Skocz do zawartości

Tani Hosting do 100.000 uu miesięcznie

speedziarz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nielimitowana baza danych za 100 na miesiąc ;)

No nieźle. Przy takich założeniach to z hukiem po 2 dniach wylecisz za sam rozmiar bazy. Nie wspominając o tym, że usługodawca dopłaci pewnie do samego transferu. Wydajność i jakość za 8 złotych miesięcznie przy takich parametrach. Bierz poke hosting. Co prawda uptime pewnie będzie na marnym poziomie, ale zanim wywalą wszystko co im ubija serwer albo ogłoszą upadłość to witryna trochę pochodzi ;)

... no i jeszcze ta jumla i bb3 :)

To może powiem w ten sposób.

Jaki możliwie najlepszy i najszybszy hosting polecacie za około 100PLN rocznie, powiedzmy do 150PLN.

Trochę sam poszukałem i gdy znajdowałem coś w Polsce dobrego to miało bardzo złe opinie (logout.pl , inwestnet.pl i parę innych).

W usa jest dużo NIELIMITOWANYCH i ogólnie bardzo wypasionych hostingów za małe pieniądze co o tych myślicie?

:

https://www.inmotionhosting.com/

https://www.webhostingpad.com/

https://www.bluehost.com/

https://www.fatcow.com/fatcow/special-promo...inkName=No_Name

https://www.webhostinghub.com/

https://www.ipage.com/ipage/index.html

https://www.justhost.com/

Niektórzy też polecają:

https://www.dreamhost.com/

Sam już nie wiem co mam wybrać, a chcę wybrać najlepiej...

Fizyka Dla Każdego - zadania z fizyki wzory z fizyki fizyka dla gimnazjum fizyka dla liceum matura z fizyki

Dla uczniów gimnazjum i liceum oraz studentów przydadzą się dobre wzory fizyka z objaśnieniami symboli

Aby nauczyć się fizyki należy uważnie studiować zadania z fizyki wraz z wyczerpującymi rozwiązaniami

Nielimitowana jest tylko głupota ludzka. Inne fizyczne wartości zawsze są w jakiś sposób limitowane.

Tak i wszyscy o tym wiemy. Nie wiemy tylko co wnosi Twój post do tematu?

Fizyka Dla Każdego - zadania z fizyki wzory z fizyki fizyka dla gimnazjum fizyka dla liceum matura z fizyki

Dla uczniów gimnazjum i liceum oraz studentów przydadzą się dobre wzory fizyka z objaśnieniami symboli

Aby nauczyć się fizyki należy uważnie studiować zadania z fizyki wraz z wyczerpującymi rozwiązaniami

No chyba jednak nie WSZYSCY o tym wiemy, skoro niektórzy z nas się nad tym zastanawiają?

Sam mimowolnie zauważyłeś, że ten temat jest o wszystkim i o niczym.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

No chyba jednak nie WSZYSCY o tym wiemy, skoro niektórzy z nas się nad tym zastanawiają?

Sam mimowolnie zauważyłeś, że ten temat jest o wszystkim i o niczym.

Zastanawiają się nie ze względu na brak limitów (chociaż w sumie jakieś znaczenie to ma in plus), ale ze względu na zagraniczne opinie i rankingi.

Stany to taki rynek, ze tego sie nie da ogarnąć. Tam na porzadku dziennym jest płacenie zarówno za pozytywne opinie dla siebie, jak i negatywne dla konkurencji. A ten brak limitów jest tylko pozorny, bo część daje np. limit 100 plików na koncie, część zablokuje po zuzyciu 0,1% CPU a inni ograniczą wielkosc pliku do 100KB. Oczywiście są też plusy... ale czy to naprawdę jest o tym temat? Może poszukaj sobie jakiejś oferty jednej z miliona firm, sprawdź opinie w internecie i wybierz tę lub zobacz inną. Naprawdę nie ma co się rozwodzić nad takim ogólnym sformułowaniem jak "hosting do 150 zł", bo to jest temat rzeka a firm są tysiące, z czego pewnie 90-kilka procent spełni Twoje wymagania.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Stany to taki rynek, ze tego sie nie da ogarnąć. Tam na porzadku dziennym jest płacenie zarówno za pozytywne opinie dla siebie, jak i negatywne dla konkurencji. A ten brak limitów jest tylko pozorny, bo część daje np. limit 100 plików na koncie, część zablokuje po zuzyciu 0,1% CPU a inni ograniczą wielkosc pliku do 100KB. Oczywiście są też plusy... ale czy to naprawdę jest o tym temat? Może poszukaj sobie jakiejś oferty jednej z miliona firm, sprawdź opinie w internecie i wybierz tę lub zobacz inną. Naprawdę nie ma co się rozwodzić nad takim ogólnym sformułowaniem jak "hosting do 150 zł", bo to jest temat rzeka a firm są tysiące, z czego pewnie 90-kilka procent spełni Twoje wymagania.

Tak masz całkowitą arcję, tylko że właśnie o to chodzi żeby wybrać tą najlepszą ofertę.

Może w ten sposób czy branie hostingu w stanach to zły pomysł i jeśli tak to dlaczego?

Naprawdę chciałbym wiedzieć co mam wybrać aby było jak najlepiej, najszybciej etc.

Skoro w jednym zdaniu piszesz, że mam racę i po przecinku dalej piszesz o wyborze najlepszej firmy, to znaczy że nadal nic nie rozumiesz.

Czy naprawdę myślisz, że wystarczy napisać "mam 150 zł, chcę najlepszej firmy w tej cenie" i co... teraz 10 osób wybierze zgodnie firmę XXXYYYYXXX spośród 100 000 hostingów na świecie? To jest nierealne. Napisałem Ci już wyżej co powinieneś zrobić.

Nie wiem do czego mam Ci to porównać. Może do tego:

"Szukam kobiety. Proszę o wybór najlepszej brunetki"

Ale jednak mógłby ktoś coś polecić, chociaż jakąś firmę znaną z mocnych zasobów i wysokich limitów ich użycia w niskiej cenie?

Ty dalej nic nie rozumiesz. Jak chcesz niską cenę, wysokie zasoby to dostaniesz serwer który za przeproszeniem chodzi jak g*o. Po cholerę ci teraz tani no limit? Żeby tych pięciu bidnych ludzi na krzyż jak już jakimś cudem zawitają na stronie czekało 20 sekund na załadowanie? Albo oglądało ekran niedostępności serwera?

Bo nie da się tak zrobić, żeby mieć na serwerze 1000 kont, dać tanio, no-limit i żeby to dobrze chodziło. To jest właśnie "zaleta" no-limit albo chodzi jak krzak z allegro albo nie wiesz którego pięknego dnia cię wywalą... albo to krzak i po miesiącu pada.

Szukasz nie wiadomo czego na stronę bez ruchu. Zamiast kombinować jak koń pod górę nad serwerem to byś pokombinował jak mieć chociaż 10 unikalnych użytkowników dziennie. Do tego czasu weź sobie IQ.pl basic za 200 pln/rok albo KEI.pl, dobre stabilne serwery. Albo możesz sobie wziąć supertani, wypaśny i z dużymi limitami serwer a'la webd.pl. Zaoszczędzisz 60 złotych i co tydzień będziesz sie wk*** gadając z supportem "bo znowu nie działa".

W stanach nie warto brać bo masz większy ping i strona będzie gorzej chodzić. Chyba, że pod kontent typu obrazki czy flash. To nie te czasy, że w EU w niskiej cenie nie dało się kupić dobrego hosta. Kiedyś się opłacało, bo nie warto było wydawać paru(set) tysięcy PLN, żeby obrazki się szybciej ładowały. Teraz już nie bo do Niemczech/Francji masz prawie taki sam ping jak do Warszawy.

BTW: jak będziesz tak nad wszystkim myślał, to strona powstanie w następnym tysiącleciu :)

Ty dalej nic nie rozumiesz. Jak chcesz niską cenę, wysokie zasoby to dostaniesz serwer który za przeproszeniem chodzi jak g*o. Po cholerę ci teraz tani no limit? Żeby tych pięciu bidnych ludzi na krzyż jak już jakimś cudem zawitają na stronie czekało 20 sekund na załadowanie? Albo oglądało ekran niedostępności serwera?

Bo nie da się tak zrobić, żeby mieć na serwerze 1000 kont, dać tanio, no-limit i żeby to dobrze chodziło. To jest właśnie "zaleta" no-limit albo chodzi jak krzak z allegro albo nie wiesz którego pięknego dnia cię wywalą... albo to krzak i po miesiącu pada.

Szukasz nie wiadomo czego na stronę bez ruchu. Zamiast kombinować jak koń pod górę nad serwerem to byś pokombinował jak mieć chociaż 10 unikalnych użytkowników dziennie. Do tego czasu weź sobie IQ.pl basic za 200 pln/rok albo KEI.pl, dobre stabilne serwery. Albo możesz sobie wziąć supertani, wypaśny i z dużymi limitami serwer a'la webd.pl. Zaoszczędzisz 60 złotych i co tydzień będziesz sie wk*** gadając z supportem "bo znowu nie działa".

W stanach nie warto brać bo masz większy ping i strona będzie gorzej chodzić. Chyba, że pod kontent typu obrazki czy flash. To nie te czasy, że w EU w niskiej cenie nie dało się kupić dobrego hosta. Kiedyś się opłacało, bo nie warto było wydawać paru(set) tysięcy PLN, żeby obrazki się szybciej ładowały. Teraz już nie bo do Niemczech/Francji masz prawie taki sam ping jak do Warszawy.

BTW: jak będziesz tak nad wszystkim myślał, to strona powstanie w następnym tysiącleciu ;)

Tak tylko nie chodzi mi o wysokie zasoby w sensie dużo miejsca i duży transfer ale w sensie zasoby wydajnościowe duży maksymalny procent użycia cpu, ram itd

Tematyka strony taka że już na samym początku spodziewać się można bardzo dużej liczby gości.

Ruch od początku będzie duży a po niewielkim czasie jeszcze większy i dalej szybko rosnący, do pewnej wielkości granicznej którą szacuje na 100k uu na miesiąc.

Czyli warto brać hosting w EU? Polecisz coś?

Strona już dawno jest w sieci i się tworzy, ale na darmowych hostingu i specjalnie nie indeksowana nie reklamowane etc, żeby nikt nie oglądał nie ukończonej strony.

Szukałem hostingu z mocnym procem, iswift ma mocny i blokuje dopiero powyzej 4% zuzycia, laohost daje 3%, ale nie wiem jaki maja sprzet?

Co byście polecili z wydajnym sprzętem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności