Skocz do zawartości

Wdrażenie boksów Adkontekstu na forum opartym na SMF.

Młody_Tata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałem się z Wami podzielić sposobem na wdrożenie boksów na forum opartym na SMF. Miałem dosyć poważny z wdrożeniem reklam. Sposób okazał się dosyć prosty, ale wydaje mi się, że warty pokazania, bo nawet trudno było znaleźć rozwiązanie na forach tego problemu.

Otóż wdrażanie boksów odbyło się na dwóch etapach - pierwszy - boksy pod postami (z racji ograniczeń - pod 4 pierwszymi).

Publikacja boksów pod sygniaturkami (można wrzucić je nad nimi - sposób przebiega tak samo):

Odszukujemy linię: // Show the member's signature? w pliku themes\default\Display.template.php (u mnie to była 501 linia)

I tam mamy kod odpowiedzialny za wstawienie sygniaturki. Jeśli Chcemy by boksy się ukazywały pod sygniaturkami dodajemy skrypt dodawania boksów pod nim

I tak mamy kod

// Show the member's signature?

if (!empty($message['member']['signature']) && empty($options['show_no_signatures']))

echo '

<hr width="100%" size="1" class="hrcolor" />

<div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';

echo '

</td>

</tr>

</table>

</td></tr>

</table>

</td></tr>';

po nim zamykamy kod php i dodajemy całą resztę z naszym skryptem wygenerowanym w panelu:

?>

<td align="center">

<div align="center">

<script type="text/javascript" charset="iso-8859-2">if (document.getElementById('adKontekst_0')==null) {

var adKontekst_pola=new Array;

document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript" charset="iso-8859-2" '+

'src="https://adsearch.adkontekst.pl/akon/spliter?prid=****&caid=****&ns='

+(new Date()).getTime()+'"'+'></'+'scri'+'pt>');

}

var adc_i=adKontekst_pola.length;

document.write("<div id='adKontekst_"+adc_i+"'> </"+"div>");

adKontekst_pola[adc_i]=new Object();

adKontekst_pola[adc_i].nazwa="adKontekst_"+adc_i;

adKontekst_pola[adc_i].typ=201;

adKontekst_pola[adc_i].r=1;

adKontekst_pola[adc_i].c=3;

adKontekst_pola[adc_i].x=571;

adKontekst_pola[adc_i].y=65;

adKontekst_pola[adc_i].naroznik_lewy_gorny = 3; adKontekst_pola[adc_i].naroznik_prawy_gorny = 3; adKontekst_pola[adc_i].naroznik_lewy_dolny = 3; adKontekst_pola[adc_i].naroznik_prawy_dolny = 3; adKontekst_pola[adc_i].spacing=4; adKontekst_pola[adc_i].scalenie=2;

adKontekst_pola[adc_i].paleta=new Object();

adKontekst_pola[adc_i].paleta.kolor_tlo="#F1ECE6";

adKontekst_pola[adc_i].paleta.kolor_tytul="#000000";

adKontekst_pola[adc_i].paleta.kolor_opis="#000000";

adKontekst_pola[adc_i].paleta.kolor_url="#0000FF";

adKontekst_pola[adc_i].paleta.kolor_naglowek="#000000";

adKontekst_pola[adc_i].paleta.kolor_tlo_naglowka="#F1ECE6";

adKontekst_pola[adc_i].paleta.kolor_ramki_naglowka="#000000";

adKontekst_pola[adc_i].metka="right";

adKontekst_pola[adc_i].czy_url=false;

adKontekst_pola[adc_i].id_koloru_metki="1";

adKontekst_pola[adc_i].nform=4996;

</script>

</div></td>

Po nim dodajemy:

<?php

by przywrócić działanie dalszej części skryptu.

W moim odczuciu jest to prostszy sposób i łatwiejszy do dodania. Innym sposobem jest wyescapować kod, czyli w tym przypadku np. zamienić ' na \' - w skrypcie reklamy. U mnie niestety nie zdało to egzaminu. Najpierw, z jedną linijką nie mogłem sobie za nic poradzić, kiedy przeskoczyłem ją, okazało się, że nie ładuje się w ogóle skrypt. Stąd w taki sposób sobie poradziłem. Być może komuś się to przyda.

Przykład można zobaczyć tutaj: https://tyskastronapoezji.pl/forum/index.php?topic=307.0

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności