Skocz do zawartości

Stawki za godzine w internecie

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Ale skąd tu wziąłeś panią z biedronki? Trochę wiary w siebie biegła obsługa komputera to nie "żadne umiejętności". Chyba problem polega na tym, że myślisz, że zarobki to 5pln/h potem długo, długo nic a następny szczebel to praca nad Windows 8 w Microsoft Poland albo nową wyszukiwarką w Google :)

Znam paru ludzi, którzy (w porę) rzucili pracę u szefa wyzyskiwacza (taka za 1,5k/miesiąc) też bez praktycznie "żadnych umiejętności" i dzisiaj wiedzie im się bardzo dobrze.

Ludzie troche realizmu, widac, ze za dlugo w SEO siedzicie
Tak drogo kosztuje litr paliwa i ubezpieczenie samochodu. I kiedy idę drogą, widzę te wszystkie auta, słyszę co ludzie mówią o zarobkach... to się czasem zastanawiam, czy one na prawdę tam jadą czy to nie aby fatamorgana :)

Poza tym ZPN... przecież wiadomo, że 95% ludzi tam to pokemony a zarobki wołają o pomstę do nieba. To "kieszonkowe", nie "praca".

Z ta biedronka to pisalem generalnie o stawkach. Chcialem pokazaz, ze 5zl/h spotyka sie normalnie na porzadku dziennym i to nie jest jeszcze najnizej, bo np. kelnerzy czesto maja z 3zl/h, no ale oni dorabiaja z 5 razy tle, albo i wiecej z napiwkow. Nie ma sie wiec, co dziwic, ze ktos daje takie ogloszenie. Poza tym koles sam nie porponuje stawki, jak komus odpowiada pracowac za 5zl/h to jego wybor, bo sam tyle oferuje.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Dobry szanujący sie informatyk nie będzie pracował za stawi za jakie pracuja osoby wykonujące proste czynności no chyba że nie ma na piwo ;)

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

W ogłoszeniu nie są podane jakieś wygórowane zadania do wykonania - po za pisaniem maili.

Nie wiem co to byłyby za maile, ale trochę bałbym się powierzyć pisanie korespondencji komuś za 5 zł za godzinę.

Z drugiej strony wydaje mi się, że wiele osób chciałoby też znaleźć jakieś doświadczenie, nauczyć się czegoś związanego z siecią czego nie da normalna publiczna szkoła w porównaniu z realnie prowadzoną działalnością, dlatego też może są podawane tego typu stawki.

Z mojej strony, czyli firmy która mogłaby potencjalnie kogoś zatrudnić to też jest korzystne (cena), jeżeli ta osoba będzie w miarę inteligentna i zdyscyplinowana, niestety z tym często jest problem.

No właśnie, tutaj pojawia się drugi problem - jakość tych usług za 5zł.

Z tego co zauważyłem działa to na tej zasadzie, że osoby te chcą pracować, zdobywać doświadczenia, dorabiać, ale z drugiej robią wszystko "na odwal się" bo przecież pracują tylko za 5zł i nie warto się przemęczać dla takich pieniędzy.

O nauce tego, czego nie daje publiczna szkoła nie będę się wypowiadał, bo to temat na oddzielny wątek. Po 12 latach nauki stwierdzam, że 1% tego, czego uczą w szkole, przydaje się w życiu. No, ale może dalej będzie lepiej ;)

Sorry, ale dalej nie będzie lepiej :placze:.

Po prostu nauczysz się dobrze czegoś ZUPEŁNIE innego.

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Zgadzam się ze Sławkiem 22,

Jest czas na szukanie pracy, lepiej wykazać się cierpliwością i znaleźć pracę, gdzie stawka nam odpowiada,

niż podjąć się pracy, przez którą: Mamy problemy finansowe, nie mamy z niej satysfakcji, zmuszamy się

do niej, a w efekcie: depresja i wypalenie zawodowe:/

Chcemy pracować w jakieś branży? To w pierwszej kolejności, zorientujmy się: Ile tutaj się płaci?

I co ja muszę umieć?

Pewnie, że jak nie posiadamy, umiejętności lub potrafimy to co : wszyscy! To trudno będzie nam wynegocjować, wysoką stawkę.

Jak ktoś powiedział, na ZPN dorabia się do kieszonkowego, nie pracuje się na poważnie...

Przypomina mi się sytuacja, kiedy na ochronie płacili po 3 zł, a mój obecny ukochany pracował za taką stawkę, mając licencje i 5 letnie doświadczenie...to była: Gdynia!

Popracował miesiąc, bo umowa podpisania, wyjechał do Holandii, wrócił po 2 latach i pracuje jako kierownik,

znacznie lepiej płacą, ale w: Gdańsku;)

Może więc czasami, lepiej przeczekać, wskoczyć do innej branży...wyjechać...czy pójść na kurs

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności