Skocz do zawartości

Zmiana linków w domenie, a treść ta sama

njp

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, jeśi adres mojej strony jest np.:

mojadomena.pl/aktualnosci/strona1.html

to jeśli zmienie link na

mojadomena.pl/aktualnosci/str1.html

lub

mojadomena.pl/str1.html

ale treść zostanie ta sama, to czy strace cały owoc wcześniejszego pozycjonowania na tę właśnie podstronę? Myślę, że tak, bo link się zmienia, aczkolwiek ku pewności się pytam ;)

Pozdrawiam

Stracisz, jesli chcesz utrzymac zrob przekierowanie na stronie mojadomena.pl/aktualnosci/strona1.html , ktore bedzie prowadzilo do strony mojadomena.pl/str1.html. Dzieki temu, przekierujesz wszystkie prowadzace linki do nowego adresu podstrony, poczytaj o przekierowaniu 301 / redirect 301 , za pomoca pliku htaccess latwo mozesz wykonac tego typu przekierowania. Ewentualnie mozesz zastosowac "canonical URL" w meta tagach.

.... Ewentualnie mozesz zastosowac "canonical URL" w meta tagach.

Canonical URL jest złym wyjściem. Tylko 301 potrafi przekazać BL ze starego na nowy adres.

Fakt, canonical warto zastosowac kiedy jedna ze podstron jest dostepna pod roznymi adresami, a chcemy aby tylko 1 z nich zostal wyswietlany w Google, wowczas wskazujemy go w meta tagach za pomoca caonical URL.

na forum dla początkujących lepiej nie doradzać canonicala bo tu łatwo coś spieprzyć

https://www.searchenginejournal.com/canonic...eriences/24833/

(\__/)

( O.o)

( >< )

This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności