Skocz do zawartości

bicpolska.pl

smiechan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, proszę o ocenę strony (przede wszystkim o SEO) strony bicpolska.pl.

To co zrobione pod SEO to oczywiście przyjazne adresy, przekierowanie z www na adres bez www, indywidualne metatagi i opis dla każdego artu, w miarę możliwości (nie wszędzie) opisy obrazków (alt/title), dodana mapa strony.

Do zrobienia: własna strona błędów (na razie domyślna z Joomli), powalczyć z nagłówkami (niekoniecznie chcę, żeby na każdej stronie nagłówkiem H1 było logo), szlif graficzny (formatowanie stron-listingów kategorii).

Co jest źle a nie zrobię: strona w dużej mierze na tabelkach, taka już specyfika Joomli i trzeba z tym żyć, po wyjściu 1.6 to się zmieni.

To co nie daje mi spać to częstotliwość słów kluczowych. Mianowicie bardzo często powtarza się słowo "długopis" (na innych stronach pojawiać się będą np. "zapalniczki") oraz "BIC". Słowa te pojawiają się w title strony, atrybutach obrazków, w bocznych modułach (podobne produkty, polecane, najpopularniejsze), w nagłówkach <h2>, słowach kluczowych...

W związku z tym nie jestem pewien czy to tak zostawić (w końcu jest to zrobione "naturalnie", nie pod SEO, dla lepszej nawigacji klientów), ale z drugiej boję się co na to google powie (w końcu skądś Ci klienci muszą przyjść). Co o tym sądzicie drodzy forumowicze?

Nie byłem pewien czy umieszczać to pytanie tutaj czy w dziale z problemami, zdecydowałem się tutaj gdyż strona jest w większości skończona. Jeśli to złe miejsce proszę moderatora o przeniesienie.

To co zrobione pod SEO to oczywiście przyjazne adresy, przekierowanie z www na adres bez www, indywidualne metatagi i opis dla każdego artu, w miarę możliwości (nie wszędzie) opisy obrazków (alt/title), dodana mapa strony.

to nie są przyjazne adresy w J!: bicpolska.pl/component/content/article/10-polecane/13-dlugopis-bic-round-stic.html

artio albo inny komponent i będzie bicpolska.pl/pisaki[np.]/dlugopis-bic-round-stic.html

reszta ok.

Do zrobienia: własna strona błędów (na razie domyślna z Joomli), powalczyć z nagłówkami (niekoniecznie chcę, żeby na każdej stronie nagłówkiem H1 było logo), szlif graficzny (formatowanie stron-listingów kategorii).

logo niech linkuje na https://bicpolska.pl/ z titlem. https://bicpolska.pl/index.php to jest inna strona już...

Co jest źle a nie zrobię: strona w dużej mierze na tabelkach, taka już specyfika Joomli i trzeba z tym żyć, po wyjściu 1.6 to się zmieni.

to nie jest kwestia J! tylko templatki. wersja nie ma nic do tabelek czy strony na divach i css. na 1.6 też będziesz mógł mieć tempatkę na tabelkach lub cssesową z warstwami.

To co nie daje mi spać to częstotliwość słów kluczowych. Mianowicie bardzo często powtarza się słowo "długopis" (na innych stronach pojawiać się będą np. "zapalniczki") oraz "BIC". Słowa te pojawiają się w title strony, atrybutach obrazków, w bocznych modułach (podobne produkty, polecane, najpopularniejsze), w nagłówkach <h2>, słowach kluczowych...

W związku z tym nie jestem pewien czy to tak zostawić (w końcu jest to zrobione "naturalnie", nie pod SEO, dla lepszej nawigacji klientów), ale z drugiej boję się co na to google powie (w końcu skądś Ci klienci muszą przyjść). Co o tym sądzicie drodzy forumowicze?

no i co z tego? to nie jest spam. to jest normalny sajt z długopisami bic. masz unikać tych słów??? ;)

ja bym poszedł w virtuemart + podprodukty (kolory, wersje, nadruki) + zamówienia + płatności online.

i w breadcrumb zamiast "home", Bic Polska lub Strona główna czy coś... jakby fraza na główną? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności