Skocz do zawartości

Wypróbuj nowy interfejs AdSense (beta)

phare

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie jak większość jestem przyzwyczajony do starego interfejsu i szybciej się w nim poruszam niż w nowym. Jednak na pierwszy rzut oka, prawdopodobnie w nowym będzie można łatwiej prowadzić różnego rodzaju analizy.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pokrycie mówi o tym, ile boksów reklamowych jest zajętych przez reklamy dopasowane tematycznie do treści. Jeśli jest mniejsze, niż 100%, to oznacza, że niektóre miejsca reklamowe nie były zajęte przez dopasowane reklamy.

Tak, ja też nie wiem, co oznacza, że jest mniej, niż 100%. Czy to oznacza reklamy charytatywne, czy np. że jak mamy jeden boks i 25% pokrycia to mamy na cztery miejsca tylko jedną reklamę...

Tak, ja też nie wiem, co oznacza, że jest mniej, niż 100%. Czy to oznacza reklamy charytatywne, czy np. że jak mamy jeden boks i 25% pokrycia to mamy na cztery miejsca tylko jedną reklamę...

U mnie tak bywa, że reklamy nie zapełniają całego pola AdSense. Poniżej przykład:

34089687.gif

No tak, ale co np. w przypadku jednej reklamy zajmującej całe pole? Czy jest ona powiększona ze względu na świetne dopasowanie tematyczne (pokrycie 100%), czy ze względu na brak innych reklam na pozostałe pola (pokrycie 25%)?

Też mi się tak zdaje. Jednak mam u siebie pokrycie rzędu 2/3 co oznaczałoby, że mam 1/3 pustych miejsc w boksach, podczas gdy tego w ogóle nie zaobserwowałem...

Może u mnie się dopasowują inaczej ze względu na targetowanie behawioralne, cholera wie...

Też mi się tak zdaje. Jednak mam u siebie pokrycie rzędu 2/3 co oznaczałoby, że mam 1/3 pustych miejsc w boksach, podczas gdy tego w ogóle nie zaobserwowałem...

U mnie praktycznie każda jednostka reklamowa ma 99,99%, ale za to jednostki linków mają 2-6% - jakoś nie zauważyłem, żeby brakowało mi linków w polach, więcej pewnie po kliknięciu bierze pod uwagę reklamy, które wyświetlają - a biorąc pod uwagę nieco dziwne frazy w jednostkach linków, to nie dziwię się, że pokrycie jest tak kiepskie.

• 11 miesięcy temu...

No i koniec ze starym intefejsem... google uśmierca go w listopadzie.

sjBCO.jpg

Jakoś mimo wszystko wolałem ten stary ;) Lata przyzwyczajeń.

Przy okazji filmik

Komu będzie brakowało starego intefejsu? :)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

nowy jest beznadziejny. Nie widzę możliwości umieszczenia na jednym wykresie kilku serii. To by była jedna z podstawowych przydatnych funkcjonalnosci

OOOO, wow, jednak się daje;)

Serie na wykresie nie są podpisane nawet po najechaniu myszką. Dla daltonisty to może być spory problem

"Podaj liczbę wierszy nie większą niż 5" - no kurde a jak ja chcę 10, to dlaczego mi nie pozwalają. Normalnie jak w NOKII - potrzeby użytkownika swoje, a ograniczenia producenta swoje

Pewnie to zbieg okoliczności ale u mnie po przejściu na nowy panel eCPM wzrósł o 100% :)

Żadnych większych zmian w ustawieniach jednostek nie robiłem...

@przemeks - u mnie linki też mają słabe pokrycie i muszę powiedzieć, że dostaje jakieś niepowiązane tematycznie reklamy w tych boxach.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności