Skocz do zawartości

czy w pozycjonowaniu sa jakieś zasady?

szyszy

Rekomendowane odpowiedzi

no takie pytanie bo juz sam nie wiem. mam strone o PR=2 i BL= 1076 pozycjonowana fraza jest nazwą domeny, przez długi czas byłem nr 1 a tu wyprzedza mnie strona o PR=0 i BL=43, nazwa domeny tylko częściowo pokrywa się z pozycjonowaną frazą. Co może być przyczyną? Wiem że moc linków, ale jak sprawdziłem to nie ma nic supermocnego poza katalogiem onetu, ale moje linki tez tam są więc nie bardzo rozumiem ... może ktoś to wyjaśnić?

szyszy napisał(a):
no takie pytanie bo juz sam nie wiem. mam strone o PR=2 i BL= 1076 pozycjonowana fraza jest nazwą domeny, przez długi czas byłem nr 1 a tu wyprzedza mnie strona o PR=0 i BL=43, nazwa domeny tylko częściowo pokrywa się z pozycjonowaną frazą. Co może być przyczyną? Wiem że moc linków, ale jak sprawdziłem to nie ma nic supermocnego poza katalogiem onetu, ale moje linki tez tam są więc nie bardzo rozumiem ... może ktoś to wyjaśnić?

A sprawdziłeś "moc" treści na stronie twojej i tej drugiej? Linki to nie wszystko, a PR... :placze:

goszczu napisał(a):
Kulturalny - po pierwsze to nie za treść tylko jej zoptymalizowanie pod kątem danej frazy. Po drugie spróbuj udowodnić swoją tezę "content is the king" na jakąś trudniejszą frazę.

Ale się spierasz o przecinku. O to mu właśnie chodziło :P. Też użyłeś skrótu myślowego "zoptymalizowanie", co właściwie jest niczym innym w tym przypadku jak umieszczenie tych fraz w tekście na stronie. A po drugie udowodnij, że bez treści wypozycjonujesz solidnie i w miarę trwale jakąś trudniejszą frazę :D Jedno i drugie, a nawet jeszcze trzecie i czwarte jest w tym wszystkim ważne :D

czcze gadanie,

król jest nagi i tyle. Google wciąż jest za głupie żeby oceniać treść merytoryczną stron dlatego zastępuje tę lukę algorytmami tworzonymi przez ludzi, które mają w przybliżeniu oszacować realną wartość strony i tutaj też to nie idzie za dobrze bo lwia część internetu nie jest tworzona przez userów a podmioty spekulujące wynikami.

czyli najważniejsza optymalizacja a dopiero potem cała reszta?

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

no dziś znów nr 1. Jeśli chodzi o wartość mojej strony do konkurencji no to chyba jestem lepszy bo arty piszę sam, ilość podstron ponad 25. Strona konkurencji to jakieś 5 podstron stronka na html, moja stoi na wordpresie. jedynie co zauważyłem to że koleś ma trochę wpisów w komentarzach innych stron i na forach, ja dodaję do płatnych stron ręcznie i publikerem, może to efekt ostatniego zawirowania w google, ale uważam to za dziwne że linki z komentarzy są mocniejsze od precli. A tak nawiasem mówiąc czy jest coś do takiego wpisywania? Próbowałem xrumera ale nie potrafiłem go odpalić. Jak ktoś wie jak i chce mnie podszkolić poproszę na pw. A może jest jakiś inny podobny program który wspomógłby moje pozycjonowanie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności