Skocz do zawartości

pozycjoniery, a spam...

Gość CEREBRU

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie powiem, żebym był zachwycony przydzieleniem funkcji SuperSpamera akurat Cerberu. To jest zbyt poważna sprawa, więc obszernie opiszę, co mam do powiedzenia.

W innym wątku jest mowa o planach związanych z google.pl. W tej chwili tłumaczenia tekstów opierają się na pracy wolontariuszy, ale jest niemal pewne - że właśnie spośród nich rektutować się będzie etatowych pracowników Google Polska. Dokładnie ten sam mechanizm był wykorzystany w przypadku SuperSpamera, który wcześniej opisałem. Tajemnicą poliszynela jest, że na zlecenie firm związanych z branżą działają Head Hunterzy. A gdzie najłatwiej pozyskać specjalistę ? M.in. na branżowych forach. Obserwują gościa, jego osiągnięcia i jeżeli jest skuteczny/systematyczny to nie ma siły, żeby nie dostał propozycji. I teraz przechodzę do sedna sprawy...

Będziemy zgłaszać Cerberu spamujące serwisy, a on sobie to wklepie tylko do formularza i za rok dowiemy się, że ma podpisany kontrakt. Jeżeli większość uważa, że wybór Cerberu jest właściwy, to muszę się z tym pogodzić, ale proponowałby zobowiązać Cerberu do lojalności w stosunku do tych, którzy mu pomogą się załapać do zespołu G (zgłaszający, admin i moderatorzy tego forum). Mianowicie...

Cerberu powinien bardzo wyraźnie zadeklarować, że po ewentualnym nawiązaniu kontaktów z G - podejmie starania w celu wydobycia jeżeli nie całego, to przynajmniej głównych elementów algorytmu. Przecież będzie musiał mieć dostęp do mechanizmów wykluczających serwis z wyników - a to już byłoby coś.

Jak długo Cerberu czarno na białym nie napisze tu, że po uzyskaniu tych informacji gwarantuje nam pomoc w pozycjonowaniu naszych serwisów - to ja nie przyłożę ręki do jego kariery w Google.

Cerberu - skoro już jesteś SuperSpamerem, to proponuję, żebyś wykorzystał swój newsletter i powiadomił o tym czytelników. Mógłbyś np. zachęcić ich do zgłaszania spamu oferując coś w zamian. Np. jakieś porady w przyszłości ze źródeł zblizonych do Google,ale oczywiście te najważniejsze to powinienieś ogłaszać forumowiczom, którzy dali Ci wsparcie na początku.

Cerberu powinien bardzo wyraźnie zadeklarować, że po ewentualnym nawiązaniu kontaktów z G - podejmie starania w celu wydobycia jeżeli nie całego, to przynajmniej głównych elementów algorytmu

Tu to chyba żartujesz sobie :? Całego algorytmu napewno by się nigdy nie dowiedział a nawet myślę ze większej połowy by nie "wyszarpał" od nich 8)

Tu to chyba żartujesz sobie

Oczywiście :) mam na myśli "kuchnię" Google: tematykę szkoleń, planowane kierunki rozwoju, zakres zadań pracowników, kuluarowe dyskusje - wszystko to, co potem materializuje się w algorytmie plus mechanika wykluczenia z wyników.

PS

Oczywiście Cerberu związany będzie tajemnicą firmową, ale w umiejętny sposób mógłby zasugerować nam konkretne kierunki działań, a może nawet wiecej niż zasugerować - właśnie na podstawie tej wiedzy. To chciałbym od niego usłyszeć, a przypuszczam, że Wy również. W przeciwnym wypadku nie należy firmować działań Cerberu przez PiO i odebrać mu status SuperSpamera.

Dobra... Panowie, prosze nie zapominac ze to jest dzieki wam... I oczywiscie sie dogadamy... Wiecie co mam na mysli, ale z poczatku trzeba osiagnac cos .

To oczywiste. Mysle, ze Twoja deklaracja nam wystarczy i teraz wszyscy ktorzy nie byli przekonani co do Twojej kandydatury zmienili zdanie.

=D>

=D> Wow troche mnie nie było a tu takie klocki #-o :D

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

CEREBRU chłopaki mają racje, jeżeli potrafisz wykazac spam ni etlyko taki na layerach ale taki jak Cloaking po stornie serwera to powinienes sie tym zając, nie zgłaszja płotek tylko grube ryby a efekt murowany.

Ja nie muszę się ukrywać że walcze ze spamem i czy kablowqnaie jest złe czy nie to ocena sumienia. To takjak przyglądać się pedofilowi i powiedzieć nie kompne go w du*e bo to nie etyczne. SPAM to świństwo i nikt nie musi się wstydzić zgłaszania spamu. Ja się tego nie wstydzę, powiem więcej czuje że robie coś dobrego. Choć przyznam że sam czasem dopsuzczałem się spamu lecz nie świadomego bowiem nie zawz eukryte teksty są spamem. Np ostatnio poleciałem za komentarze. Więc należy dobrze znać pojęcie SPAMU w róznych wyszukiwarkach by go oceniać.. Widze CELEBRU że malo spamu znalazłeś na Google, bo ja do tej Twojej 22 pozycji to widze 15 spamerów, jak spamuja nie powiem żeby inni tego nie robili. Sam stoje gdzieś koło Ciebie ze swoją stroną i nie przejmue się że przedemną jest 15 spamerów :)

Wczytałem w sięw treść storny.

Graff szkoda że mieżysz to checiąpoznania algorytmu Googla, ja uważam że naet jeżeli celebru ma ochotę wysyłacto zapomocą formualrza storny które wyślą mu ludzie to i tak duże zadanie. Bowiem musi jakoś praktycznie ich do tego zachęcić. CELBERU życze ci powodzenia w walce ze spamem.

A myśle że nadzieje na poznanie algorytmu znikome. Bowiem amerkanie stosują dobrą technikę informowania ludzi. Każdy ma swój kierunek i niema czasu na interesowanie się niczym więcej niz jego zakres obowiązków tzw. klapki na oczach i do przodu.

Koresponduje z Google masowo od 2 lat i wiem że CELEBRU musiałby zgłosić z 100000 stron zpamerskich żeby Google go zatrudniło. Sam osobiście zgłosiłem około 3000 stron i owszem google pize mi piękne podziękowania, zsoaytłem adminem DMOZA :-) ale za to pozbyłem się tam strony, taka zasada. Chcesz byc lojalny sam nie możesz tam być.

CELEBRU jak bedzisz szukał kilku cikawych wskazówek na temat GIGA SPAMERÓW moge ci wskazać jak robią cloaking po stronie serwera wykorzystując CGI,JAVE i PERLA, normalnymi softami teog nie wykryjesz

Pozdrawiam

Mariusz

A ja mam z kolei takie pytanie czy mnogość poddomen, domen i stron o różnym adresie za to zawsze z szook.pl to nie spam ?? hmmmmm......

Sorry, że się tak na tym forum czepiam zgłaszania spamu, ale dla mnie jest jasne - skoro ktoś się zajmuje pozycjonowaniem (w domyśle zawodowo) i jest na 22 czy koło pozycji a chce zgłaszać 15 przed sobą do spamreportu - to już chyba odkryłem istotę pozycjonowania.

(Mariusz - piszę tylko o googlu, WP jest Twoje :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności