Skocz do zawartości

co sadzicie o dodawaniu stron do...

Rekomendowane odpowiedzi

Na to wygląda :)

Czyli wychodzi również na to, że dodawanie stron do katalogów, które linkują strony np.: katalog.pl/?strona=google.pl jest wliczane do link popularity dla google.pl....

Ma ktoś jeszcze jakieś przykłady na potwierdzenie tego :?:

Live Free or Die

tak jest, ale moze byc to przyczyna pewnych sytuacji, ktorych lepiej unikac

wtedy jest bardzo prawdopodobne, ze adres www.jakastoplista.com?link=https://www.twojastrona.com bedzie wyzej w wynikach niz Twoja strona i kopia w google bedzie Twojej strony, ale pod innym url.

zauwazylem ten problem z kilkoma katalogami polskimi. po dodaniu tam linkow, ich urle out.php?id=99 byly zaindeksowane w google jako MOJA strona - mialy podany przeze mnie w katalogu title i description, a po nacisnieciu, wiadomo, przekierowanie i otwierala sie strona. nie wygladalo to z pewnoscia ani ladnie, ani wiarygodnie, zwlaszcza ze moja prawdziwa strona wisiala np 20 pozycji nizej. a co bedzie jak google sobie pomysli ze to duplicate content?

"i can handle it without linking :)"

Cały problem w tym że Goolgle nie iadomo co obecnie robi i to jakaś cisza przed burzą.

Jak się pojawi następny update to bedzie wiadomo co dalej

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

a co bedzie jak google sobie pomysli ze to duplicate content?

Myśle, że nie uzna tego za duplicate.

W końcu, gdy wchodzi się na taką stronę, wtedy następuje jakiś redirect (np. 302).

A takie strony w wynikach wyszukwiania faktycznie nie wyglądają ciekawie, zwłaszcza gdy są wyżej niz właściwy serwis #-o :mrgreen:

Cały problem w tym że Goolgle nie iadomo co obecnie robi i to jakaś cisza przed burzą. 

Jak się pojawi następny update to bedzie wiadomo co dalej

No właśnie coś sie dzieje....

Czuję, że będą niezłe zmiany i wiele stron moze polecieć....

Co dalej...?

Trzeba bedzie znowu testować nowe warianty optymalizacji.... ](*,) :mrgreen:

Pozdrawiam

Ja również

Dawno Ciebie u nas nie bylo.... ;)

Zresztą rattkin-a też ostatnio coś trudno spotkać ;)

Live Free or Die

No właśnie coś sie dzieje.... 

Czuję, że będą niezłe zmiany i wiele stron moze polecieć.... 

Co dalej...? 

Trzeba bedzie znowu testować nowe warianty optymalizacji....

No właśnie. Czy nie lepiej jest polegać na treści, która jest atrakcyjna dla użytkowników i która spowoduje, że będą oni wracali nieustannie na naszą stronę ? Toplisty co prawda nie dają pewności co do zaliczenia linków na naszą korzyść ale dają jakotaką pewność wejść na stronę, niezależnie od "fochów" wyszukiwarek.

No właśnie. Czy nie lepiej jest polegać na treści, która jest atrakcyjna dla użytkowników i która spowoduje, że będą oni wracali nieustannie na naszą stronę ?

Warto jest na niej polegać.

Ale nie tylko dlatego, że użytkownicy będą powracać na stronę (bo jest wartościowa), ale również dlatego:

Jest niemal pewne, że zdobędziesz nowych odwiedzających nie bawiąc się w optymalizacją strony, którzy wpisali frazę w wyszukiwarce.

Toplisty co prawda nie dają pewności co do zaliczenia linków na naszą korzyść ale dają jakotaką pewność wejść na stronę, niezależnie od "fochów" wyszukiwarek.

Każdy środek jest dobry, jeśli przynosi jakieś konkretne wyniki (w tym przypadku nowych odwiedzających)

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności