Skocz do zawartości

operacja planowanie -> realizacja

matthew81

Rekomendowane odpowiedzi

Plan pozycjonowania:

1. Zakupienie serwera w firmie:

a) hoseo pl- pakiet Seo Small (59zł/msc netto) dlaczego tam? Bo zapewniają 60 unikalnych adresów IP- co jest bardzo ważne

bądź:

b ) seolite pl- pakiet Mini (19zł/msc brutto) zapewniają 36 IP

2. Zakupienie 25 domen regionalnych w masternet.pl (4zł rejestracja, 16zł przedłużenie coroczne) co daje 100zł na już a potem co rok 16x25=400zł

3. Postawienie 25 blogów tematycznych na każdym blogu po 12artykułów, każdy artykuł ok. 1200znaków

4. Dodanie do dobrych katalogów każdego bloga (na początek codziennie po 2 wpisy do katalogu na dany blog aż do zdobycia 100 wpisów)

5. Dodanie strony macierzystej do 400 katalogów, jako tytuł będę używał słowa kluczowego, co 5 wpisów unikalny opis.

I teraz pytania:

- wystarczy mi serwer w seolite? czy trzeba trochę większy? z hoseo?

- czy lepiej link zewnętrzny z boku strony czy z artykułu? Czy to nie ma znaczenia?

- ile linków wychodzących do tej samej strony z jednego zaplecza?

- czy lepiej pozycjonować tylko stronę główną czy podstrony także?

- czy domeny regionalne są przyjmowane we wszystkich katalogach?

- czy opierać się tylko na wordpress? Czy inne systemy też wziąć pod uwagę? Jak tak to jakie?

- czy takie zaplecze będzie mocne i będzie przynosiło oczekiwane rezultaty?

nie znam się za bardzo na pozycjonowaniu, nie jest to moją profesją. mój plan który państwu przedstawiam bazowałem zwłaszcza na tym forum.

proszę o pomoc i doradzenie.

Według mnie:

1) Serwer wystarczy

2) i 3) Ponoć dobrym rozwiązaniem jest link z boku do docelowej strony głównej + 2-3 linki z treści artykułów linkujące do podstron strony docelowej

4) Lepiej wszystko - większy indeks, wyższe pozycje na niszowe frazy, większy ruch

5) Jak zaplecze będzie wyglądać jak typowe zaplecze, to lepsze katalogi Ci go nie przyjmą. Domena raczej nie ma aż takiego znaczenia, choć regionalne mogą utwierdzić właścicieli katalogów, że t zaplecze.

6) Lepsza jest dywersyfikacja skryptów, czyli lepiej postawić X stron na worpdressie, X na zwykłym HTML, X na drupalu, a X na czymś innym. Aczkolwiek worpdress możesz potraktować jako podstawę swojego zaplecza.

7) Zależy od frazy i od Twojej strony

Mam nadzieję, że pomogłem, ale poczekaj jeszcze na ekspertów :)

dzięki- moody

wygląda na to że dobrze przygotowałem swój mini plan działania... świadczy o tym fakt że mało osób ma coś do powiedzenia...a zazwyczaj mówicie na forum jak coś jest nie tak.

zastanawia mnie tylko fakt czy lepiej domeny regionalne czy np. kupić jedna domene i na niej postawić 5subdomen.... hmm?

Dobry pomysł według mnie. Zwróć dużą uwagę na treść na tych blogach, jakiś ładnie dobrany szablon i dobre rozplanowanie działów. Jeśli trafisz z tematyką i zrobi się na nich ruch powyżej 200 uniq może jeszcze na tym zarobisz na adsensie i zapleczówka przerodzi się w portal na którym zarobisz. Pamiętaj aby nie tworzyć byle czego, bo słabo na tym wyjdziesz :)

Zapomniałem dodać, regionalne domeny jeśli są sensowne powinny pójść do dobrego katalogu. Pracuj na wordpressie, w razie czego łatwo go się przerabia i rozbudować go łatwo.

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Widzę wszyscy zapomnieli o podstawowej sprawie :)

Tematyka + keywordy ;)

Pozycjonujemy tematykę kredyty i frazy : kredyt, kredyty, kredyt hipoteczny.... etc

czy pozycjonujemy - wypas owiec w bieszczadach - strzyżenie owiec, karmienie owiec, wyprowadzanie owiec .... etc :)

Zacznijmy od tego a potem można myśleć o reszcie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności