które zajmują się prasą i szeroko pojętymi mediami. Dlatego zwracam się do wszystkich którzy czują się poszkodowani w tej sprawie. Proszę o kontakt w celu podpisania dokumentu który mówi o Państwa poczuciu poszkodowania przez firmę P… Dokument taki może być niezwykle pomocny w czasie pozyskiwania nowych źródeł przekazu.

Na dzień dzisiejszy jest przygotowany spot który będzie emitowany na bilbordach LED między innymi na głównych arteriach komunikacyjnych Katowic mamy również deklarację kilku tygodników lokalnych o bezpłatnym zamieszczeniu ogłoszeń. Większość przedsiębiorców ze zrozumieniem podchodzi do całej sprawy i deklaruje pomoc. Osoby które czują się poszkodowane oraz osoby zainteresowane wsparciem inicjatywy proszę o kontakt pod podany poniżej adres. Inicjatywę postanowiliśmy nazwać „MIECZEM WOJUJESZ”

Kontakt

mieczemwojujesz@wp.pl

Ktoś ma jaja https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=137721&hl=

Tylko co to da w sytuacji gdy klienci bedą łapani na haczyk przez telemarketerów i nie zadadzą sobie trudu zeby poszukac opinii w internecie?

Możecie obstawić całe Google takimi stronami, to tylko delikatnie zmniejszy skale ale tych działań nie ukróci, bo nabierają się głównie ludzie nieswiadomi o co w tym biega po namowach telefonicznych.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

No właśnie, na jaką frazę ma być ten TOP1? Szczególnie w kontekście tego:

Jeszcze jedno właściciel strony ma sprawę o zamknięcie strony. Gdyby doszło do sytuacji iż nasze nieomylne organy sądownicze zamkną stronę to temat przechodzi na dowolną stronę poświęconą problemowi.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Witam

Koledzy nie ukrywam że jestem zielony w tej dziedzinie pisałem o tym.

Tu chodzi o honorowy konkurs ustalcie sami jesteście w tym fachowcami a problem jest oczywisty i opisany.

Jestem pewien że wasz dobór słów nie będzie taki jak dobiera przedmiotowa firma :lol:

A moja oferta jest aktualna i nie istotne jaka fura ,jaki wiek właściciela i skąd jest.

Dla mnie to sprawa ambicjonalna i myślę że dla was też Nagroda może być tylko bodźcem.

Chce tylko zasad honorowych w tym wszystkim.

Bo firma P.... takich zasad nie zna.

Pozdrawiam wszystkich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności