Skocz do zawartości

Wypróbuj nowy interfejs AdSense (beta)

phare

Rekomendowane odpowiedzi

Użytkuje nowy interfejs od ponad miesiąca i wydaje mi się, że zamiana którą wprowadzili udała im sie w 100%

Do tego dodam jeszcze tylko jedna nowa funkcjonalnośc w Analytics, analiza Real Time. Tego mi brakowało od samego początku no i wreszcie wprowadzili :).

Screen Real Time

Google-Analytics-Real-Time-1024x648.jpg

Póki co Real Time nie jest dostępny dla wszystkich lecz tylko dla osób które wypełniły >TEN< formularz.

(Dodanie nowej funkcjonalnośći trwa około tydzień, tyle czekałem ja).

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie podoba mi się nowy interfejs...stary byl dla mnie prost łatwy i intuicyjny w tym musze się domyślać co gdzie i jak zrobić..Może to tylko kwestia przyzwyczajenia...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

To już jakaś moda na wywracanie wszystkiego do góry nogami gdy ludzie przyzwyczaili się latami do jednego interfejsu :) To samo miałem z pakietem MS Office kilka lat temu. Damy radę ;)

Lepsze jest wrogiem dobrego, oby nowy interfejs okazał się lepszy. Trzeba nie bać się uczyć nowych rzeczy, inaczej będziemy jak babki w ZUSie nadal używać dyskietek 3.5 cala albo przyklejać plastrem shift zamiast używać capslocka (autentyk).

Wszystko jest trudne nim stanie się proste :)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Blackpress.pl a kiedy przeszedłeś na nowy panel?

Jakiś miesiąc temu.

Odnośnie nowego wyglądu, to kwestia przyzwyczajenia. Tak to już bywa, że jeśli zmiana nie jest kompatybilna wstecz to ludzie marudzą (nawet jeśli zmiany są na dobre). Mi osobiście niektórych funkcji brakuje, a z drugiej strony jest kilka ciekawych feature'ów.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

• 4 tygodnie później...

To chyba koniec starego interfejsu [*]

Właśnie się zalogowałem do adsense i jest dostępny już tylko nowy...

Edit: bedąc zmuszonym do używania nowego pogrzebałem w nim trochę, nowy interfejs jest zajebiaszczy :D ilość nowych opcji, sposobów generowania raportów i analizy danych przyprawia o zawrót głowy

Już myślałem ze dzisiejszy dzień zapiszę jako dzień żałoby w związku z wyłączeniem starego interfejsu, ale zmienili nowy tak, że na stronie głównej ma dane wyświetlane w starym które najbardziej mnie interesowały. Czyli jak dziś zarabiaja główne kanały oraz link do przeglądu miesiąca. Może nie będzie tak źle:)

No dobra a jak wyświelić dane z kanałów żeby porównać np ostatnie 5 lat? Tak jak dało się to zrobić w zaawansowanych raportach w starym interfejsie? Bo widzę, że w nowym robi odrazu fajne wykresy, porównałbym sobie np CTR z ostatnich kilku lat na poszczególnych kanałach osobno. Bo zbiorczy raport zrobić nie ma problemu ale jak to zrobić rozbijając na poszczególne kanały?

Edit:Dobra już wiem jak, poprostu kanały niestandardowe (customchannels), chociaż wcześniej jak próbowałem coś mi wyświetlało, że dane są dostępne tylko za 2011 ale teraz już widzę dane za wszystkie lata.

Też tak myślałem, ale jednak ten nowy jest dużo lepszy. Lepsze jest wrogiem dobrego ;)

W nowym dobre jest to że na głównej stronie widać najważniejsze ogólne dane - zarobki dziś, zarobki wczoraj, w tym m-cu, w poprzednim. Jest dobre porównanie.

Natomiast szkoda że nie ma ilości kliknięć na poszczególnych kanałach. Jest tabelka z najlepszymi kanałami a w niej tylko nazwa kanału i zarobek. Trzeba się domyślać że te zarobione 0,10 centów na kanale jest za 1 klik czy za 10. Wolałbym to widzieć odrazu na głównej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności