Skocz do zawartości

Pomysł na skrypt - proszę o opinie

TayKobu

Ankieta anonimowa ;-)  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz pomysł?

• Bardzo dobry i chętnie będę korzystał
      11
    • Średni, ale przyda się
      4
    • Kiepski i nie będę korzystał
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze ;-) Potrzebuje opinii na temat mojego pomysłu.

Chcę napisać kilka skryptów dla pozycjonerów. Skrypty będą darmowe i nieodpłatne.

Pierwszy skrypt jaki chcę napisać to autorski skrypt działający na zasadzie presell pages.

Co będzie wyróżniało mój produkt?

- jeden skrypt będzie obsługiwał wiele domen/subdomen (nie będzie trzeba kopiować kilkanaście razy skryptu na serwerze celem postawienia kilku niezależnych precli)

- przyjazny i intuicyjny panel administracyjny (tworzenie nowych precli odbywałoby się poprzez panel oraz skierowanie domeny/subdomeny na skrypt)

- na początek kilkanaście różnych szablonów

- przyjazne linki (mod rewrite)

- przemyślane linkowanie wewnętrzne

- różnego rodzaju zabezpieczenia, aby wpisy dodawane przez userów nie były śmieciowate (np.: max. 3 linki w treści, minimalna długość artykułu itp)

- specjalne API dla systemów takich jak Adder

Wszystko będzie dostępne za darmo oraz rozwijane wraz z pojawieniem się pomysłów oraz zapotrzebowania.

Jedynie w zamian chciałbym aby pozostały dwa linki do moich serwisów - to chyba nie za wiele?

Ogólnie zastanawiam się też nad tym aby główne części skryptu były zaszyfrowane ionCubem gdyż nie każdy szanuje postanowienia licencyjne oraz chciałbym aby to był poważny produkt i modyfikację wprowadzałbym na podstawie zebranych opinii i sugestii co zapewniłoby stabilne działanie skryptu.

Proszę o opinie, sugestie, uwagi. Może jakiś inny produkt stworzyć, może jakiś generator zaplecza? Co byście chcieli i z czego byście korzystali?

pozdrawiam

TK

nie chodziło mi o wildcard tylko o to, że zazwyczaj stawia się kilka/kilkanaście/dużo więcej takich skryptów na różnych domenach, subdomenach:

- domena1.pl

- domena2.pl

- subdomena.domena3.pl

- ...

i nie jako wildcard tylko trzeba każdorazowo kierować na katalog wywołujący skrypt i w panelu utworzyć odpowiednią konfigurację (wybrać szablon, podstawowe dane itp) unikamy w ten sposób niepotrzebnego burdelu na serwerze oraz możemy łatwo zarządzać naszymi preclami z jednego miejsca (panelu)

Pomysł dobry, ale klika sugestii ode mnie:

- super gdyby była możliwość wrzucania tekstu w postaci {Ala|Basia} ma {kota|psa} i wysłania go automatycznie do kilku precli na raz w zmiksowanej postaci

- obsługa tagów

- możliwość wyboru budowy URLi (jak np w Wordpressie, czyli do wyboru '/tytul-wpisu/', '/data/tytul-wpisu/', '/costam/id-wpisu/'

- łatwość w dostosowaniu skórek (według najbardziej znanego schematu np jak na freecsstemplates.org)

- polecam pobierać chociaż niewielką opłatę (licencja na użytkownika), powinno to choć trochę ograniczyć powstawanie spamów, a przy okazji opłaty umożliwić usuwanie linka ze stopki do strony autora

To tak na szybko, pewnie znacznie więcej rzeczy "wyjdzie w praniu"

Pozdrawiam :)

@siewicz: kwestie techniczne odnośnie struktury linków oraz samego pisania planowałem zrobić dokładnie tak jak wspomniałeś i jest to oczywiste i nie chciałem tego wypisywać. System szablonów oraz w wersji podstawowej kilkanaście różnych freecsstemplate ;-) Odnośnie odpłat za skrypt to planowałem wprowadzić płatną wersję skryptu (symboliczna kwota). Jeśli chodzi o zabezpieczenie przed robieniem z tego śmietnika to ionCube myślę, że byłby najlepszym rozwiązaniem bo wtenczas mam zagwarantowane, że system będzie działał stabilnie.

Ten głos na na nie jest mój, ale to przez pomyłkę:) Kiedy będzie jakieś demo?

hehe dziękuję, że się przyznałeś ;-)

planuję do końca roku opublikować gotową i przetestowaną aplikację w 2 wersjach (darmowa i płatna), ogólnie mam bardzo dużo pomysłów, ale chciałbym poznać opinie forumowiczów na ten temat i jeśli ktoś ma ciekawy pomysł na funkcjonalność tejże aplikacji to chętnie wszystkie wezmę pod uwagę podczas rozwoju projektu

zależy mi na tym aby moja praca nie poszła na marne i aby jak najwięcej osób korzystało z niej jednocześnie mając na uwadze, że nie warto robić z tego śmietnika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności