Skocz do zawartości

Jak pozbyć się ramek?

Satter

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mam stronę w ramce to jak zbudować link do strony bez ramki, ale w tym samym oknie? Bo zwykły link otwiera się ciągle w ramce, a z targetem nic nie daje? Sporo przegoglilem ale jest to dość archaiczny temat i za wiele o tym już nie ma.

Chodzi o to że, założyłem sobie konto www na pewnym darmowym serwisie z nieciekawym adresem i postanowiłem skorzystać z aliasów. Znam opinię na ich temat ale jest mi potrzebny krótki adres. Niestety, aliasy umieszczają stronę w ramce i wchodząc na podstrony, adres nie zmienia się. Co mam zrobić, aby po wejściu przez alias na moją stronę adres zmienił się na ten z darmowego konta (aby przy nawigacji pojawialo się już www.darmowewww.pl/~mojastrona/podstrona.html, a nie www.mojastrona.alias.pl?

/l~~$

Nic nie zrobisz - tak właśnie działają ramki (alias'y).

1. Usun alias

2. Sprawdz czy mozesz zaparkowac domene na swoim serwerze

3. Wykup tanią domene (około 30 zł/ rok lub poszukaj w yahoo promocji)

4. Zacznij dodawac nowy adres do katalogow

5. W oczekiwaniu na efekty czytaj forum.

[edyta]

Czyli zaczynasz praktycznie od zera, takie są skutki alias'owania.

Z tego co pamiętam, gdy masz wykupioną domenę, to możesz sobie ustawić przekierowanie nawet na darmowy serwer. Wtedy wyłączasz maskowanie url, i domena tylko przekieruje na twojadres.host.pl i to będzie wyświetlało się później. Jednak ja bym radził wydać te kilka złociszy, kupić domenę nawet za 1,22zł i prosty serwer z możliwością podpięcia domeny.

az.pl - domena za 1,22zł rocznie

globalne w yahoo obecnie po 2,99$, a więc to są grosze nie trza być Krezusem :)

Dała matka rozum? To kombinuj.

[...]

az.pl - domena za 1,22zł rocznie

globalne w yahoo obecnie po 2,99$, a więc to są grosze nie trza być Krezusem :D

96015[/snapback]

Ale to jest sumdomena i w dodatku za 1 zł tylko wtedy gdy wykupi się u nich konto start. :lol:

Widzę, że czas uczciwej darmochy na dobre przeminął... :jezyk1:

/l~~$

Sa tez darmowe domeny, np. kom.pl, ltd.pl Starczy poszukac.

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności