Skocz do zawartości

Tani Hosting do 100.000 uu miesięcznie

speedziarz

Rekomendowane odpowiedzi

No już poleciłem IQ.pl i KEI.pl - na stronę 100k UU miesięcznie nie ma co kombinować. W EU nic nie polecę, bo korzystałem tylko z hostingów w stanach ale już się nie opłaca, bo nawet jak weźmiesz resellera to parametry wydajności nie zachwycają a za tę samą cenę masz dedyka na kimsufi.pl o 1000x lepszych parametrach.

Jak mówiłem nie ma sensu "oszczędzać" 60 złotych. Jak ostatnio znajomy włączył taki "tryb oszczędzania" to wziął hosting w dupiatym webd, tydzień się użerał z supportem, potem ja musiałem im tłumaczyć że im htaccess nie działa na serwerze (skopiowałem plik worda na konto i zmieniłem nazwę na .htaccess, co ucięło argumentację, że działa bo musi), potem był problem z podpięciem poczty do domeny i trzeba było za to dodatkowo płacić a na końcu serwer się wysypał i wszystko przestało działać. Cud, że to była mała firmówka bez mySQL bo aż strach się zastanawiać jak tam działa SQL.

Także, jeśli chcesz mieć stronę z 100k UU i cię nie stać na 15 złotych miesięcznie... bo zadowolenie użytkowników i twój czas jest dla ciebie mniej wart... to powodzenia :placze:

Tak tylko nie chodzi mi o wysokie zasoby w sensie dużo miejsca i duży transfer ale w sensie zasoby wydajnościowe duży maksymalny procent użycia cpu, ram itd

Aha sorry nie doczytałem. Oczywiście możesz mieć unlimited CPU i RAM w niskiej cenie, od kiedy pamięci i procesory zaczęły rosnąć na drzewach :P

Te procenty to wartości umowne i 0.5% u jednego usługodawcy to może być więcej niż 10% u innego. Poza tym, po co szukasz? Z takim podejściem, to weźmiesz pierwszy lepszy szajs żeby zaoszczędzić 20 groszy a za 2 tygodnie będziesz wszystko przenosił kiedy się zorientujesz, że to niedobrze jak strona nie działa 3 razy w tygodniu.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam, założyłem kilka kont testowych żeby stwierdzić jaki hosting jest najlepszy:

iswift.eu - tutaj zauważyłem że mają ładny transfer na ftp (szybki bardzo), niestety nie mogę się zalogować do bazy, więc nic nie wgrałem.

laohost.pl - dokładnie ten sam problem co powyżej, w dodatku error 500

linuxpl.com - niestety nawet nie dostałem danych do ftp więc nic nie mogę zrobić, kpina ;/

kei.pl - okazuje się że niestety najwyższa cena to też najwyższa jakość, ftp działa bez problemu, bazę się dało załadować, forum strony działa i jest w miarę szybkie (ale jakoś mega też nie), strona nie działa, bo jakiś komponent nawalił

Czyli ogólnie kei.pl wygrywa mimo ceny ponad 180PLN, a za drugi rok ponad 300PLN......

Może jakieś opinie na temat tych firm, co powinienem wybrać?

Fizyka Dla Każdego - zadania z fizyki wzory z fizyki fizyka dla gimnazjum fizyka dla liceum matura z fizyki

Dla uczniów gimnazjum i liceum oraz studentów przydadzą się dobre wzory fizyka z objaśnieniami symboli

Aby nauczyć się fizyki należy uważnie studiować zadania z fizyki wraz z wyczerpującymi rozwiązaniami

A założyłeś tę bazę danych w ich DA ? Sprawdziłeś error logi dlaczego jest błąd 500 ? Takie błahostki nie mówią o jakości ;)

Rzeczywiście, przez głupotę przeoczyłem to, że nie mają defaulowo dane mi bazy i muszę założyć ;D

Fizyka Dla Każdego - zadania z fizyki wzory z fizyki fizyka dla gimnazjum fizyka dla liceum matura z fizyki

Dla uczniów gimnazjum i liceum oraz studentów przydadzą się dobre wzory fizyka z objaśnieniami symboli

Aby nauczyć się fizyki należy uważnie studiować zadania z fizyki wraz z wyczerpującymi rozwiązaniami

Ok, zrobiłem testy.

Niestety mimo najwyższej ceny i pozornie najlepszych limitów, kei.pl jest dosyć wolne, tzn zauważalnie wolniejsze od laohost.net, nie udało mi się jeszcze zmusić do działania iswif.eu, ale sądzę że to tylko kwestia czasu.

Testowałem subiektywną oceną oraz narzędziami do testowania szybkości wczytywania stron i 75% zwracanych wyników wskazuje na to że laohost.net jest szybsze (czasem tylko trochę, czasem różnica jest 50% ale jednak przeważnie).

Niezle sie usmialem z tego testu :) Odpowiednie miejsce dla tego tematu to kosz :) Autor robi testy, a chyba nawet pojecia nie ma co to serwer :P

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności