Skocz do zawartości

Joomla przyjazne url'e

kiel90

Rekomendowane odpowiedzi

Używasz jakiegoś dodatku do tworzenia url'i czy to systemowe przyjazne linki? I jakiego komponentu ten komunikat dotyczy? Artukuły joomli czy może k2, zoo lub inne?

Mogło się zrobić np tak iż link zmieniony na przyjazny ma strukturę blokowaną lub przepisywaną po raz drugi przez regułki .htaccess - sam tak kiedyś miałem :) (np adres linku taki sam jak katalogu do którego dostęp jest zabroniony)

Używasz jakiegoś dodatku do tworzenia url'i czy to systemowe przyjazne linki? I jakiego komponentu ten komunikat dotyczy? Artukuły joomli czy może k2, zoo lub inne?

Mogło się zrobić np tak iż link zmieniony na przyjazny ma strukturę blokowaną lub przepisywaną po raz drugi przez regułki .htaccess - sam tak kiedyś miałem :( (np adres linku taki sam jak katalogu do którego dostęp jest zabroniony)

Nie nie używam żadnego komponentu. Zwykły systemowy. W PA w joomli

zmień nazwę pliku htaccess.txt na .htaccess

Zmieniłem

dawstaw wypróbuję dzięki

Świat perfum FM Group - Świat perfum FM Group

1. Jest szansa, że na twoim serwerze jest coś nie tak z mod_rewrite.

2. Pewnie to nie możliwe, ale sprawdź czy przypadkiem zapomniałeś w konfiguracji joomli włączyć obsługę mod_rewrite i przyjazne adresy. Oraz czy zapisało do pliku configuration.php, a jak prawa do zapisu ten plik nie miał, to konfiguracja. nie została zapisana.

3. Jeśli masz zainstalowaną joomlę w podkatalogu, to musisz w .htaccess linię "RewriteBase /" zastąpić "RewriteBase /nazwakatalogu". Najczęściej ta linia jest wyremowana czyli na początku jest znak #, więc go trzeba też usunąć.

To takie spostrzeżenia na szybko

• 2 tygodnie później...

Już bawię się z tymi URL'ami w każdej wolnej chwili i powiem że nie mogę sobie z nimi dać rady. Wszytko ładnie działa ale w przełącznikach artów nie wywala 404 joomla.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności