Skocz do zawartości

Test publikera 2.0 po update

cinmar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co do testu. Wpisy szły po site i znajdowały się w 90% w dobrych katalogach z ciekawości przeleciałem historie i zdarzają się zbanowane ale to minimalna ilość, tekstów po 250 znaków 15 oraz 10 po 600-800 znaków, oczywiście wszystkie z synonimami. W wolnej chwili dodawałem do stron z captcha tak jak napisał crazyit wolałem poświęcić kilka minut na wartościowe katalogi ale co z tego jak i one nie zawsze się indkesują jak np www.katalog.mazowsze.pl czy www.warszawa-online.com, no cóż bez podlinkowania ciężko uzyskać duża ilość BL, już lepiej idą linki z precli. Mam nadzieje że właściciele katalogów podlinkują swoje zaplecza z związku ze zmianami w e-weblink i linki będą się trochę lepiej indeksować w katalogach typu webmini. Co do zakupu 2 x 350 zł wydane na publikera i serwer już się spłaciło jest to naprawę dobre narzędzie jednak trzeba go dobrze wykorzystać samo uruchomienie publikera niestety nie daje sukcesów ciągła zmiana tekstów na nowe i dobrze dopracowane naprawdę przynosi niezłe rezultaty a test miał właśnie uświadomić tym którym wydaje się że kupno narzędzia sprawi że sam publiker bez ich pomocy zrobi cuda no cóż samochód bez benzyny i człowieka nigdzie nie zajedzie :D

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

dobra może nie test ale jak poczekasz z miesiąc max dwa to przedstawię swoją opinie dotyczącą publikera.

licencję mam od dawna ale z softu mało korzystałem. ostatnio dodałem do dodawania około 40 domen (katalogowanie i preclowanie) i powiem tylko tyle - widać efekty. przeważnie pozytywne ale również negatywne - jeżeli uznamy, że to przez linkowanie.

I tak planowałem się tym podzielić ale muszę sie zebrać zeby to podsumować jakos :)

Mam ochotę po paru latach żerowania na forum podzielić sie jakimiś spostrzeżeniami.:)

jeśli cie interesuje to wrzucam printa z fraz z grudnia ( long tail | same precle z publikera ) frazy od bardzo łatwych do naprawdę trudnych związanych z turystyką 2-4 wyrazy, sam publiker bez swl, 10 artykułów na frazę w sumie około 300 unikalnych artykułów z synonimami ręcznymi.

W połowie stycznia poleci swl na wszystkie wpisy w preclach przedstawię raport fraz i wyniki pozycji.

ee283e95.jpg

Ps. przerwy w raporcie spowodowane są zmianą serwera. Test był odpalony w połowie listopada wyniki od 8 do 31 grudnia

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

@cinmar czyli opłaca się kupić update? Bo gdzieś na PiO było że nie... :)

Ogólnie chyba jeden z największych problemów z publikerem (1.0.14) jest to że dodaje tekst kilka razy do tego samego precla, miałeś ten problem?

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Mimo wszytko, Publiker jest za drogi my testujemy inną dodawarkę znacznie tańszą i efekty są podobne. Największe korzyści przynosi podlinkowanie wpisów do precli. Dużo wpisów i tak dodajemy ręcznie do wartościowych stron, bo czekanie na indexacje jest denerwujące. Można też podlinkować artykuły wysłane w mocne miejsca innymi artykułami co podniesie ich wartość.

Tak czy inaczej ręczna robota czy to przy Publikerze czy innych dodawarach jest niezbędna. Gorzej jak mamy do spozycjonowania kilkanaście projektów. Faktem jest że pozycjonowanie nabiera tempa, i wyścig staje się coraz szybszy. Trzymajcie się będzie coraz trudniej ;)

-----------------------

Strony internetowe Bydgoszcz

Czy aktualizacja jest opłacalna, hmmm dla mnie była nie wiem jak inni chodź trochę dużo kosztowała ale przynajmniej nie ma obciążenia serwera zespamowanymi katalogami. Problem tak jak wspomina crazyit jest w katalogach gdzie trzeba podąć captcha niestety jest ich bardzo dużo i trzeba poświęcić im trochę czasu, są też takie których publiker nie rozpoznaje i nie ma szans do dodania w nich wpisu. W bazie może jest 7k ale prawie 5k wymaga kodu zabezpieczającego bądź ma go uszkodzonego i dodanie do 2k z czego indeksuje się tylko kilka procent to tak naprawdę nic. Jeśli linków się nie podlinkuje ciężko jest uzyskać jakiś dobry efekt to samo z preclami. Co do konkurencyjności niestety coraz więcej mamy osób zajmujących się katalogowaniem i samym pozycjonowaniem bez dobrego zaplecza ciężko powalczyć na jakieś frazy no chyba że ktoś korzysta z rumaków do których mam umiarkowany stosunek. Na rynku jest coraz więcej dodawarek i z pewnością zbliżonych funkcjonalnościami a nawet posiadających ich więcej, dlatego jeśli potrzebujesz katalogować mało projektów warto zastanowić się nad tańszym oprogramowaniem bo szkoda wyrzucać kasę na coś co przyda ci się na kilka miesięcy. Trzeba też pomyśleć o jakimś serwerze a publiker niestety ma dość duże wymagania jeśli chciałbyś dodawać dużą ilość wpisów dziennie.

Publiker to WordPress + funkcja automatycznego podlinkowania przez SWL - to daje najlepszy efekt. Katalogowanie w tej zabawce to tylko dodatek do podlinkowania zaplecza.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• 2 tygodnie później...
General + jeszcze pingowanie (na uparte linki) programem Miona :)

Napisz coś więcej o tym programie np. czy on pinguje do amerykańskich serwerów, jak większość i jak wyglądają koszty użytkowania. Co masz na myśli pisząc uparte linki ? :D

------------------------------

strony internetowe Bydgoszcz

Pinguje do takich serwerów jakie mu podasz. Kolega (pisząc "uparte") miał zapewne na myśli takie, które mozolnie się indexują.

Aktualizacja jest o tyle opłacalna w moim wypadku, że w najnowszej wersji można tworzyć prywatne bazy - tam testuję precle (w zasadzie tylko WP) i aktywne przerzucam na inne licencje tego softu. Oszczędność czasu, mocy i lepsze efekty na przyszłość :D

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności